(15.30 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Tak nejdříve vyřazení bodů 86, 26. Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení - pro vyřazení bodů 86, 26, stiskne tlačítko, zvedne ruku. Oba dva, to hlasujeme vždy pohromadě. Návrh na vyřazení. (Hlas z pléna: Jak, všechny pohromadě?)

Já tedy tohle hlasování bohužel ruším, protože tady probíhalo dohadování.

Obrátím se na paní poslankyni Jakubkovou, jestli je možné to hlasovat dohromady. Předpokládal jsem, že ano. Je tomu tak. Takže tohle hlasování je zmatečné.

 

Budeme hlasovat ještě jednou o návrhu paní poslankyně Jakubkové vyřadit body 86, 26 z pořadu schůze. Je to jasné?

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, vyřadit tyto dva body z pořadu schůze, stiskne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 48. Přihlášeno 194. Pro 99, proti 38. Takže to bylo přijato.

 

Budete to kontrolovat, dobrá. (Po chvilce čekání.) Můžeme? Takže pokračujeme.

 

Další návrh paní poslankyně Jakubkové byl pevně zařadit bod číslo 85, pozemní komunikace, jako třetí odpoledne 11. 2., ve středu. Ano? Jako třetí odpoledne jedenáctého ve středu.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto pevné zařazení bodu číslo 85, může stisknout tlačítko a zvednout ruku. A kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 49. Přihlášeno 194. Pro hlasovalo 17, proti 72, takže to bylo zamítnuto.

 

A můžeme dál. Je tu návrh pana poslance Ratha. Pan poslanec Rath navrhoval zařadit nový bod. Ten bod zní takto: Informace ministra práce a sociálních věcí o důvodech krácení finančních prostředků pro provoz krajských zařízení sociálních služeb. Tento bod pan poslanec Rath navrhoval jako druhý bod dnes na programu. Teď nevím, já tam mám blok Ivana Langera, Jana Vidíma, prvního, a ten blok. Tak já nevím, kam dát Davida Ratha. (Ozývají se hlasy z lavic.) Pan poslanec Rath to navrhoval jako druhý bod za ty mise. Mezitím mu tam vnikl ale ten blok - ten byl dřív. Jak to udělat?

Takže pane poslanče, chcete hlasovat tento bod za mise? Pan poslanec Hamáček navrhuje něco.

 

Poslanec Jan Hamáček: Já jenom abych dal prostor kolegům na rozmyšlení, pouze pro stenozáznam - v hlasování číslo 48 mám na sjetině křížek, hlasoval jsem ano. Nezpochybňuji hlasování, pouze pro stenozáznam.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: My můžeme hlasovat ten bod za pevně zařazené body pouze, jestli se nepletu. Víc udělat asi nemůžeme. Takže nechám hlasovat návrh pana poslance Ratha jako zařazení nového bodu a dnes může být zařazen nejdřív po pevně zařazených bodech. Jinak si myslím, že to nelze. Takže budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování o novém zařazení bodu, kterého název jsem tady přečetl, zařadit dnes po pevně zařazených bodech. Stiskněte tlačítko, zvedněte ruku, kdo s tím souhlasí. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 50. Přihlášeno 194. Pro hlasovalo 94, proti 83. Tento návrh byl zamítnut.

 

Budeme pokračovat. Je tu návrh pana poslance Waltera Bartoše, jedná se o bod 16 - podpora výzkumu a vývoje z veřejných prostředků, na konec druhých čtení. Tak tento bod 16 zařadit na konec druhých čtení.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto zařazení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 51. Přihlášeno 194. Pro hlasovalo 185, proti 1, takže tento návrh byl přijat.

 

Můžeme jít dál. Paní poslankyně Milada Halíková - jedná se o bod 87, to je tuším nájemné z bytů. Ona to navrhovala jako první bod prvních čtení, řádného bloku prvních čtení, pokud se nám ta první čtení nerozběhnou všude. Takže rozumíme si. Jako nějaký hypotetický řádný bod prvních čtení a před ním jako první by byl tento návrh paní poslankyně Halíkové, bod 87. Tohle budeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 52. Přihlášeno je 194. Pro hlasovalo 95, proti 84, takže to bylo zamítnuto.

 

A můžeme pana poslance Mencla, tam se jednalo o bod 220 - zpráva o životním prostředí v roce 2007. A pan poslanec Mencl navrhoval vyřadit tento bod 220. Takže to hlasujeme.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení bodu 220, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 53. Přihlášeno je 194. Pro vyřazení hlasovalo 185, proti 2, takže ten bod byl vyřazen.

 

Nyní je tady návrh pana poslance Lišky, který tlumočil návrh pana ministra Bursíka. Šlo o to, aby se pevně zařadily body 5 a 13, aby se zařadily za zahraniční mise. (Hlasy mimo mikrofon.) To nejde.

Nejdřív jsou tedy body Ivana Langera a pak jsou - ale to není možné, mise jsou první. (Opět dohadování mimo mikrofon.) Neřešme to teď, to si potom vyjasníme. Teď budeme hlasovat tenhle návrh po pevně zařazených bodech. Jak jsou zařazené, to nechme na jindy. To bychom si tady diskutovali.

 

Budeme hlasovat o pevném zařazení návrhu, který přednesl pan ministr Liška, bodů 5 a 13, za pevně zařazené body.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení těchto bodů, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 54. Přihlášeno je 194. Pro hlasovalo 96, proti 59. Takže to by bylo zamítnuto.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP