Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
31. října 2007 v 9.04 hodin

Přítomno: 162 poslanců

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, přeji vám dobré ráno a zahajuji další jednací den 22. schůze. Takže se, prosím vás, přihlaste.

Lubomír Zaorálek má náhradní kartu číslo 10. Kdo z vás má také náhradní kartu, tak vás prosím, abyste se přihlásili také nebo mi to sdělili. Ministr Říman má náhradní kartu číslo 7.

A teď omluvy. Mám tady řadu omluv poslanců. Na zahraniční cestě je Zdeněk Boháč, Vojtěch Filip, Pavel Hrnčíř, Kateřina Jacques, Václav Klučka, Karel Korytář. Omlouvá se také Pavel Hojda. Dopoledne se omlouvá Rudolf Kufa. Také na zahraniční cestě je Zdeněk Mach, Juraj Raninec, Jan Vidím a Oldřich Vojíř.

Mám tady omluvy některých členů vlády. Na dopoledne se omlouvá Martin Bursík, který se účastní schůze Senátu dopoledne, stejně tak jako ministr Václav Jehlička. A do zahraničí odcestoval ministr Cyril Svoboda.

Omlouvá se také z rodinných důvodů poslanec Jan Hamáček.

Pan poslanec Jan Bauer - náhradní karta číslo 5. Pan poslanec Tluchoř - náhradní karta číslo 11.

To máme karty i omluvy.

Asi si pamatujete, že na dnešní dopolední jednání máme pevně zařazené body. V pořadí to je bod 120 - RUD, pak máme bod 70 - pobyt cizinců, 73 - léčiva, 74, 78, 85 a 86 - to jsou všechny z bloku třetích čtení. Pak budeme pokračovat body 30, 39, 40, 41, 45 a 48 z bloku prvních čtení. Jako první bod odpoledního jednání máme pevně zařazený bod 89, což je volba, a dále pak body 95, 96 a 97. To je schválený program.

K návrhu pořadu se mi tady přihlásil pan poslanec Kafka. Takže nyní, kdo má něco k pořadu. Nejdřív pan poslanec Kafka.

Pan poslanec Zajíček má náhradní kartu číslo 12.

A ještě jednou prosím ty, kteří chtějí něco přednést v té první půlhodině k pořadu schůze, mají příležitost.

Prosím, pane poslanče, můžete začít jako první.

 

Poslanec David Kafka: Vážený pane místopředsedo, vážení členové vlády, vážené dámy a pánové, chtěl bych vás poprosit o přízeň k dvěma návrhům, které mám do pořadu dnešní schůze. Za prvé bych chtěl zařadit do pořadu schůze třetí čtení zákoníku práce, tisk 288. A za druhé bych vás chtěl požádat o hlasování, aby se tento bod umístil dnes do bloku třetích čtení. Tento bod jsem navrhoval již včera, ale nějak to nevyšlo, tak prosím o přízeň ještě dnes.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Za ta třetí čtení, co máme teď, tak zařadit tohle jako poslední třetí čtení? Dobře, ano. Rozumím. Prosím, můžete dál. (To je všechno.) To je všechno? Výborně.

Ještě někdo má nějaký návrh změny pořadu? Pokud ne, tak budeme hlasovat tento jediný. Zagonguji.

Prosím vás, ještě tady mám jednu připomínku k pořadu od pana poslance Tluchoře. Požádal jsem ho, aby vám to přednesl. To by možná stálo za to ještě to zvážit. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, pane místopředsedo. Dámy a pánové, jednak přeji krásné dobré ráno a chci vás požádat o souhlas se změnou navrženého programu, a to je předsunutí bodu 89, jestli se nemýlím, to je druhé kolo voleb. Přijde mi velmi nepraktické, abychom to měli jako první bod odpoledne, protože poté bychom museli přerušit jednání a třičtvrtě hodiny počítat hlasy. Jistě bude efektivnější, pokud ten čas na tom stráví pouze volební komise. Tudíž zařadit tento bod jako poslední bod dopoledního jednání, abyste to mohli spojit s obědem.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP