(Schůze pokračovala ve 14.36 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: (Po ukončení 32. schůze) můžeme přejít k 34. schůzi k bloku třetích čtení, kterých máme před sebou dvacet. První z těchto čtení je bod

 

21.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona
o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů
/sněmovní tisk 446/ - třetí čtení

 

Vládní návrh uvede ministr vnitra Ivan Langer.

 

Ministr vnitra ČR Ivan Langer Kolegyně a kolegové, toto je návrh zákona, který bezprostředně souvisí se zákonem, který Poslanecká sněmovna schválila na závěr svého dopoledního jednání, se zákonem o elektronizaci některých úkonů ve veřejné správě. Tak jak jsem poděkoval za podporu tohoto zákona, z logiky soudím, že mohu dopředu poděkovat za podporu zákonů, které s tím souvisejí, a sděluji, že podporuji pozměňovací návrhy, které v rámci druhého čtení byly načteny.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám, pane ministře. Pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 446/3. Otevírám rozpravu, do které se přihlásil pan poslanec Libor Ježek. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Libor Ježek: Děkuji, vážená paní předsedající. Dámy a pánové, dovolte mi legislativně technickou úpravu pod písmenem C ve znění paragrafu 17b odst. 1. Slova "ve stanovené lhůtě při elektronickém doručování podle paragrafu 17a" se nahradí slovy "v zákonem stanovené lhůtě". Děkuji

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já vám děkuji, pane poslanče. O této legislativně technické úpravě rozhodneme v následném hlasování o pozměňovacích návrzích.

Přeje si ještě někdo vystoupit v rozpravě? Není tomu tak, rozpravu končím. Předpokládám, že pan ministr ani pan zpravodaj nebudou pronášet svá závěrečná slova. Můžeme tedy přikročit k hlasování o pozměňovacích návrzích.

Prosím pana zpravodaje, aby nám oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim on i pan ministr vyjádřili. Prosím, pane poslanče Krupko, máte slovo.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Vážená paní předsedající, vážené kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych navázal na předchozí hlasování, protože tento zákon doprovází předchozí schválený zákon.

Úvodem konstatuji, že v průběhu projednávání nebylo vzneseno veto a ani nebyl zákon zamítnut. Byly předloženy tři pozměňovací návrhy včetně legislativně technické připomínky, která byla sdělena před chvíli ústně na mikrofon panem kolegou Liborem Ježkem. Proto se domnívám, že procedura by mohla být jednoduchá.

Máme tři pozměňovací návrhy, které jsou ve vašich materiálech označeny písmeny A, B, C, s tím, že u písmene C byla vznesena legislativně technická připomínka, která by byla součástí hlasování. Proto navrhuji, aby v tomto sledu, tzn. A, B, legislativně technickou připomínku, kterou předložil kolega Ježek, a samotný pozměňovací návrh, v tomto sledu aby byly hlasovány.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Tato procedura je jednoduchá a logická. Přesto se ptám, zda má někdo námitku proti takto navrženému postupu hlasování. Nemá. Myslím si, že o tomto typu procedury nemusím dávat hlasovat a můžeme přikročit k hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích.

Nejprve to bude pozměňovací návrh pod písmenem A. (Zpravodaj i ministr doporučují.)

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 34 a táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti?

Z přítomných 155 pro 152, proti nikdo. Návrh byl přijat. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Písmeno B - doporučuji. (Ministr: Souhlas)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP