Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
13. března 2008 v 9.05 hodin

Přítomno: 115 poslanců

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobré ráno, dámy a pánové. Kolegové, na pořad dnešní schůze máme stanovený program, nicméně ještě než se do něj pustíme, tak jsem tady obdržel přihlášku k návrhu na změnu schváleného pořadu od poslance Jaroslava Krupky. Takže bych ho požádal, kdyby tento návrh nejdřív přednesl.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Dobrý den. Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně a kolegové, dovolte mi z důvodu trvajícího onemocnění pana ministra Langera vás, Sněmovnu, požádat o přeložení již pevně zařazených bodů na tento pátek, a to je bodu číslo 35, který se týká sněmovního tisku 439, bodu číslo 36, který se týká sněmovního tisku 440, oba jsou spojené se zákonem o Policii České republiky. A potom bodu číslo 38, který se týká sněmovního tisku 445, a bodu 39, sněmovní tisk 446, což je vládní návrh zákona o elektronických úkonech atd. A ještě k tomu body 72 až 78 - a všechny tyto body přeřadit na příští týden na středu 19. 3. po již pevně zařazených bodech.

Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Pan poslanec Bičík má náhradní kartu číslo 2.

Ptám se, kdo dál navrhuje nějakou změnu programu. Nezdá se. Tak jediný návrh na změnu programu je od pana poslance Krupky a my bychom tedy hlasovali o jeho návrhu body 35, 36, 38, 39, 72 a 78, jsou to tisky 439, 440, 445, 446 - navrhuje tyto body z pátku přesunout na středu 19. 3. za již pevně zařazené body. Ano, ten důvod je jasný.

Ještě přece jenom něco?

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Já bych pouze upřesnil ty body - 72 až 78. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, na středu 19. 3. za již pevně zařazené body. Takže budeme hlasovat tento návrh.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přeřadit tyto body z důvodu nemoci, stiskne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 54. Přítomno je 99. Pro hlasovalo 76, proti 2, takže návrh byl přijat.

 

Tak to je jediná změna programu a teď tedy nám zbývá ještě nějaký program na dnešní dopoledne.

 

84.
Odpovědi členů vlády na písemné interpelace

 

Zřejmě víte, jak vypadá seznam odpovědí na písemné interpelace. Na pořad naší 28. schůze bylo předloženo celkem sedm odpovědí na vznesené interpelace, s nimiž poslanci nebyli spokojeni a z toho důvodu požádali o zařazení na pořad dnešní schůze.

Upozorním nejdřív všechny poslance na ustanovení § 112 odst. 6 jednacího řádu, které zní: Není-li interpelující poslanec na schůzi Sněmovny přítomen, nekoná se o odpovědi na jeho interpelaci rozprava a Sněmovna k ní nezaujme stanovisko ani o ní dále nejedná. Tak to abychom věděli, že poslanec musí být přítomen, má-li se o jeho interpelaci jednat.

A nyní přistoupíme k projednání k odpovědím na písemné interpelace.

Předseda vlády Mirek Topolánek odpověděl na interpelaci poslankyně Ladislavy Zelenkové ve věci koncepce vzdělávání. Interpelace se spolu s odpovědí předkládá jako tisk 374 a paní poslankyně Zelenková je připravena otevřít rozpravu tím, že se vyjádří k té odpovědi, kterou od pana premiéra dostala. Takže prosím, paní poslankyně, máte slovo jako první.

 

Poslankyně Ladislava Zelenková: Děkuji, pane místopředsedo. Vážená vládo - nevím, jestli ten honosný název je na místě při tom počtu - (Předsedající zvoní na zklidnění v sále: Klid prosím.) - vážené kolegyně, vážení kolegové, úvodem svého vystoupení chci připomenout, že tato interpelace byla psána v situaci, kdy židle ministra školství zela delší čas prázdnotou, zatímco pan premiér statečně prohlašoval, jak velkou prioritou pro něho oblast školství je. Moje interpelace nebyla zaměřena na klesající reálné platy učitelů, jakkoli je to zásadní problém. Chtěla jsem tehdy upozornit na to, že kromě tohoto fatálního problému nedostatku peněz existují i další úkazy v našem školství, které se neřešením nebo nedostatečně rychlým řešením prohlubují.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP