(10.20 hodin)

Poslanec Jaroslav Plachý: Dámy a pánové, procedura bude tentokrát poněkud složitější, ale nikoliv příliš. Nejprve bychom hlasovali, tak jak zde požádal pan poslanec Kala, pozměňovací návrh uvedený pod písmenem A10. Následovalo by hlasování o zbývajících pozměňovacích návrzích v usnesení hospodářského výboru, tedy o pozměňovacích návrzích A1 až A9, A11 až A13. Další hlasování by bylo o usnesení ústavněprávního výboru pod písmenem B jako o celku. Pak bychom hlasovali usnesení rozpočtového výboru, pozměňovací návrhy pod písmeny C1 až C9, jako celek.

Nyní musím upozornit Sněmovnu na to, že legislativně technické pozměňovací návrhy v usnesení rozpočtového výboru pod čísly 1 až 11 jsou po přijetí usnesení hospodářského výboru nehlasovatelné. Určitě jste si všimli, že jsou totožné.

Dále bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pod písmenem D pana poslance Šustra a tím bychom vyčerpali všechny pozměňovací návrhy, takže by následovalo hlasování o zákonu jako o celku.

Já bych, vážený pane předsedající, žádal o schválení procedury hlasování, pokud nejsou námitky.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, rozumím. Protože procedura je komplikovanější, tak zpravodaj žádá o to, abychom i proceduru schválili hlasováním. Pokud není nějaký jiný návrh nebo nějaká námitka, tak nechám hlasovat o proceduře tak, jak ji přečetl zpravodaj.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, schválit proceduru, kterou on navrhl, tak teď by měl stisknout tlačítko a zvednout ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 160, přítomno je 184, pro hlasovalo 157, proti žádný. Návrh procedury byl přijat.

 

Takže to znamená, že můžeme postupovat v těch krocích, které vy jste popisoval, a já vás budu vždycky žádat, abyste řekl ten krok, a my o něm budeme hlasovat.

Zazvoním. Pane zpravodaji, můžeme začít.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: První hlasování by tedy bylo o pozměňovacím návrhu pod písmenem A 10. (Stanovisko ministra kladné, zpravodaje kladné.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 161, přítomno je 184 poslanců, pro hlasovalo 97, proti 49. Takže tento návrh byl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Následovat by mělo hlasování o zbývajících pozměňovacích návrzích v usnesení hospodářského výboru, tedy pozměňovacích návrzích A1 až A9, a A11 až A13. (Stanovisko ministra kladné, stanovisko zpravodaje kladné.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 162, přítomno 184, pro 172, proti žádný. Takže tento návrh byl přijat. Dál.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Třetí hlasování by mělo být o pozměňovacích návrzích pod písmenem B, což je usnesení ústavněprávního výboru, jako o celku. (Stanovisko ministra kladné, stanovisko zpravodaje kladné.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 163, přítomno je 185, pro 174, proti žádný. I tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Nyní bychom měli hlasovat o pozměňovacích návrzích C1 až C9 v usnesení rozpočtového výboru. (Stanovisko ministra kladné, stanovisko zpravodaje kladné.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 164, přítomno je 185 poslanců, pro hlasovalo 173, proti žádný. Takže tento návrh byl také přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Legislativně technické pozměňovací návrhy v usnesení rozpočtového výboru pod čísly 1 až 11 jsou nehlasovatelné.

Následuje hlasování o pozměňovacím návrhu pod písmenem D pana poslance Šustra. (Stanovisko ministra kladné, stanovisko zpravodaje kladné.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 165. U tohoto hlasování bylo přítomno poslanců 185, pro hlasovalo 124, proti 1. Takže tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Tím jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy a následovat by mělo hlasování o zákonu jako o celku včetně přijatých pozměňovacích návrhů.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Já se jenom zeptám, jestli někdo si nemyslí, že jsme na něco zapomněli nebo opomněli... Ale vypadá to, že nikdo nemá problém. Takže můžeme opravdu hlasovat o celku návrhu zákona.

Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o přeměnách obchodních společností a družstev, podle sněmovního tisku 360, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro přijmout tento text usnesení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 166, přítomno je 185, pro 117, proti 6. Návrh byl přijat.

 

Takže konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas, a to by znamenalo, že můžeme ukončit projednávání bodu číslo 89.

 

Vážení kolegové, je 10.29 hodin, tak jak jsem slíbil, v 10.30 že přeruším jednání Sněmovny, tak v této chvíli přerušuji jednání Sněmovny s tím, že organizační výbor se sejde ve 13 hodin a ve 14.30 hodin bude sněmovna pokračovat, takže vás prosím, abyste se do sněmovny vrátili.

 

(Jednání přerušeno v 10.30 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP