(14.40 hodin)
(pokračuje Talmanová)

Takže vás poprosím, abychom v hlasování (číslo 331), které tímto zahajuji, vyslovili souhlas s touto procedurou. Kdo je, prosím, pro, abychom postupovali v hlasování dle návrhu zpravodaje, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 140 poslankyň a poslanců se pro vyslovilo 127, proti nebyl nikdo. Budeme se tedy řídit postupem navrženým panem zpravodajem.

 

Já vás tedy, pane zpravodaji, poprosím, abyste setrval u pultu, kde stojíte nyní, a přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy, před hlasováním se k ním vyjádřil. O totéž poprosím váženého pana ministra zdravotnictví a budeme tedy následně hlasovat. Takže prosím.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Byl jsem ještě požádán, abych vždycky krátce dvěma třemi slovy řekl, o čem ten pozměňující návrh je, tak jsem slíbil samozřejmě, že to udělám.

Takže první hlasování, to je celý soubor, týká se lékáren, výdej léků, bezúhonnosti atd. a začíná to prvním hlasováním - pozměňovací návrh A1, A3, A6, A7, A9, A10, A12, A14, A15, A20, A21, A23, A24, A26, A27, A30, A32, A35 a A37. To jsou ty, které byly prakticky bez výhrad schváleny na výboru pro zdravotnictví.

(Ministr: Souhlasné stanovisko. Zpravodaj: Já mám kladné stanovisko.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji a zahajuji hlasování. Táži se vás, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 148 poslankyň a poslanců pro návrh 147, proti nikdo. Bylo to hlasování pořadové číslo 332. Tento komplex pozměňovacích návrhů byl schválen. Další hlasování, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Druhý pozměňovací návrh je A2 a týká se prodeje léčiv, přípravků, nákupu, skladování.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 333 a táži se vás, kdo je pro tento návrh. (Ministr: Nesouhlas k tomuto stanovisku. Zpravodaj: Já neutrální stanovisko.) Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 149 poslankyň a poslanců pro 32, proti 94. Tento návrh nebyl přijat. Další hlasování prosím.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Další hlasování pod číslicí tři, je to hlasování A5. Týká se slova humánní, které se ruší, protože se to týká i veterinárních přípravků.

(Ministr: Souhlasné stanovisko. Zpravodaj: Taktéž souhlasné stanovisko.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 334 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 150 poslankyň a poslanců pro návrh 147, proti nikdo. Návrh byl přijat. Další návrh prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Čtvrté hlasování se bude týkat bodů A8, A16, A17, A22 a A36. Týká se dovozu, zabrání eventuálně léčivých přípravků, vydání vyhlášky Ministerstva zemědělství apod.

(Ministr: Souhlasné stanovisko. Zpravodaj: Souhlasné stanovisko.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám a zahajuji hlasování s pořadovým číslem 335 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 150 poslankyň a poslanců pro 147, proti nikdo. Návrh byl přijat. Další návrh, pane zpravodaji, prosím.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Páté hlasování se týká pozměňovacího návrhu označeného A28 a týká se výdeje předepsaného léčivého přípravku, eventuálně alternativního podání se souhlasem pacienta.

(Ministr: Souhlasné stanovisko. Zpravodaj: Stanovisko mám pozitivní taktéž.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji a zahajuji hlasování s pořadovým číslem 336. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. A kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 151 poslankyň a poslanců pro návrh 150, proti nikdo. I tento návrh byl schválen. Další prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Šestý pozměňovací návrh je označený A29 a týká se zásilkového výdeje.

(Ministr: Souhlas. Zpravodaj: Pozitivní stanovisko.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji a zahajuji hlasování (číslo 337), ve kterém se vás táži, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Z přítomných 152 poslankyň a poslanců pro návrh 148, proti nikdo. I tento pozměňovací návrh byl schválen. Můžeme přistoupit k dalšímu hlasování, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Sedmý pozměňovací návrh - A31. Týká se spotřeby léčivých přípravků s rozlišením podle léčebné látky.

(Ministr: Souhlasné stanovisko. Zpravodaj: Taktéž souhlasné.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám a zahajuji hlasování s pořadovým číslem 338. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 152 poslankyň a poslanců pro 150, proti nikdo. I tento návrh byl schválen. Další hlasování, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Další hlasování, číslo osm, je sdružené A33 a A34 a týká se mimorozpočtového zdroje, například pro Státní ústav kontroly léčiv.

(Ministr: Souhlas. Zpravodaj: Souhlasné stanovisko.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 339 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto pozměňovacím návrhem. A kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 152 poslankyň a poslanců pro 149, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Můžeme přistoupit k dalšímu návrhu, kterým je - pane zpravodaji?

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Tak deváté hlasování označené písmenem B je to, které tady vyvolalo největší diskusi ve Sněmovně, a týká se distribuce registrovaných veterinárních léčivých přípravků, tzv. § 77 odst. 7. A je to o distribuci veterinárních lékařů a respektive i chovatelů. (Hlasy z lavic.) A19, ano? Pokud projde, tak jsou nehlasovatelné návrhy pod písmenem E a B.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vaše stanoviska?

 

Ministr zdravotnictví ČR Tomáš Julínek Nesouhlasné stanovisko ze systémového hlediska. Ale upozorňuji, že část je v kompetenci Ministerstva zemědělství.

(Zpravodaj: Záporné stanovisko.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Já ještě předtím, než nechám o tomto návrhu hlasovat, sděluji, že pan poslanec Skopal hlasuje s náhradní kartou číslo 15.

Je to pozměňovací návrh B, pane zpravodaji? - táží se ještě poslanci. A19. (Dohadování mezi zpravodajem a ministrem - B? A?)

Mám několik dotazů dodatečných, o kterém návrhu hlasujeme. Tak vás ještě jednou poprosím, abyste to uvedl.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Bylo domluveno již před jednáním, že se bude hlasovat o návrhu A19. Neprojde-li, potom o pozměňovacím návrhu E. A neprojde-li, o pozměňovacím návrhu B pana poslance Papeže. Tyto návrhy jsou prakticky totožné, ale nejpřesnější je A19.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano, takto jsme proceduru schválili.

Takže v hlasování pořadové číslo 340, které tímto zahajuji, hlasujeme o pozměňovacím návrhu A19. Kdo je, prosím, pro tento návrh? (Šum v sále. Hlasy mimo mikrofon.) Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 153 poslankyň a poslanců pro návrh 76, proti 46. Tento návrh nebyl schválen.

 

Přeje si někdo provést kontrolu výsledků hlasování? Není tomu tak… Je tomu tak, takže vás požádám o chvilku strpení. (Kontrola výsledku hlasování.)

Pane poslanče, máte slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP