(11.30 hodin)

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Bod 9 - kladné stanovisko. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo chce vyjádřit souhlas, ať to udělá. Kdo je proti?

Hlasování 318, přítomno 157, pro 33, proti 75. Návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: No, to byly návrhy paní poslankyně Kalábkové.

Dalším návrhem - pod písmenem G, strana 32 - je návrh paní poslankyně Šojdrové. Je jeden, takže můžeme o něm hlasovat. Stanovisko záporné. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne, zvedne. A kdo je proti?

Hlasování 319, přítomno 157 poslanců, pro hlasovalo 78, proti 46, takže návrh nebyl přijat.

 

Ministr vnitra ČR Ivan Langer Můžu, pane předsedající, něco uvést? (Ano.)

Doporučuji zkontrolovat ten výsledek. Tady jde o skutečně pozměňovací návrh, kde se zpoplatňují výstupy z informačních systémů veřejné správy, souvisí to s czechpointy, myslím, že to je technická věc.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Tak to tedy zkontrolujme. (Následovala kontrola výsledků hlasování).

Poslanec Liška se hlásí o slovo.

 

Poslanec Ondřej Liška: Já jsem hlasoval pro návrh, mám tam, že jsem se zdržel, takže se omlouvám a prosím o revokaci, zpochybňuji toto hlasování. (Veselost ve sněmovně.) Omlouvám se za výraz revokace, zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, zpochybňuje hlasování. Takže jenom zpochybňuje hlasování pan poslanec Liška. Takže budeme muset hlasovat o této námitce. A chcete odhlásit - pan poslanec Tluchoř chce odhlásit. Dobře, odhlašuji všechny a budeme hlasovat o námitce pana poslance Lišky. Takže všichni víme, o čem hlasujeme.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku pana poslance Lišky proti hlasování proběhlému, stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 320. Přítomno je 150, pro hlasuje 134, proti 1, takže námitka byla přijata.

 

A my budeme znovu opakovat to samotné hlasování. Takže ještě bych poprosil paní poslankyni Rujbrovou, kdyby nám připomněla, o co jde.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Jde o návrh paní poslankyně Šojdrové týkající se zpoplatnění. Stanovisko záporné. (Ministr: Doporučuji.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže ještě jednou hlasujeme. Zahajuji hlasování, kdo je pro, přijmout tento návrh, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má pořadové číslo 321. Přítomno je 154 poslanců, pro hlasovalo 85, proti 43, takže tento návrh byl přijat.

 

Budeme pokračovat v hlasování?

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Posunuli jsme se k návrhům pod písmenem H pana poslance Tomáše Kladívka, kde jsem upozornila na nehlasovatelnost návrhu pod číslem 6, který je totožný s návrhem, který už byl hlasován.

A jinak - prosím, ať mě pan poslanec Kladívko opraví - v úvodu zazněl návrh na hlasování o těchto bodech dohromady. Pan poslanec Liška měl požadavek na oddělené hlasování o bodech 12 a 19. Takže tyto body budeme hlasovat jednotlivě a následně rozhodneme o zbytku jako o celku.

Doporučuji tedy nechat hlasovat o návrhu pod bodem 12 pana poslance Kladívka. Stanovisko neutrální. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže hlasujeme tento první. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 322, přítomno 154, pro hlasovalo 78, proti 6, takže tento návrh byl přijat a můžeme dále.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Budeme hlasovat o návrhu pod bodem 19. Stanovisko rovněž neutrální. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 323. Přítomno 154 poslanců, pro hlasovalo 77, proti 6, návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Zdá se, že je požadavek na kontrolu hlasování.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, kontrola bude, tak kontrolujme. (Po krátké kontrole.) Tak jak vypadá kontrola? Aha, pan ministr Gandalovič nám něco chce říci. (Veselost v sále.)

 

Ministr zemědělství ČR Petr Gandalovič Vážený pane předsedající, vážená Sněmovno, hluboce se omlouvám. V tomto mimořádně obtížném hlasování jsem hlasoval pro, ale na sjetině mám křížek, tudíž zpochybňuji hlasování a ještě jednou se omlouvám. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, takže jste slyšeli - opět to naše zařízení. Budeme tedy hlasovat o této námitce.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tuto námitku pana poslance Gandaloviče, stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 324. Přítomno je 154, pro hlasovalo 136, proti žádný, námitka byla přijata.

 

My tedy budeme opakovat toto hlasování - můžete ještě jednou, prosím?

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Hlasujeme o návrhu pana poslance Kladívka bod H19. Stanovisko neutrální. (Ministr: Souhlas.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 325, přítomno je 154 poslanců, pro hlasovalo 86, proti 8, takže tento návrh byl přijat. Můžeme pokračovat dále.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: O zbytku návrhu pana poslance Kladívka pod písmenem H - tedy s výjimkou H6, který je nehlasovatelný, H12 a H19, o kterých už jsme rozhodli - můžeme hlasovat dohromady, společným hlasováním. Stanovisko neutrální.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pardon, já se omlouvám, tady máme nějaké doporučení, já vás všechny odhlásím, přátelé, a poprosím, abyste se znovu přihlásili.

(Řízení schůze převzal místopředseda Kasal.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP