(15.30 hodin)
(pokračuje Vlček)

Ministr zemědělství ČR Petr Gandalovič Vážený pane předsedo, vážená Sněmovno, omlouvám se. Hlasoval jsem proti, na sjetině mám ano, a proto zpochybňuji hlasování. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Slyšeli jsme námitku proti hlasování. Zahajuji hlasování o námitce. Kdo s námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 30 z přítomných 190 poslankyň a poslanců pro návrh 150, proti 4. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Nyní tedy budeme hlasovat znovu o návrhu pana poslance Ratha zařadit nový bod na úterý příští týden, tj. 5. 2. jako bod číslo 7. Bod by se jmenoval Informace ministra zdravotnictví Tomáše Julínka o dopadu poplatků ve zdravotnictví, o nárůstu doplatků na léky a o chystané privatizaci fakultních nemocnic a privatizaci zdravotních pojišťoven.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 31 z přítomných 190 poslankyň a poslanců pro návrh 96, proti 97. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Chvíli počkám, protože pohyb kolegů signalizuje kontrolu hlasovacích listin.

Mohu vyhlásit, nebo bude zpochybnění? S tímto návrhem byl vysloven… (Potlesk některých poslanců ČSSD.)

Pan poslanec Rabas.

 

Poslanec Přemysl Rabas: Dobrý den, je to teprve podruhé za tu dobu tady a poprvé mi to nevyšlo, tak to zkusím znova a zpochybňuji hlasování, protože jsem hlasoval ne, a mám tam ano.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, slyšeli jsme námitku proti hlasování. Zahajuji hlasování. Kdo s námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 32 z přítomných 190 poslankyň a poslanců pro návrh 132, proti 18. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Na žádost z pléna vás odhlásím a poprosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

 

Znovu budeme hlasovat o návrhu pana poslance Ratha, který navrhl zařadit nový bod na úterý příští týden, tj. 5. 2. Bod by měl znít: Informace ministra zdravotnictví Tomáše Julínka o dopadu poplatků ve zdravotnictví, o nárůstu doplatků na léky a o chystané privatizaci fakultních nemocnic a privatizaci zdravotních pojišťoven.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 33 z přítomných 188 poslankyň a poslanců pro návrh 91, proti 82. Počkám s vyhlášením výsledku na kontrolu hlasovacích listin.

 

O slovo se přihlásil pan poslanec Zgarba. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Petr Zgarba: Děkuj. Pane předsedo, vládo, kolegyně a kolegové, omlouvám se vám. Hlasoval jsem pro, na sjetině mám křížek. Zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Slyšeli jsme námitku proti hlasování. Zahajuji hlasování. Kdo s námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 34 z přítomných 190 poslankyň a poslanců pro návrh 157, proti 3. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Budeme tedy znovu hlasovat, již popáté, o návrhu pana Ratha. A ten navrhl zařadit nový bod na úterý příští týden, tj. 5. 2., a tento bod by se měl jmenovat Informace ministra zdravotnictví Tomáše Julínka o dopadu poplatků ve zdravotnictví, o nárůstu doplatků na léky a o chystané privatizaci fakultních nemocnic a privatizaci zdravotních pojišťoven.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 35 z přítomných 190 poslankyň a poslanců pro návrh 95, proti 83. Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Bendy. Ten navrhl, aby bod č. 6, sněmovní tisk 253, byl zařazen na 5. 2. za pevně zařazené body a byl by to bod č. 7.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 36 z přítomných 190 poslankyň a poslanců pro návrh 109, proti 11. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu paní poslankyně Šojdrové. Ta navrhla, aby byly vyřazeny body 39, sněmovní tisk 372, a bod 40, sněmovní tisk 373.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 37 z přítomných 190 poslankyň a poslanců pro návrh 94, proti 91. Konstatuji, že s tímto návrhem… Po kontrole hlasovacích listin vyhlásím výsledek.

 

Kontrola sjetin proběhla. Nikdo se nehlásí. Konstatuji, že s tímto… (Námitky.) Pan ministr Langer? Prosím, pane ministře.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP