(15.20 hodin)

Poslanec Břetislav Petr: Čili budeme hlasovat o požadavku pana poslance Bublana -

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pardon, nejprve poslance Melčáka, podle schválené procedury, o stažení pozměňovacích návrhů.

 

Poslanec Břetislav Petr: Opravuji se - pana kolegy Melčáka, který stahuje své pozměňovací návrhy B1, B2. Doporučuji. (Ministr také doporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 356. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti?

Z přítomných 157 poslankyň a poslanců se pro návrh vyslovilo 133, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Dalším hlasováním bude, pane zpravodaji?

 

Poslanec Břetislav Petr: Další hlasování bude hlasování o požadavku pana poslance Bublana, aby byl jeho návrh hlasován jako legislativně technická úprava.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano, rozhodneme tedy o legislativně technických úpravách přednesených panem poslancem Bublanem v hlasování pořadové číslo 357, které tímto zahajuji, a táži se vás, kdo souhlasí s těmito navrženými úpravami. (Zpravodaj doporučuje.) Kdo je proti?

Děkuji vám. Z přítomných 156 poslankyň a poslanců pro návrh 134, proti nikdo.

 

Můžeme přikročit k dalšímu hlasování. Vážený pane zpravodaji, sdělte nám, o čem budeme hlasovat.

 

Poslanec Břetislav Petr: Další hlasování bude hlasování o pozměňovacím návrhu hospodářského výboru s výjimkou bodu A53. Doporučuji. (Ministr také doporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 358. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto souborem pozměňovacích návrhů. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 157 poslankyň a poslanců pro 141, proti nikdo. Tyto návrhy byly schváleny.

 

Nyní přikročíme k hlasování o pozměňovacím návrhu A53, jestli se nemýlím.

 

Poslanec Břetislav Petr: Ano, budeme hlasovat o návrhu A53. Já doporučuji jeho přijetí. (Ministr silně nesouhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám. Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 359 a táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti?

Z přítomných 153 poslankyň a poslanců se pro vyslovilo 75, proti 60. Tento návrh nebyl schválen.

 

Přeje si někdo provést kontrolu hlasování? Je tomu tak. Prosím vás tedy o chvilku strpení. (Probíhá kontrola hlasování.)

Prosím, abychom proceduru kontroly hlasování poněkud zrychlili. Ano, hlásí se pan poslanec Miloslav Soušek. Máte slovo, pane poslanče.

 

Poslanec Miloslav Soušek: Vážená paní předsedající, vážení kolegové, chtěl bych zpochybnit hlasování, protože jsem hlasoval ano, a na sjetině mám křížek. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano. O této námitce rozhodneme vzápětí v hlasování pořadové číslo 360, které tímto zahajuji, a táži se vás, kdo souhlasí s touto námitkou. Kdo je proti této námitce? Děkuji.

Z přítomných 157 poslankyň a poslanců se pro námitku vyslovilo 134, proti nikdo. Tento návrh byl schválen.

 

Budeme tedy opakovat hlasování o pozměňovacím návrhu A53. Ještě jednou pro jistotu poprosím jak pana ministra, tak pana zpravodaje, aby nám sdělili své stanovisko. (Zpravodaj silně souhlasí, ministr ještě silněji nesouhlasí.)

S faktickou poznámkou, ještě než zahájím hlasování, se přihlásil pan poslanec Karel Šplíchal. Vážený pane poslanče, máte slovo. Prosím pana zpravodaje, aby umožnil panu poslanci přednést faktickou.

 

Poslanec Karel Šplíchal: Paní místopředsedkyně, já jsem chtěl požádat o strpení, protože jsem zlomil kartu. A omlouvám se. (Smích v sále.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I to se stává. Takže prosím, aby byla panu poslanci Šplíchalovi vydána náhradní hlasovací karta a pan poslanec sdělí její číslo. Předpokládám, že pan poslanec měl na mysli hlasovací kartu, a proto prosím, aby nám sdělil číslo náhradní hlasovací karty. Je to hlasovací karta č. 16, kterou bude nyní disponovat pan poslanec Karel Šplíchal.

Na žádost z pléna vás odhlásím, poprosím vás o novou registraci.

 

Rozhodneme tedy v opakovaném hlasování o osudu pozměňovacího návrhu č. A53.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 361 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 152 poslankyň a poslanců se pro návrh vyslovilo 80, proti 62. Tento návrh byl přijat.

 

Kontrola hlasování probíhat nebude, takže můžeme přistoupit k dalším pozměňovacím návrhům. Pane zpravodaji, sdělte nám, o čem budeme hlasovat a poprosím… Přesto ještě bude probíhat kontrola výsledků předchozího hlasování. Takže se omlouvám vám všem i panu zpravodaji. Opět počkáme, zdali nebudeme opakovat hlasování o změně sídla Českého báňského úřadu. (Probíhá kontrola hlasování.)

Nepřeje si nikdo zpochybnit předchozí hlasování? Děkuji. Můžeme tedy konečně přistoupit k dalším pozměňovacím návrhům. Pane zpravodaji, sdělte nám, který návrh to je.

 

Poslanec Břetislav Petr: Jako další bude hlasováno o pozměňovacím návrhu B3, B4 pana kolegy Melčáka. Souhlas. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 362 a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu?

Z přítomných 153 poslankyň a poslanců pro návrh 136, proti 1. Návrh byl schválen. Dále, pane zpravodaji.

 

Poslanec Břetislav Petr: Dále budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu C1 pana kolegy Snopka a budeme hlasovat o odstavci 13 písm. a), b), c) a zároveň o odstavci 14. Doporučuji. (Ministr také doporučuje.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP