(18.30 hodin)
(pokračuje Kasal)

Kdo souhlasí s procedurou, jak ji navrhl pan zpravodaj, včetně doplňujícího návrhu pana poslance Klase, ať to dá patřičným způsobem najevo v hlasování pořadové číslo 131, které jsem zahájil. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 166 poslanců, pro bylo 150, proti 3. Návrh byl přijat. Budeme se řídit schválenou procedurou.

 

Pan zpravodaj má slovo.

 

Poslanec Václav Šlajs: Dovolte, abych navrhl první hlasování. Hlasovali bychom nejdříve o usnesení petičního výboru, a to nejdříve o bodu A1, který je obsahově totožný s návrhem B1 ústavněprávního výboru a C8 výboru pro bezpečnost.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já to nechci komplikovat, ale přijde mi správné, abychom prvně hlasovali o návrhu pana poslance Chytky, jestli s tím nejsou problémy, o stažení návrhu pana poslance Chytky. S tím bychom se měli vyrovnat asi jako s prvním.

 

Poslanec Václav Šlajs: Dobře, souhlasím.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Kdo souhlasí s návrhem pana poslance Chytky, ať v hlasování pořadové číslo 132 zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 132 skončilo, hlasovalo 168 poslanců, pro bylo 163, proti jediný. Takže návrh pana poslance Chytky byl stažen. Teď už se budeme věnovat hlasování.

 

Poslanec Václav Šlajs: Nyní by následovala tři hlasování o usnesení petičního výboru. První hlasování o návrhu A1, který je obsahově totožný s návrhem B1 a C8. Pokud bude A1 schválen, další dva jsou nehlasovatelné. Souhlasím. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 133. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 169 poslanců, pro 167, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Václav Šlajs: Dále budeme hlasovat o bodu A1 (správně A2?), který je nekolizní. Souhlas. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 134. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 169 poslanců, pro 164, nikdo proti.

 

Poslanec Václav Šlajs: Dále budeme hlasovat o usnesení petičního výboru o bodu A3, který je obsahově totožný s návrhem bezpečnostního výboru C21. Hlasujeme o A3. Souhlasím. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasování bylo zahájeno, má pořadové číslo 135. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 169 poslanců, pro bylo 150, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Václav Šlajs: Nyní bychom hlasovali o sérii usnesení ústavněprávního výboru. Hlasovali bychom nyní o bodu B1, který je vzhledem k hlasování o bodu A1 již nehlasovatelný, proto je nyní možné hlasovat nyní najednou o bodech B2 až B5, čili B2, B3, B4, B5, které jsou nekolizní. Souhlas. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasování bylo zahájeno, má číslo 136. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 171 poslanců, pro bylo 169, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Václav Šlajs: Nyní bychom hlasovali o bodu B6, který je obsahově totožný s bodem C12. V případě jeho schválení je pak C12 nehlasovatelný. Hlasujeme o bodu B6. Souhlas. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 137. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 171 poslanců, pro bylo 170, nikdo proti. Návrh byl přijat

 

Poslanec Václav Šlajs: Dále bychom hlasovali společně o bodech B7, 8, 9, 10, B13, 14, B16 a 17. Pokud nikdo nemá námitku, můžeme o nich hlasovat najednou. Souhlasím. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 138. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 171 poslanců, pro bylo 168, nikdo proti. Návrh byl přijat

 

Poslanec Václav Šlajs: Nyní budeme hlasovat společně o návrzích ústavněprávního výboru B11, B12 a B15. Tyto návrhy jsou však v kolizi s návrhem poslance Klučky pod písmeny I4, I5, I6 a I7. Pokud by tedy neprošly návrhy ústavněprávního výboru, budeme hlasovat následně o návrzích poslance Klučky.

 

Ministr vnitra ČR Ivan Langer Preferuji variantu ústavněprávního výboru, u pana kolegy Klučky budu podporovat pozměňovací návrhy I3 a I8.

 

Poslanec Václav Šlajs: Já - nesouhlas.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zpozorněme. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 139. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 171 poslanců, pro bylo 92, proti 54. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Václav Šlajs: Protože prošly návrhy ústavněprávního výboru, je nyní možné hlasovat ještě o jednom návrhu poslance Klučky pod bodem J20, který tento návrh ústavněprávního výboru doplňuje. (Ministr souhlasí.) Souhlas.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 140. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 171 poslanců, pro bylo 168, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Václav Šlajs: Dále bychom hlasovali o návrhu ústavněprávního výboru B18, který je obsahově totožný s návrhem výboru pro bezpečnost C22. V případě schválení B18 je C22 nehlasovatelný. Hlasujeme o B18. Souhlas. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 141. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 171 poslanců pro bylo 169, 1 proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Václav Šlajs: Nyní bychom přišli k tomu hlasování, které tady navrhl pan poslanec Klas. Rozdělili bychom hlasování o návrhu B19 a B20. Čili hlasujeme o návrhu B19. Nesouhlas. (Ministr souhlasí.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP