(11.40 hodin)

Místopředseda PSP Jan Kasal: Tak já to zkusím ještě jednou. Teď už to vyšlo, takže se přihlaste, přistoupíme k hlasování podle paní zpravodajky.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Hlasovat budeme o návrhu pana poslance Kladívka, o zbývajících bodech pod písmenem H. Stanovisko neutrální. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 326. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 150 poslanců, pro bylo 85, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: V této chvíli jsme se dostali už k podmíněným návrhům pana poslance Františka Bublana uvedeným pod písmenem D2. Upozornila jsem, že body 2, 9, 18, 20, 22, 24, 29, 30, 33, 34, 43, 50, 53, 54 a 58 jsou v této chvíli nehlasovatelné. V rámci procedury, tak jak byla schválena, bylo rozhodnuto o společném hlasování o zbývajících bodech. Mé stanovisko je kladné. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 327. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 150 poslanců, pro bylo 57, proti 73. Návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Z návrhu pana poslance Bublana k části druhé k zákonu o azylu nejsou hlasovatelné body 1, 4, 7, 8, 9, 10, 12, 16, o zbývajících rovněž můžeme rozhodnout hlasováním en bloc. Stanovisko doporučující. (Ministr opět nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 328. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 150 poslanců, pro 61, proti 69. Návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Již úvodem jsem konstatovala, že v této fázi se stanou nehlasovatelnými podmíněné pozměňovací návrhy paní poslankyně Kalábkové, a to všechny, pokud to nerozporuje, protože o nich bylo hlasováno v rámci jiných bodů.

V této chvíli mám šťastnou zprávu, že jsme se vypořádali s jednotlivými pozměňovacími návrhy. Pokud někdo ze zpravodajů klubů nebo předkladatelů nemá za to, že jsme některé hlasování vynechali, tak doporučuji hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. Dívám se - pan poslanec Kladívko.

 

Ministr vnitra ČR Ivan Langer Já bych přece jenom poprosil, je to velmi složité, že bychom si dali tři až pět minut.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře. Sejdeme se v 11.46 hodin.

(Chvíle na kontrolu, zda bylo hlasováno o všech návrzích.)

Dámy a pánové, seriál dobrých zpráv pokračuje, můžeme přistoupit k závěrečnému hlasování… (Předsedající svolává poslance gongem.)

Věřím, že všichni, kteří se chtějí zúčastnit hlasování, mě slyší.

Začnu číst návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 325/1999 Sb., o azylu a o změně zákona č. 283/1991 Sb., o Policii České republiky, ve znění pozdějších předpisů, (zákon o azylu), ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony podle sněmovního tisku 191, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 329. Kdo souhlasí s tímto usnesením, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 156 poslanců, 84 bylo pro, 2 proti. Návrh byl přijat.

 

Končím projednávání tohoto bodu s gratulací a poděkováním všem aktérům.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP