(9.30 hodin)

Ministr vnitra ČR Ivan Langer Já bych chtěl jen opravit interpretaci pana poslance Haška. Ten návrh, který zazněl, na odvolání řídícího schůze, byl odůvodněn právě tím, že postup předsedajícího byl a je v rozporu s nálezem Ústavního soudu. Je mi to líto, ale znovu říkám, že odhlížím od obsahu toho pozměňovacího návrhu, odhlížím od něj.

To, že mi pan poslanec Rath vzkazuje, že jsem fašoun, to je jeho mentální problém. My jsme měli vždycky ve zvyku říci "hoďte na něj síť".

Ale moje vystoupení zde je teď motivováno tím, že pan kolega Hašek nepřesně interpretoval důvody toho procedurálního návrhu. Ten návrh zazněl proto, že předsedající postupoval v rozporu s nálezem Ústavního soudu. A kolegové, já vám ho dám přečíst, přečtěte si tu přesnou dikci. O nic jiného mi nejde.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pan poslanec Hašek.

 

Poslanec Michal Hašek: Já se omlouvám, pane ministře. Ještě jsme nedospěli k tomu, že zároveň budete žalobce, soudce i exekutor. Prostě jestli je tady nějaký politický názor, tak každý máme nějaký svůj. Náš názor je ten, že skutečně to, co bylo koalicí předvedeno v rámci projednávání takzvaného reformního batohu, mělo povahu superpřílepku, a Ústavní soud řekl, že nikoliv. Tam jste změnili 50 zákonů v jednom sněmovním tisku, které spolu vnitřně nesouvisely, ve druhém čtení padaly pozměňovací návrhy v rozsahu desítek stránek a Ústavní soud řekl, že to je v pořádku. Teď vám vadí jeden pozměňovací návrh poslance Ratha.

Já bych si moc přál, aby se neeskalovala atmosféra v tom, abychom si tady říkali, jestli někdo na někoho bude házet sítě, nebo nebude. Takže aby se atmosféra zklidnila a my bychom si vyhodnotili to, co se teď stalo, žádám, pane předsedající, o hodinovou pauzu na jednání našeho poslaneckého klubu. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobrá, takže vyhlašuji pauzu do 10.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 9.32 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP