Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
dne 20. června 2007 ve 12.05 hodin

Přítomno: 190 poslanců

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Dámy a pánové, okamžitě se vracíme (po ukončení vložené schůze sedmnácté) do schůze patnácté, kterou jsme přerušili, a já tedy zahajuji její další jednací den.

Karty, které byly nahlášeny jako karty náhradní pro schůzi sedmnáctou, věřím, že platí i pro schůzi patnáctou. Pokud má někdo jiný náhradní kartu, prosím, aby mi to oznámil.

A také omluvy, které zazněly, by měly platit jak pro schůzi sedmnáctou, tak pro patnáctou, ale pro jistotu omluvy zopakuji, aby nebyla pochybnost. Z poslanců se omlouvá Josef Vondruška - dlouhodobě plánovaný operativní zákrok. Z členů vlády na odpoledne Jiří Pospíšil a Tomáš Julínek pro neodkladné pracovní záležitosti. Tolik omluvy, které mi byly doručeny.

Ráda bych zopakovala, že na dnešní odpolední jednání máme pevně zařazené body 51, 35 a přerušený bod 70. A proto dnešní jednání zahájíme shrnutím předsedy volební komise Petra Tluchoře. Prosím, aby nás seznámil s výsledky voleb, které proběhly včera, v úterý 19. června. Výsledky včerejšího prvního kola prosím. A poté ho zároveň požádám, aby nás seznámil s dalším postupem.

Já důrazně žádám všechny poslance a poslankyně, aby zaujali místa ve svých lavicích.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, paní místopředsedkyně. Dámy a pánové, dovolte mi, abych vás seznámil s výsledky prvních kol voleb, které proběhly včera večer.

 

První volba, která proběhla byla volba jednoho člena dozorčí rady České konsolidační agentury (bod 44). Zde bylo vydáno 172 hlasovacích lístků a pro Ladislava Libého bylo odevzdáno 121 hlasovacích lístků. Pan Libý tedy byl zvolen v prvním kole členem dozorčí rady České konsolidační agentury.

 

Dále jsme volili jednoho člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (bod 43). Zde bylo vydáno rovněž 172 hlasovacích lístků a pro pana Františka Pejřila bylo odevzdáno 104 platných hlasů, tedy i pan Pejřil byl v prvním kole zvolen, tentokrát členem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

 

V další volbě došlo na volbu člena Rady Českého rozhlasu (bod 41). Zde bylo vydáno 172 hlasovacích lístků. Pro paní Markétu Šichtařovou bylo odevzdáno 10 platných hlasů, pro pana Pavla Hazuku 19 platných hlasů a pro pana Milana Kudryse bylo odevzdáno 111 platných hlasů. Pan Milan Kudrys byl tedy zvolen členem Rady Českého rozhlasu.

 

Dále jsme volili vedoucího stálé delegace Parlamentu do Parlamentního shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (bod 46). Zde bylo vydáno 172 hlasovacích lístků, odevzdáno rovněž 172. Pro pana Václava Exnera bylo odevzdáno 32 platných hlasů a pro pana Petra Bratského 92 platných hlasů. Pan Petr Bratský byl zvolen vedoucím stálé delegace Parlamentu do Parlamentního shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě. (Potlesk některých poslanců.)

 

To jsou úspěšné záležitosti, nebo stoprocentně úspěšné záležitosti, za námi.

 

Dále proběhla volba členů dozorčí rady Pozemkového fondu (bod 45). I zde bylo vydáno 172 hlasovacích lístků a hlasy byly odevzdány následovně: pro pana Josefa Smýkala bylo odevzdáno 129 hlasů, pro pana Jana Grůzu 120 hlasů. Tito dva byli zvoleni v prvním kole. Do druhého kola postupuje pan Tomáš Havlíček se 76 hlasy. Zde tedy bude bezprostředně následovat druhé kolo volby.

 

Dále probíhala volba člena Rady České tiskové kanceláře (bod 42). Zde bylo vydáno rovněž 172 hlasovacích lístků. Pro pana Tomáše Vrbu bylo odevzdáno 32 hlasů a pro paní Eleanore Nelly Rasmussenovou bylo odevzdáno 79 hlasů. V prvním kole nebyl tedy zvolen nikdo a do druhého kola postupují oba zmínění kandidáti.

 

Vydávání hlasovacích lístků v obvyklých prostorách může začít za pět minut a na vydávání hlasovacích lístků, jsem přesvědčen, nám bude stačit minut deset.

Děkuji za pozornost a dobrou chuť k obědu.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Znamená to tedy - teď je 12 hodin 10 minut - ve 12.20 může být zahájeno vydávání hlasovacích lístků? (Posl. Tluchoř: 12.15.) Ve 12.15 - a volby budou ukončeny? (Posl. Tluchoř: ve 12.25.) Od 12.15 do 12.25 se budou vydávat lístky pro druhé kolo voleb. Prosím, abyste všichni tuto informaci zaznamenali a využili možnosti volit.

A zároveň v jednu hodinu - o půl jedné… My nejsme domluveni s vedením, tak teď nevím, na kdy ohlásit organizační výbor, abychom využili lépe čas. Pan předseda signalizuje, že… (Neformální porada mimo mikrofon.) Organizační výbor se sejde ve 12.20 a polední přestávka bude trvat do 14.30.

 

(Jednání přerušeno ve 12.11 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP