(Jednání pokračovalo v 15.30 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, uplynula pauza, kterou si vzal poslanecký klub ČSSD pro své jednání, a my tedy můžeme pokračovat v projednávání sněmovního tisku 413, bodu č. 14. Pauza nás zastihla v obecné rozpravě, do které mám ještě tři písemné přihlášky. Ale ještě předtím se hlásí o slovo předseda poslaneckého klubu ČSSD pan kolega Hašek.

 

Poslanec Michal Hašek: Vážená paní místopředsedkyně, vážená vládo, dámy a pánové, dovolte, abych vás seznámil s výsledkem jednání našeho poslaneckého klubu.

My jsme byli v dosavadním průběhu rozpravy několikrát nepřímo osočeni z toho, že snad sociální demokracie by měla být ta, která má nějaký požitek ze zachování stravenkové daňové výhody. Považujeme to za naprosto nehorázné zejména potom, co se ukázala z hlediska zjištění médií jako skutečnost smlouva mezi společností Sodexho a firmou No comment!, s.r.o., ve které působí osoby, které byly personálně spojeny také s firmami pana Marka Dalíka. Proto mi dovolte, abych v tuto chvíli předložil procedurální návrh jménem našeho poslaneckého klubu.

Je to návrh na přerušení a odročení tohoto bodu do zřízení parlamentní vyšetřovací komise ke zjištění činnosti lobbistických firem na projednávání a výsledku sněmovního tisku 222, tedy takzvaného vládního návrhu zákona o stabilizaci veřejných financí.

Žádám vás, paní místopředsedkyně, abyste v souladu s jednacím řádem o tomto návrhu nechala bez rozpravy ihned hlasovat. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, tak se také stane, jen co svolám gongem všechny kolegy do jednacího sálu.

Ještě se o slovo hlásí předseda poslaneckého klubu KSČM.

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil má náhradní kartu č. 6.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Paní předsedající, paní a pánové, tento návrh potřebuje poslanecký klub ještě jenom posoudit, protože vidíme i jiné možnosti. Proto mi dovolte požádat o přestávku na poradu klubu v délce 10 minut.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Této žádosti já vyhovím. Je 15.32 hodin, tedy do 15.45 hodin vyhlašuji přestávku pro jednání klubu KSČM.

 

(Jednání přerušeno ve 15.32 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP