Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
3. února 2009 ve 14.05 hodin

Přítomno: 195 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, žádám vás, abyste se usadili a já mohl zahájit 46. schůzi. Děkuji.

(Po chvilce čekání:) Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, ještě jednou vás žádám, abyste se posadili a ztišili, abych mohl zahájit 46. schůzi.

(Ruch v sále neustává.)

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, do třetice vás žádám o ztišení a posazení na svá místa, abych mohl pokračovat a zahájit 46. schůzi.

(Další krátká pauza.)

Ještě jednou, vážení páni poslanci, vážené paní poslankyně, vás žádám o ztišení a usazení se na místa, abych mohl zahájit 46. schůzi.

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji další jednací den 46. schůze Poslanecké sněmovny.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, protože se scházíme de facto na počátku roku, dovolte, abych nám všem ještě popřál vše nejlepší. Přeji mnoho štěstí, zdraví a úspěchů jak ve vašem osobním životě, tak - řekněme - v poslaneckém životě. Ať se nám všem splní přání a naplní se předsevzetí pro tento rok, rok 2009.

 

Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a popřípadě mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. Doposud tak učinili pan poslanec Šoltys - náhradní karta číslo 6, pan poslanec Klučka - náhradní karta číslo 7, paní poslankyně Konečná - náhradní karta číslo 4, pan poslanec Tluchoř - náhradní karta číslo 14, pan ministr Pospíšil - náhradní karta číslo 15 a pan ministr Langer - náhradní karta číslo 16.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci: paní poslankyně Eva Dundáčková.

Z členů vlády se omlouvají od 16 hodin pan ministr Bursík, paní ministryně Filipiová a pan ministr Vondra.

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, jak všichni víte, jmenoval prezident republiky dne 23. ledna tohoto roku nové ministry. Prosím předsedu vlády Mirka Topolánka, aby nám nové členy své vlády představil.

Prosím, pane premiére, máte slovo.

 

Předseda vlády ČR Mirek Topolánek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, pan prezident Václav Klaus jmenoval Vlastu Parkanovou do funkce místopředsedkyně vlády… (otáčí se do vládní lavice:) musím se dívat, koho dalšího - do funkce ministra pro místní rozvoj pana ministra Cyrila Svobodu, do funkce ministra dopravy pana Petra Bendla, do funkce předsedy Legislativní rady vlády ministra pana doktora Pavla Svobodu a do funkce ministra bez portfeje pro lidská práva a menšiny pana Michaela Kocába. Nezapomněl jsem na nikoho? (Potlesk.)

Nemám pocit, že bych k tomu musel něco dalšího dodávat. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane premiére.

Dovolte mi, abych mezi námi nové ministry vlády uvítal, popřál jim mnoho úspěchů v jejich práci.

 

A nyní přikročíme k projednávání jediného bodu 46. schůze, kterým je

 

1.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu
s ratifikací Lisabonská smlouva pozměňující Smlouvu o Evropské unii
a Smlouvu o založení Evropského společenství
/sněmovní tisk 407/ - druhé čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal místopředseda vlády Alexandr Vondra.

Tento návrh jsme začali projednávat dne 9. prosince 2008. Vedli jsme rozpravu, kterou jsme po procedurálním návrhu poslance Petra Tluchoře přerušili do 3. února 2009.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP