(14.20 hodin)
(pokračuje Doktor)

Procedura by tedy vypadala takto: V první části hlasování protinávrhu rozpočtového výboru bychom hlasovali nejdříve bod C1, to je návrh pana poslance Braného. V případě jeho přijetí by se stal nehlasovatelným návrh pod písmenem D, to je můj pozměňovací návrh. Na základě výsledku tohoto hlasování pak budeme hlasovat o samostatných bodech, bodu 1 a bodu 2 usnesení rozpočtového výboru, a poté budeme v bloku zákona o spotřební dani hlasovat v tomto pořadí. Nejdříve pozměňovací návrh B oddíl a), body 1 až 3 paní poslankyně Vostrá, jako druhé hlasování by bylo - (Velký hluk v sále.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane zpravodaji, já vás přeruším a poprosím Sněmovnu, aby se ztišila, protože projednáváme způsob, jakým budeme hlasovat, a pak by mohlo dojít k tomu, že budou nějaké nejasnosti. Tak já bych poprosil, abychom všichni poslouchali pana zpravodaje, a pokud s tímto postupem nebudeme souhlasit, mohli popřípadě vznést nějaké námitky. Děkuji.

Pane zpravodaji, pokračujte.

 

Poslanec Michal Doktor: Jako druhý bod v bloku zákona o spotřební dani bychom hlasovali návrh C2 pana poslance Braného, třetí v pořadí bod C3, taktéž pana poslance Braného, C4 taktéž pana poslance Braného. V dalším samostatném bloku zákona o ochraně ovzduší bychom jako první hlasovali bod pod písmenem B, malý oddíl písmene b) paní poslankyně Vostré. Jako druhý bod bychom hlasovali pozměňovací návrh pana poslance Braného s označením C5. A v třetím samostatném oddílu bychom hlasovali o zákonu o lihu, resp. pozměňovacím návrhu písm. B c) paní poslankyně Vostré. Takto bychom se vypořádali se všemi podanými pozměňovacími návrhy a bylo by na závěr možné samozřejmě hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane zpravodaji. Má někdo k tomuto postupu nějakých námitek? Pane zpravodaji, myslíte, že bychom měli toto schválit hlasováním?

 

Poslanec Michal Doktor: Není-li námitek, já bych doporučoval, abychom i tak proceduru odhlasovali.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano. Takže zahajuji hlasování. Kdo s touto procedurou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 4 z přítomných 185 poslankyň a poslanců pro návrh 178, proti 1. Konstatuji, že tento postup byl schválen.

 

Nyní tedy přikročíme k hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích. Poprosím pana zpravodaje, aby přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil. Taktéž prosím, aby se vyjádřil vždy pan ministr. Prosím, pane zpravodaji, přednášejte jednotlivé návrhy, o kterých máme hlasovat.

 

Poslanec Michal Doktor: Podle schválené procedury tedy hlasujeme v první části o pozměňovacích návrzích usnesení rozpočtového výboru. Jako první bod hlasujeme bod C1 pana poslance Braného. Stanovisko souhlasné. (Ministr souhlasí.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Souhlas. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 5 z přítomných 186 poslankyň a poslanců pro návrh 118, proti 6. Konstatuji, že tento návrh byl přijat.

 

Prosím, pane zpravodaji, pokračujte dále.

 

Poslanec Michal Doktor: Tímto hlasováním bylo změněno znění bodu číslo 2 usnesení rozpočtového výboru. Zároveň se stal nehlasovatelným pozměňovací návrh pod písmenem D poslance Doktora.

Podle schválené procedury tedy teď budeme hlasovat o prvním odstavci usnesení rozpočtového výboru. Mé stanovisko je neutrální. (Ministr má neutrální stanovisko.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Neutrální. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 6 z přítomných 186 poslankyň a poslanců pro návrh 34, proti 17. Tento návrh nebyl přijat.

 

Prosím, pane zpravodaji, pokračujte.

 

Poslanec Michal Doktor: Budeme hlasovat o pozměněném textu druhé části usnesení rozpočtového výboru ve znění přijatého pozměňovacího návrhu pana poslance Braného. Takto upravené usnesení podporuji. Stanovisko kladné. (Ministr kladné stanovisko.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Obě stanoviska kladná. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 7 z přítomných 186 poslankyň a poslanců pro návrh 115, proti 4. Konstatuji, že i tento návrh byl přijat.

 

Prosím, pane zpravodaji, pokračujte.

 

Poslanec Michal Doktor: Nyní začneme hlasování té části, která se týká zákona o spotřební dani. Jako první bod hlasujeme bod označený jako B, oddíl a) body 1 až 3 paní poslankyně Vostré. Mé stanovisko je negativní. (Ministr zásadně nesouhlasí.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Obě stanoviska negativní. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 8 z přítomných 185 poslankyň a poslanců pro návrh 28, proti 88. Tento návrh nebyl přijat.

 

Pane zpravodaji, pokračujte.

 

Poslanec Michal Doktor: Jako další hlasujeme bod označený jako C2 pana poslance Braného. Tento bod podporuji. Stanovisko kladné. (Ministr souhlasí.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Obě stanoviska kladná. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 9 z přítomných 186 poslankyň a poslanců pro návrh 114, proti 5. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Prosím, pane zpravodaji, pokračujte.

 

Poslanec Michal Doktor: Dále budeme hlasovat o bodu C v pořadí 3, pan poslanec Braný. Návrh týkající se zdanění tabákových výrobků. Mé stanovisko je nesouhlasné. (Ministr zásadně nesouhlasí.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Stanoviska nesouhlasná. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 10 z přítomných 185 poslankyň a poslanců pro návrh 25, proti 89. Tento návrh nebyl přijat.

 

Pane zpravodaji, pokračujte.

 

Poslanec Michal Doktor: Hlasujeme bod C4 pana poslance Braného. Stanovisko negativní. (Ministr nesouhlasí.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Nesouhlas. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 11 z přítomných 186 poslankyň a poslanců pro návrh 25, proti 92. Konstatuji, že tento návrh nebyl přijat.

 

Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Michal Doktor: Nyní začneme hlasovat část novely zákona, která se týká účinků zákona o ochraně ovzduší.

Jako první budeme hlasovat pozměňovací návrh paní poslankyně Vostré pod označením B oddíl b). Mé stanovisko je negativní. (Ministr také negativní stanovisko.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Obě stanoviska negativní. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 12 z přítomných186 poslankyň a poslanců pro návrh 31, proti 86. I s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Prosím, pane zpravodaji, pokračujte.

 

Poslanec Michal Doktor: Taktéž k zákonu o ochraně ovzduší, tentokrát pozměňovací návrh označený jako C5 pana poslance Braného. Stanovisko negativní. (Ministr negativní stanovisko.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP