(14.20 hodin)

Ministr zemědělství ČR Petr Gandalovič Vážený pane předsedo, vážená Sněmovno, dovolte, abych navrhl zařazení na program bodu 29, tj. návrh poslanců Petra Gandaloviče, Jiřího Papeže, Oldřicha Vojíře a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 353 Sb., o spotřebních daních. To je ta takzvaná malá novela, tu jsme navrhli minulý týden. Proběhla řádně rozpočtovým výborem k projednání. Abychom ji mohli ještě na této schůzi dostat do třetího čtení, je potřeba, abychom pro všechny termíny ji zařadili dnes v rámci druhých čtení. Dovoluji si to navrhnout zařadit na dnešek v rámci druhých čtení. Nevím, jestli to bude dnes brzké odpoledne, nebo dnes až pozdní odpoledne. To nechám případně na konzultaci s panem zpravodajem Doktorem.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane ministře, já se vás zeptám, jestli je to sněmovní tisk 414. (Ministr: Ano, sněmovní tisk 414.) Výborně. Zařadíme ho do bloku druhých čtení.

 

Ministr zemědělství ČR Petr Gandalovič Dnes do bloku druhých čtení a současně bych prosil o zařazení do bloku třetích čtení. Tam ovšem budeme muset počítat s tou 48hodinovou lhůtou. A myslím si, že by to mělo vyjít možná ještě na tento týden, případně na příští týden.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, pane ministře, ale pokud budete chtít zkrátit tu lhůtu mezi druhým a třetím čtením, musí někdo to navrhnout ve druhém čtení. Ano? Děkuji.

Myslím, že to jsou všechny přihlášky, které byly. A budeme hlasovat o návrzích.

Teď jsem postaven do nepříjemné role, protože pan poslanec Vojíř navrhl jako první bod třetích čtení bod číslo 60. Z prezidiálky já navrhuji, aby prvním bodem byl bod 55, takže uděláme kompromis, že ten bod bude druhý. Souhlasíte s tím, pane poslanče? Souhlasíte, takže druhý bod.

 

Takže nyní budeme hlasovat o zařazení bodu 55, sněmovní tisk 389, jako první bod v bloku třetích čtení ve středu 19. března.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 76. Z přítomných 175 poslankyň a poslanců pro návrh 171, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Pan poslanec Paroubek má náhradní kartu číslo 15.

 

Nyní bychom hlasovali o návrhu pana poslance Vojíře zařadit bod číslo 60 jako druhý bod zítřejšího bloku třetích čtení.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 77. Z přítomných 178 poslankyň a poslanců pro návrh 166, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Nyní bychom hlasovali o návrhu pana poslance Mencla a ten navrhuje, aby body 53, 58, 59, 61 byly zařazeny jako body 3, 4, 5 a 6. Souhlasí pan poslanec? Souhlasí.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 78. Z přítomných 178 poslankyň a poslanců pro návrh 167, proti nikdo. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Exnera, který navrhuje zařadit nový bod do bloku zpráv a tento bod zařadit na dnešní jednání jako první bod. Souhlasí pan poslanec Exner? Ano, souhlasí. A ten bod by zněl: "Usnesení Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky nesouhlasí s udělením medailí předsedy vlády ČR bratrům Mašínovým a Milanu Paumerovi a žádá předsedu vlády ČR Mirka Topolánka, aby při jejím udělování postupoval uvážlivě.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 79. Z přítomných 175 poslankyň a poslanců pro návrh 35, proti 78. Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Dále, pan poslanec Koníček navrhl, aby body 72 až 78 byly zařazeny na dnešek, a to po pevně zařazených bodech. Toto odůvodnil tím, že zítra není přítomen pan předseda vlády. Pan předseda vlády sdělil, že zítra přítomen je. Takže já o tomto návrhu dám hlasovat, protože zazněl.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 80. Z přítomných 176 poslankyň a poslanců pro návrh 29, proti 73. Tento návrh nebyl přijat.

 

Dále pan poslanec Dub navrhl, abychom bod číslo 62 zařadili, a to již teď, jako sedmý bod. Souhlasí pan poslanec? Ano, souhlasí, takže budeme o jeho návrhu hlasovat, že tedy bod 62 zařazujeme na zítřek do bloku třetích čtení jako sedmý bod.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 81. Z přítomných 178 poslankyň a poslanců pro návrh 159, proti 3. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

O návrhu pana poslance Vojíře již jsme hlasovali.

 

A nyní máme před sebou hlasování o návrhu pana ministra Gandaloviče a ten navrhl, aby sněmovní tisk 414 byl zařazen do bloku druhých a třetích čtení.

Pane ministře, já se jen zeptám, protože tady paní ředitelka mi říká, že již nemáme druhá čtení, blok druhých čtení. Již má jenom jedno pevně zařazené druhé čtení, takže já bych doporučil za pana ministra Kalouska, protože ten má body 15, 20, 23, 43, 47, 48, takže za bod 48 dnešního jednání zařadit druhé čtení sněmovního tisku 414. Souhlasíte s tímto? Ano, souhlasí pan ministr.

Takže zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 82. Z přítomných 178 poslankyň a poslanců pro návrh 167, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále navrhl pan ministr, aby sněmovní tisk 414 byl také zařazen do bloku třetích čtení. Takže já nechám hlasovat i o tomhle návrhu.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 83. Z přítomných 178 poslankyň a poslanců pro návrh 165, proti 1. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP