(15.40 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Prosím. (Poslanci kontrolují hlasovací listiny.) Mezitím využiji situace k tomu, abych vás informoval, že se tento problém vyřešil. Zařadili jsme body dnes pevně tak, že prvním projednávaným bodem by byly vojenské zahraniční mise a pak by následovaly body pana ministra Ivana Langera. Takový tedy bude postup.

Můžeme postupovat dál? Ještě se hlásí paní poslankyně Dundáčková.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Pane předsedající, dámy a pánové, velmi se omlouvám. Ačkoliv jsem hlasovala pro, byla jsem zřejmě nedůsledná ve svém stisku a na záznamu o hlasování je uvedeno, že jsem se hlasování nezúčastnila. Zpochybňuji toto hlasování a prosím, aby bylo opakováno.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování o námitce paní poslankyně Dundáčkové. Kdo přijímá námitku, která zde byla přednesena paní poslankyní, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 55. Přihlášeno 194, pro hlasovalo 173, proti 2. Námitka byla přijata.

 

Budeme opakovat hlasování o návrhu předneseném ministrem Liškou, který navrhoval, abychom pevně zařadili body č. 5 a 13 na dnešek po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení těchto bodů na dnešek, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 56, přihlášeno 194, pro hlasovalo 92, proti 60. Návrh byl zamítnut.

 

Myslím, že můžeme pokračovat. Další návrh přednesl pan poslanec Sobotka - zařadit na pořad schůze Informaci předsedy vlády o připravovaném prodeji Letiště Praha a Českých aerolinií. Pan poslanec Sobotka chce zařadit tuto informaci po pevně zařazených bodech dnes odpoledne. O tomto návrhu budeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení tohoto nového bodu dnes po pevně zařazených bodech, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 57, přihlášeno 193, pro hlasovalo 102, proti 70. Tento návrh byl přijat.

 

Proběhne ještě kontrola hlasování… Žádné námitky nejsou. Můžeme pokračovat.

 

Pan poslanec Karel Sehoř navrhoval vyřadit bod č. 26, což je poslanecký návrh o pozemních komunikacích. Ale podle sdělení pana poslance je tento bod vyřazen. Výborně, tento bod je tedy vyřazen.

 

Další návrh přednesl pan poslanec Zdeněk Škromach. Název nového bodu zněl Zpráva ministra práce a sociálních věcí k řešení nedostatku finančních prostředků pro zajištění sociálních služeb v roce 2009.

Ale pane poslanče, zařadit to jako poslední bod před druhá čtení se nám nepovede, to nesvedeme. Chce to nějaké konkrétnější zařazení, protože toto skoro neumíme, je to příliš obecné.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Dovolím si modifikovat svůj návrh po konzultaci i s panem ministrem Nečasem, zařadit tuto zprávu ve středu příští týden jako první bod po polední přestávce.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ale tam už máme dva zařazené body, ale třetí bod je volný.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Zařadit to tedy jako první bod po již pevně zařazených bodech.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Výborně, jako první bod po pevně zařazených bodech ve středu 11. února 2009. To by šlo. Název bodu jste slyšeli, budeme o zařazení tohoto bodu hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 59, přihlášených je 193, pro hlasovalo 162, proti 14. Návrh pana poslance Zdeňka Škromacha byl přijat.

 

Poprosil bych paní místopředsedkyni Němcovou, kdyby se ujala dalšího řízení schůze.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Dámy a pánové, další návrhy, které jsou z dílny pana poslance Škromacha, obsahují 41 hlasování, pokud ho společnou přímluvou nepřimějeme k tomu, aby navrhl společné hlasování. Prosím, pane kolego, ještě jednou, zda byste zvážil tuto možnost.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Paní předsedající, omlouvám se, ale problém je v tom, že pokud by se hlasovalo o všech návrzích společně, neměli by poslanci možnost vybrat si jednotlivé body. A mám informaci, že některé body budou podpořeny a některé ne, takže je potřeba hlasovat po jednotlivých návrzích.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Dobře. Budeme hlasovat o návrhu na vyřazení bodu č. 22 sněmovního tisku č. 266.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti vyřazení bodu č. 22?

Hlasování pořadové číslo 60, přítomno 194, pro 102, proti 81. Tento návrh byl přijat.

 

Ale proběhne ještě kontrola, prosím o strpení… Je námitka proti hlasování? Není námitka, v hlasování budeme pokračovat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP