(14.20 hodin)
(pokračuje Vlček)

Já vás odhlásím, poprosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami. Budeme znovu hlasovat o návrhu pana poslance Šťastného. Ještě jednou zazvoním.

 

Zahájím hlasování o návrhu pana poslance Šťastného, který navrhl, aby bod číslo 15 byl předřazen jako první bod dnešního jednání.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 188 z přítomných 166 poslankyň a poslanců pro návrh 82, proti 69. Chvíli počkám, protože dojde ke kontrole hlasovacích listin.

 

O slovo se hlásí pan poslanec Patera. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Miloš Patera: Vážený pane předsedo, vážená vládo, vážené kolegyně, kolegové, zpochybňuji hlasování, protože jsem hlasoval ano, a nic mi tam nesvítí. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, slyšeli jsme námitku. Kdo s námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 189 z přítomných 167 poslankyň a poslanců pro návrh 142, proti 3. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Nyní budeme znovu hlasovat o návrhu pana poslance Šťastného, který navrhl předřadit bod číslo 15, sněmovní tisk 142, jako první bod dnešního jednání.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 190 z přítomných 167 poslankyň a poslanců pro návrh 82, proti 73. Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Dále mám zde přihlášku pana poslance Šimonovského. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Milan Šimonovský: Pane předsedo, dámy a pánové, až nyní předstupuji před vás s návrhem na změnu schváleného pořadu jednání a navrhuji, aby smlouva v druhém čtení a smlouva v prvém čtení pořadové číslo 66 a 74, jsou to tisky 278 a 366, byly vyřazeny ze schváleného pořadu jednání z důvodu omluv zpravodajů a zdá se, podle vyjádření pana ministra Jehličky, že nemá kdo nahradit tyto zpravodaje. Proto navrhuji, abychom se těmto bodům věnovali až na příští schůzi.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. Ještě se přihlásil o slovo pan poslanec Suk. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Lubomír Suk: Děkuji za slovo, pane předsedo. Kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych vás požádal o vyhovění mému návrhu, a to je pevné zařazení bodu číslo 127 - Vládní návrh zákona o přijetí úvěru Českou republikou od Evropské investiční banky na financování národních podílů u projektů spolufinancovaných z Operačního programu doprava v programovém období 2007 až 2013, sněmovní tisk 399, třetí čtení.

Dovolte mi, abych vám navrhl tento bod trochu nestandardně zařadit jako první bod do bloku zítřejších třetích čtení, to znamená zítra dopoledne jako první projednávaný bod. Věřím, že mému návrhu vyhovíte, neboť se jedná o v podstatě jedno jediné hlasování, neboť budeme pouze hlasovat o zákonu jako celku. Vzhledem k tomu, že k tomuto návrhu nebyly ve druhém čtení žádné pozměňovací návrhy, myslím, že by to mohlo být hlasování poměrně jednoduché, nekomplikované. Jak jistě chápete, tento zákon všichni považujeme za důležitý, a tak věřím, že můj návrh podpoříte. Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. Hlásí se někdo další do rozpravy? Není tomu tak.

 

Budeme hlasovat o návrhu pana poslance Šimonovského, který navrhl vyřadit z projednávání této schůze body 66 a 74, sněmovní tisk 278 a 366.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 191 z přítomných 169 poslankyň a poslanců pro návrh 155, proti 1. Konstatuji, že s návrhem pana poslance byl vysloven souhlas.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Suka. Ten navrhl, abychom zítra jako první bod projednávali bod číslo 127.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 192 z přítomných 169 poslankyň a poslanců pro návrh 162, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

To jsou všechny návrhy, o kterých jsme měli hlasovat. Nyní budeme pokračovat v našem programu.

Jako první bod našeho jednání bude bod číslo

 

38.
Návrh poslanců Jiřího Paroubka, Davida Ratha, Bohuslava Sobotky
a dalších na vydání zákona o zrušení regulačních poplatků ve zdravotnictví
/sněmovní tisk 372/ - prvé čtení podle § 90 odst. 2

 

Upozorňuji, že je navrženo, abychom s návrhem zákona vyslovili souhlas již v prvním čtení. Stanovisko vlády jsme obdrželi jako sněmovní tisk 372/1.

Nyní prosím, aby předložený návrh za navrhovatele předložil pan poslanec Jiří Paroubek. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jiří Paroubek: Vážená Poslanecká sněmovno, dovolte mi, abych vystoupil k návrhu zákona o rušení regulačních poplatků jako představitel politické strany, která se opírá podle průzkumu veřejného mínění o nejsilnější podporu veřejnosti. Nemluvím proto jen za naše poslance, ale mám tu čest hovořit nepochybně za velkou část našich spoluobčanů. A takto prosím, nechť jsou má slova brána.

K návrhu zákona o zrušení regulačních poplatků se nepochybně povede čilá diskuse.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP