(16.00 hodin)
(pokračuje Talmanová)

Dalším bodem je bod číslo

 

86.
Návrh zastupitelstva Zlínského kraje na vydání zákona, kterým se mění
zákon č. 20/2004 Sb., kterým se mění zákon č. 254/2001 Sb., o vodách
a o změně některých zákonů (vodní zákon), ve znění pozdějších předpisů,
a zákon č. 239/2000 Sb., o integrovaném záchranném systému
a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 164/ - třetí čtení

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dovoluji si vám oznámit, že zástupce navrhovatele, tedy náměstek hejtmana Zlínského kraje pan Vojtěch Jurčík, se z dnešního jednání Poslanecké sněmovny omlouvá. Prosím tedy, aby své místo u stolku zpravodajů zaujal pan poslanec František Dědič, a dovolím si vám navrhnout, abychom o osudu zákona rozhodli i bez přítomnosti zástupce navrhovatelů, tedy bez pana náměstka hejtmana.

Obdrželi jsme sněmovní tisk 164/5, který obsahuje návrhy na zamítnutí. Pozměňovací návrhy nebyly předneseny.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Ani z místa se do této rozpravy nechce nikdo zapojit. Rozpravu tedy končím.

Pane zpravodaji, přejete si přednést, nebo resp. využít svého závěrečného slova? Není tomu tak. Můžeme tedy přistoupit k návrhu na zamítnutí předloženého návrh zákona.

Ano, děkuji vám. (Reakce na požadavek z pléna.) Pan poslanec Pleva nás žádá o odhlášení. Odhlašuji vás tedy a prosím všechny o novou registraci.

Předpokládám, že všichni, kdo se chtějí zúčastnit tohoto hlasování, se již zaregistrovali svými hlasovacími kartami.

 

Opakuji, že budeme hlasovat o zamítnutí předloženého návrhu zákona.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 386 a táži se vás, kdo souhlasí s návrhem na zamítnutí. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 136 se pro návrh na zamítnutí vyslovilo 97 poslankyň a poslanců, proti 10. Konstatuji, že návrh zákona byl zamítnut.

 

Tímto končím projednávání bodu číslo 86 a přistoupíme k poslednímu třetímu čtení. Je jím bod

 

121.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 262/2006 Sb.,
zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony
/sněmovní tisk 288/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místa u stolku zpravodajů zaujali místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí pan Petr Nečas a zpravodaj výboru pro sociální politiku pan poslanec Kosta Dimitrov. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 288/3.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Táži se, zda se někdo přihlašuje do této rozpravy z místa. Nikoho takového nevidím, takže rozpravu končím.

Zeptám se pana ministra i pana zpravodaje, chtějí-li přednést závěrečné slovo. Není tomu tak. Můžeme tedy přikročit k hlasování o pozměňovacích návrzích.

Vážený pane zpravodaji, prosím vás, abyste zaujal místo u mikrofonu a seznámil nás s návrhem procedury. Pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Kosta Dimitrov: Vážená paní předsedající, vážené kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych navrhl postup procedury hlasování. Pozměňovací návrhy předložili kolegyně Páralová, kolegové Grospič, Nečas a já.

Doporučuji, abychom hlasovali tedy nejprve o komplexním pozměňovacím návrhu kolegyně Páralové, který máte označený písmenem A, přičemž body 1 až 5 bychom hlasovali společně.

Dále bychom hlasovali o komplexním pozměňovacím návrhu kolegy Grospiče pod písmenem B a body 1 až 7 hlasovali společně.

Dále bychom hlasování o mém komplexním návrhu pod písmenem C předřadili hlasování o návrhu kolegy Nečase pod písmenem D, a to z toho důvodu, že v případě vyslovení souhlasu s jeho pozměňovacím návrhem je dále nehlasovatelný bod C7 mého návrhu. Jenom připomínám, že pozměňovací návrh kolegy Nečase týkající se insolvenčního zákona upřesňuje mnou navrženou změnu uvedenou pod bodem C7. V případě souhlasu s pozměňovacím návrhem kolegy Nečase bychom dále hlasovali společně o bodech 1 až 6 mého pozměňovacího návrhu. V případě nesouhlasu s návrhem kolegy Nečase bychom hlasovali o mém návrhu v bodech 1 až 7 společně.

V závěrečném pátém hlasování bychom hlasovali o návrhu zákona jako celku.

Prosím vás, vážená paní předsedající, o zjištění stanoviska Poslanecké sněmovny k tomuto procedurálnímu návrhu.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Já vám děkuji, vážený pane zpravodaji, a táži se paní poslankyň a pánů poslanců, zdali si přejí vyjádřit námitku proti takto navrženému postupu hlasování. Není tomu tak.

 

Tento navržený postup tedy podrobím hlasování. Bude to hlasování pořadové číslo 387 a táži se vás na souhlas s takto navrženou procedurou. Kdo je, prosím, pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 138 poslankyň a poslanců pro 126, proti nikdo. Návrh procedury byl schválen.

 

Přikročíme tedy k jednotlivým hlasováním. Poprosím pana zpravodaje, aby přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil. O totéž poprosím i pana ministra. Pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Kosta Dimitrov: Děkuji. Nejdříve budeme hlasovat o komplexním pozměňovacím návrhu paní kolegyně Páralové, který je ve sněmovním tisku 288/3 uveden pod písmenem A, body 1 až 6 společně. Doporučuji. (Ministr doporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 388 a táži se vás, kdo souhlasí s těmito pozměňovacími návrhy. Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 143 poslankyň a poslanců se pro návrh vyslovilo 117, proti nikdo. Návrh byl přijat. Další hlasování, pane zpravodaji.

 

Poslanec Kosta Dimitrov: Hlasovat budeme o komplexním pozměňovacím návrhu pana kolegy Grospiče, který je ve sněmovním tisku 288/3 uveden pod písmenem B, body 1 až 7 společně. Nedoporučuji. (Ministr nedoporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji. Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 389 a táži se vás, kdo souhlasí s těmito pozměňovacími návrhy? Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 144 poslankyň a poslanců se pro návrh vyslovilo 28, proti 73. Návrh nebyl schválen. Další hlasování, pane zpravodaji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP