(12.00 hodin)

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu senátorovi Ladislavu Svobodovi a ptám se, jestli je zájem o vystoupení v rozpravě v novém projednání po vrácení Senátem. Nikoho nevidím, rozpravu končím.

Ptám se, jestli je zájem o závěrečné slovo navrhovatele. Pan ministr má zájem. Ano, pane ministře, máte slovo.

 

Ministr vnitra ČR Ivan Langer Nejsem navrhovatel, nicméně dovolte mi slovo. Doporučuji přijetí zákona v senátní verzi.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, děkuji. Přistoupíme k hlasování, protože zpravodajové nemají zájem o závěrečné slovo. Podle § 97 odst. 4 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny je k přijetí následujícího usnesení zapotřebí souhlasu nadpoloviční většiny všech přítomných poslanců.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 238/2000 Sb., o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 451/4, ve znění schváleném Senátem, podle sněmovního tisku 451/5."

 

O tomto rozhodneme v hlasování pořadové číslo 210, které jsem právě zahájil. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 210, z přítomných 187 pro 166, proti jeden, návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona jsme vyslovili souhlas.

 

Děkuji panu senátorovi Ladislavu Svobodovi a končím bod č. 124.

 

Tím jsme se dostali k závěru 32. schůze. Na základě rozhodnutí Poslanecké sněmovny byl do 32. schůze vložen poslední bod a to je

 

126.
Návrh na volbu předsedy dočasné komise Poslanecké sněmovny pro řešení
majetkových otázek mezi státem a církvemi a náboženskými společnostmi

 

Návrh na volbu odůvodní předseda volební komise pan poslanec Petr Tluchoř a žádám ho, aby se ujal slova. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, vážený pane místopředsedo. Volební komise obdržela jediný návrh, a to od poslaneckého klubu KDU-ČSL na poslance Jana Kasala, a přijala své usnesení č. 86, se kterým vás nyní seznámím.

Volební komise Poslanecké sněmovny pověřuje předsedu volební komise, aby seznámil Poslaneckou sněmovnu s kandidátem na předsedu dočasné komise Poslanecké sněmovny pro řešení majetkových otázek mezi státem a církvemi a náboženskými společnostmi, kterým je pan Jan Kasal, a dále s tím, že volba je ze zákona tajná.

Nyní prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu k navrženému kandidátovi, a myslím, že dále bychom mohli postupovat podle dopoledne schválené procedury, tedy tajnou volbu provést při polední přestávce. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, děkuji. Otevírám rozpravu a konstatuji, že do ní nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, kdo se hlásí z místa do rozpravy. Nikoho nevidím, rozpravu končím.

Přerušuji tedy bod volba předsedy dočasné komise Poslanecké sněmovny pro řešení majetkových otázek mezi státem a církvemi a náboženskými společnostmi, s tím, že v polední přestávce je možné provést volbu, pan předseda říkal, že volba je připravena. Proběhne organizační výbor Poslanecké sněmovny a po polední přestávce zahájíme 34. schůzi.

Pan předseda Poslanecké sněmovny má urychlení tohoto návrhu, že bychom volbu provedli až v polední přestávce v době zasedání organizačního výboru, tzn. po 13. hodině, a po deseti minutách, když bude zajištěno technické zařízení pro jednání 34. schůze, bychom pokračovali. A to by bylo ve 12.15 hodin. Pokud nemá nikdo protinávrh nebo výhradu proti postupu předsedajícího, přerušuji jednání 32. schůze na deset minut. Zahájíme po deseti minutách schůzi 34. a vrátíme se k této schůzi po polední přestávce vyhlášením výsledků volby a po jednání organizačního výboru. Děkuji vám.

 

(Schůze přerušena ve 12.05 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP