Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
25. června 2008 v 10.56 hodin

Přítomno: 188 poslanců

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Dámy a pánové, je 10.56 hodin a my tedy můžeme pokračovat v našem dnešním jednání.

Zahajuji další jednací den přerušené 32. schůze Poslanecké sněmovny. Náhradní karty byly uvedeny ve chvíli, kdy jsme zahajovali 36. schůzi. Ty tedy platí. Taktéž pokud jde o omluvy z dnešního jednání, zazněly ráno při zahájení 36. schůze.

Z dnešního grémia mám pro vás k navrženému programu ještě tyto doplňující návrhy. 21. června uplynula zákonná lhůta u dvou návrhů zákonů vrácených Senátem. Dnes bychom tyto sněmovní tisky zařadili do pořadu 32. schůze Sněmovny. Jedná se o sněmovní tisk, teď prosím o pozor zpravodaje nebo navrhovatele, 325/5 - je to návrh zákona, kterým se mění č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, ve znění pozdějších předpisů, a také sněmovní tisk 451/4 - to je návrh zákona, kterým se mění zákon č. 238/2000 Sb., o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Tyto dva sněmovní tisky, tedy zákony vrácené Senátem, z prezidiálky navrhuji, abychom zařadili na konec 32. schůze, tedy za čtyři body, které jsou obsahem kromě interpelací schváleného pořadu 32. schůze, tedy na konec, a to zejména proto, že se sněmovní kancelář pokouší sehnat senátory, kteří by sem přišli tyto návrhy uvést. Zatím se nám s nimi nepodařilo zkontaktovat. Doufáme, že se to podaří v krátké době, ale proto by bylo organizačně vhodné ponechat tyto zákony až na závěr 32. schůze.

Dále vás prosím, abychom v hlasování rozhodli, že pokud to bude nutné, tak bychom o návrzích zákonů ve třetím čtení hlasovali i po 14. hodině, a to podle § 95 jednacího řádu. Toto rozhodnutí navrhuji, aby se vztahovalo na všechny schůze Poslanecké sněmovny, které dnes proběhnou, pakliže proběhnou, tedy na 32., 34. a 35. schůzi, tedy hlasování o tom, že ve třetích čteních budeme hlasovat i po 14. hodině. To bude první hlasování, které nyní proběhne. Doufám, že jsou všichni přítomni, abychom si mohli schválit možnost hlasování ve třetím čtení i po 14. hodině, a to nejen na schůzi, která nyní probíhá, 32., ale také na schůzích dalších - 34. a 35. Snad jsou všichni přítomni.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 180 a táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem na hlasování po 14. hodině ve třetím čtení. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 180 skončilo. Přítomno 173, pro 161, proti 1. Tento návrh byl přijat.

 

Dodám jenom, že přehled zbývajících bodů k projednání vám byl rozdán na lavice. A nyní tedy můžeme přistoupit k prvnímu bodu 32. schůze.

O slovo se ještě hlásí předseda poslaneckého klubu sociální demokracie pan poslanec Michal Hašek.

 

Poslanec Michal Hašek: Já velmi děkuji za slovo. Vážená paní místopředsedkyně, vládo, kolegyně, kolegové, velmi se omlouvám, ale zuřivá debata členů zemědělského výboru mně zabránila přihlásit se před malou chvílí, prosím tedy o pochopení, abych mohl ještě navrhnout nový bod do 32. schůze. Jde o třetí čtení sněmovního tisku 168, poslaneckého návrhu zákona, kterým se mění zákon o vinohradnictví a vinařství. Navrhl bych zařadit tento bod na konec třetích čtení na 32. schůzi. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Je ještě nějaký další návrh k programu 32. schůze? Pan předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř má slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Vážená paní místopředsedkyně, dámy a pánové, dovolte mi prosím, abych navrhl ještě jeden bod, a to je návrh na volbu předsedy dočasné komise Poslanecké sněmovny pro řešení majetkových otázek mezi státem a církvemi a náboženskými společnostmi. Zařadit prosím nejlépe na dnešní předpoledne, před oběd.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Návrh zní, já to potom zopakuji, volba předsedy komise. Další návrh, který by se vázal k programu 32. schůze? Není. Budeme tedy hlasovat o návrzích dvou, které zazněly.

 

Nejprve pan poslanec Hašek navrhuje zařadit nový bod na 32. schůzi a to je třetí čtení sněmovního tisku 168, navrhuje toto zařazení na konec třetích čtení.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 181. Kdo souhlasí s tímto návrhem pana poslance Haška? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 181 přítomno 184, pro 177, proti 1. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP