(14.30 hodin)
(pokračuje Vlček)

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 199 z přítomných 149 poslankyň a poslanců pro návrh 140, proti 2. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále bychom hlasovali o zítřku, to je středa 31. 10., a tam navrhla paní poslankyně Šojdrová, aby jako první bod třetích čtení byl sněmovní tisk 319. Já bych o tomto návrhu nechal hlasovat.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 200 z přítomných 149 poslankyň a poslanců pro návrh 75, proti 2. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále bychom hlasovali o návrhu, který tady zazněl z grémia, a to zařazení bodů 70, 73, 74, 78, 85 a 86. Dále bychom hlasovali o tom, že po třetích čteních a odpoledne by byl jako první bod po polední přestávce bod 89 a dalšími body by byly body 95, 96 a 97.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 201 z přítomných 151 poslankyň a poslanců pro návrh 98, proti 2. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále bychom měli hlasovat o návrhu pana poslance Zajíčka, který navrhl, abychom vyřadili z 22. schůze tyto body: bod 50, 94 a 103. Jsou to sněmovní tisky 306, 229 a 271. Je to tak? Ano, je tomu tak.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 202 z přítomných 151 poslankyň a poslanců pro návrh 101, proti 1. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

A nyní bych se pana poslance chtěl zeptat, jestli body 44 a 51 chce ještě hlasovat, protože jsme je zařadili dnes v tom předcházejícím hlasování. Pane poslanče, prosím.

 

Poslanec Tom Zajíček: Mým záměrem bylo odložit tyto body, buď jenom ten vládní návrh zákona o místním referendu, nebo oba dva návrhy, a to z jednoduchého důvodu, že pan ministr vnitra, který je předkladatelem této normy je řádně omluven, protože se zúčastní v současné době zasedání Evropské unie - ministrů spravedlnosti. Takže já trvám na tom, aby se o vyřazení alespoň toho vládního návrhu o místním referendu tady hlasovalo, protože pan ministr jako předkladatel tady nemůže být.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Takže bychom hlasovali o bodu 51 po pevně zařazených bodech. Souhlasíte s tím tak, pane poslanče? Z dnešního dne, pane poslanče, chcete vyřadit ten bod 51 a zařadit ho za pevně zařazené body zítřejšího dne.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 203 z přítomných 151 poslankyň a poslanců pro návrh 74, proti 4. S tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Dojde ke kontrole hlasovacích listin, chvíli počkám. (Poslanci kontrolují výsledky hlasování.) O slovo se hlásí pan poslanec Tlustý. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Dámy a pánové, velice se omlouvám, stává se mi to nejvýše jednou za deset let. Zpochybňuji hlasování. Ačkoli jsem mačkal zelenou, svítí červená. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, děkuji, pane poslanče. Nyní budeme hlasovat o námitce pana poslance.

Kdo s námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 204 z přítomných 151 poslankyň a poslanců pro návrh 123, proti nikdo. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Na žádost z pléna vás odhlásím - poprosil bych o vynulování hlasovacího zařízení, ať vás mohu odhlásit. Tak, už jsem tak učinil a poprosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

Já se ještě jen pana poslance Zajíčka zeptám, jestli za pevně zařazené body dopo, nebo odpo. Pane poslanče, dopo, nebo odpoledne tenhle bod zařadit? Ale máme i dopoledne i odpoledne pevně zařazené body. Takže odpoledne, dobře.

 

Budeme tedy nyní znovu hlasovat, abychom bod 51 zařadili jako pátý bod zítra odpoledne.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 205 z přítomných 150 poslankyň a poslanců pro návrh 76, proti 2. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o… Probíhá kontrola, chvíli počkám. (Poslanci opět kontrolují výsledky hlasování.) O slovo se přihlásil místopředseda Poslanecké sněmovny pan poslanec Zaorálek. Prosím, pane místopředsedo, máte slovo.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Já se omlouvám, že vás zdržuji, ale hlasoval jsem proti, mám tam A, takže zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, nyní budeme hlasovat o námitce.

Kdo s touto námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 206 z přítomných 151 poslankyň a poslanců pro návrh 129, proti 1. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP