(10.40 hodin)
(pokračuje Hojda)

Obec Dolní Rychnov, okres Sokolov - vybudování komunikací v rozvojové lokalitě u hřiště ve výši 6,2 mil. Kč.

Obec Josefov, okres Sokolov, 357 09 - na vybudování kanalizace a místní čističky v části obce Hřebeny ve výši 9,7 mil. Kč.

Město Nejdek, Náměstí Karla IV. 239, Nejdek, 362 21 - vybudování víceúčelového sportovního hřiště Základní školy Nejdek ve výši 8 mil. Kč.

Město Luby, Náměstí 5. května 164, Luby, 351 37 - rekonstrukce vozovky a chodníku hlavní ulice města K Poště ve výši 10 mil. Kč.

Město Aš, Kamenná 52, Aš, 352 01 - rekonstrukce mateřské školky Neumannova 2560, výměna dřevěných oken, zateplení budovy, vestavba další třídy a tělocvičny v celkové výši 11,5 mil. Kč.

A nyní zástupce Letecké asociace vrcholového sportu, Krásného 12, Brno, 636 00 - finanční příspěvek ve výši 3 mil. Kč na projekt IKADA. Jedná se o rekordní oblet Země za pomoci energie větru a slunce. Projekt IKADA chce realizovat Letecká asociace vrcholového sportu mimo jiné proto, že zde létá slečna Zejdová, která je držitelkou více jak desítky extrémních světových rekordů právě v bezmotorovém létání.

Děkuji za to, že jste mě vyslechli.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Požádal bych teď pana poslance Josefa Šenfelda a připraví se Zdeněk Maršíček.

 

Poslanec Josef Šenfeld: Vážený pane místopředsedo, vážená vládo, vážení kolegové, já bych se ve svých pozměňovacích návrzích především chtěl věnovat otázkám zemědělství a pan ministr financí mi to velice usnadnil tím, že tady deklaroval, že vláda si je vědoma, že rozpočet kapitoly zemědělství není naplněn, a avizoval tady jistý postup. Já si přesto dovolím podat svůj pozměňovací návrh, který by tuto záležitost mohl vyřešit.

Navrhuji rozšířit kapitolu Ministerstva zemědělství č. 329 o částku 210 mil. Kč účelově vázanou pro dotace agrokomplexu, podpůrné programy, členěné: 135 mil. Kč na neinvestiční dotace a 75 mil. Kč na investiční dotace.

Navrhuji rozšířit kapitolu Ministerstva zemědělství č. 329 o částku 11 mil. Kč pro neinvestiční dotace a investiční transfery občanským sdružením a ostatním neziskovým organizacím v následujícím členění:

položka 5222 Český rybářský svaz 1 mil. Kč, určeno pro pořízení oblečení pro členy rybářské stráže,

položka 5222 Českomoravská myslivecká jednota 2,5 mil. Kč,

položka 5222 sdružení Pomoc, Týn nad Vltavou 0,5 mil. Kč,

položka 5222 sdružení Neratov, Neratov v Orlických horách 0,5 mil. Kč,

program 229010, položka sdružení Pomoc, Týn nad Vltavou 0,5 mil. Kč,

program 229010, položka Český svaz včelařů, Střední odborné učiliště včelařské, včelařské vzdělávací centrum, o.p.s., rekonstrukce budovy školy 4,5 mil. Kč,

program 229010, položka Český rybářský svaz, pořízení lodě pro zajištění výkonu rybářského práva na ÚN Orlík 1 mil. Kč.

O sumu uvedených částek ve výši 221 mil. Kč snížit kapitolu Všeobecná pokladní správa, položku vládní rozpočtová rezerva.

Dále navrhuji rozšířit kapitolu Ministerstva zemědělství č. 329 o částku 200 mil. Kč účelově vázanou pro dotace Státního zemědělského intervenčního fondu, marketingová podpora, a o částku 288 mil. Kč účelově vázaných na správní výdaje Státního zemědělského intervenčního fondu. O tyto částky snížit kapitolu Všeobecná pokladní správa, položku vládní rozpočtová rezerva.

Navrhuji rozšířit kapitolu Ministerstva zemědělství č. 329 o částku 50 mil. Kč účelově vázanou na program 229220 - LEADER.

V kapitole Všeobecná pokladní správa navrhuji doplnit následující akce na vrub vládní rozpočtové rezervy:

rekonstrukce strojovny chladicího zařízení zimního stadionu Bílina ve výši 6 mil. Kč, příjemce dotace město Bílina,

rekonstrukce kotelny Základní školy Hoštka 1,7 mil. Kč, příjemce dotace město Hoštka,

rekonstrukce sportovního areálu Odolena Voda 27,5 mil. Kč, příjemce dotace město Odolena Voda,

rekonstrukce technického zařízení strojovny a ledové plochy zimního stadionu Veselí nad Lužnicí 10 mil. Kč, příjemce dotace město Veselí nad Lužnicí,

oprava místní komunikace v obci Chodouny, místní část Lounky, 1,1 mil. Kč, příjemce dotace obec Chodouny,

dokončení první etapy rekonstrukce krytého plaveckého bazénu a letního koupaliště Roudnice nad Labem 8 mil. Kč, příjemce dotace Český atletický klub Roudnice nad Labem.

Děkuji za pozornost a za případnou podporu.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Teď požádám pana poslance Zdeňka Maršíčka, připraví se pan poslanec Stanislav Grospič.

 

Poslanec Zdeněk Maršíček: Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně, kolegové, v kapitole VPS navrhuji zařadit částku 4,68 mil. Kč pro Městský ústav sociálních služeb Jirkov, příspěvková organizace. Jedná se o zastřešení domu pro osoby se zdravotním postižením v ulici U Dubu 1562, střešní nástavbou. Akci navrhuji doplnit v kapitole VPS na vrub vládní rozpočtové rezervy.

Dále v kapitole VPS doporučuji doplnit na vrub vládní rozpočtové rezervy částku 1 mil. Kč na vypracování projektové dokumentace na opravu chodníků a kanalizace ve městě Výsluní v Ústeckém kraji. Příjemce dotace město Výsluní.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím pana poslance Grospiče. Připraví se pan poslanec Miloš Melčák. Máte slovo, pane poslanče.

 

Poslanec Stanislav Grospič: Děkuji, pane předsedající. Vážené kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych přečetl pozměňovací návrh k tisku číslo 229.

V kapitole Všeobecná pokladní správa navrhuji doplnit následující akce:

1. Přeložka autobusové zastávky v Novém Strašecí ve výši 1 mil. Kč, příjemcem dotace je město Nové Strašecí.

2. Rekonstrukce objektu šaten na fotbalovém hřišti TJ Sokol Nové Dvory ve výši 600 tis. Kč, příjemcem dotace je TJ Sokol Nové Dvory.

3. Oprava kostela Panny Marie Matky Boží v Kutné Hoře ve výši 2 mil. Kč. Příjemcem dotace je římskokatolická farnost, arciděkanství Kutná Hora.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP