(9.10 hodin)

Poslanec Břetislav Petr: Dámy a pánové, procedurální návrh se týká pevného zařazení bodů 6 a 8 na dnešní den 19. října jako čtvrtý a pátý bod dopoledního jednání. Jedná se o sněmovní tisky 219 a 225, které se týkají novel zákonů 452/2001 Sb. a 61/1988 Sb. Důvodem je, že oba tyto zákony měly být projednávány včera, ale vzhledem k tomu, že došlo k výraznému posunu času v důsledku projednávání zákona o hospodaření s energií, nebyly tyto zákony projednány. Je třeba říci, že oba zákony implementují směrnice ES, a bylo by nezbytné, abychom je ukončili ještě na tomto jednání Sněmovny, poněvadž čas, kdy mají být implementovány, se naplňuje.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Počkejte, pane poslanče, jenom se ještě zeptám. Jedná se o body 6 a 8 a vy to chcete zařadit ještě na dnešek, na odpoledne?

 

Poslanec Břetislav Petr: Dopoledne, jako čtvrtý a pátý bod po pevně zařazených třech bodech.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Na dopoledne. Jenomže tam ještě pan ministr Langer navrhuje jeden bod, čtvrtý. Ten, pokud by prošel, tak ještě po něm. Tak jsem to pochopil. Takže šestý a osmý bod na dnešek hlasovat a pevně zařadit.

Pan ministr chce ještě něco k tomu poznamenat, tak si to ujasníme. Prosím.

 

Ministr vnitra ČR Ivan Langer Druhá omluva na začátek jednání za to, že jsem zkomplikoval jeho úvod. Nicméně po krátké konzultaci se zástupci jednotlivých poslaneckých klubů jsme dospěli k závěru, že některým kolegům by zařazení toho bodu mohlo zkomplikovat možnost přednesení pozměňovacích návrhů, a proto s vědomím toho, že s největší pravděpodobností jako předkladatel zde nebudu při projednávání tohoto návrhu zákona ve druhém čtení, navrhuji po konzultaci s kolegy jeho zařazení jako první bod v úterý po dokončení projednávání návrhu zákona o státním rozpočtu na rok 2008.

A v této souvislosti mi dovolte velmi zdvořile se okamžitě prolomit do vaší přízně a navrhnout na příští týden, čtvrtek dopoledne po písemných interpelacích, pevné zařazení bodů č. 44, 51 a 50, neboť ve středu zde také nebudu, a to jsou návrhy zákonů, které by mohly být projednávány spolu.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Body 44, 51 a 50 na čtvrtek po písemných interpelacích. To budeme tedy hlasovat zvlášť. A ten původní návrh, čtvrtý, nyní navrhujete zařadit na úterý po projednání rozpočtu. (Poslanci se dohadují o dalším zařazení bodu.) Jako třetí bod pevně zařazený v úterý.

Dobrá. Máme tady návrhy. Pravděpodobně je to všechno, co tady zazní do programu schůze. V této chvíli přeruším jednání Sněmovny, je 9.17 hodin. Byl jsem požádán o půlhodinovou přestávku klubem sociální demokracie, takže budeme pokračovat v 9.50. V 9.50 bude jednání pokračovat.

 

(Jednání přerušeno v 9.17 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP