(9.10 hodin)

Poslanec Oldřich Vojíř: Vážený pane předsedo, pane ministře, ono to bude rychlé z mé strany. Dovolte mi navrhnout přesunutí bodu, který ve včera schváleném pořadu jednání má číslo 8, je to sněmovní tisk 566, energetický zákon, a to na 12. 2. jako druhý bod po písemných interpelacích.

Důvodem je, že se objevily určité skutečnosti z hlediska přijatých pozměňovacích návrhů, které mají velmi významný dopad do ekonomiky, a musíme to ještě jednou posoudit, abychom se nedopustili něčeho, co by mohlo znamenat, že ten zákon, kdybychom ho schválili - byl by to velmi negativní přínos právě do ekonomiky těch firem, kterých se to v podstatě týká, ale i občanů. Děkuji pěkně.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. Nyní má slovo pan ministr Gandalovič.

 

Ministr zemědělství ČR Petr Gandalovič Vážený pane předsedo, vážená Sněmovno, já možná vypadám, jako že s tím pořád obtěžuji, ale je prostě potřebné, abychom zahájili projednávání tisku 77, který, jak víte, byl pevně zařazen za tisk o těch misích a fakticky už se na něj včera v těch sedm hodin večer nedostalo. Já vás opravdu chci velmi usilovně požádat, abyste umožnili pevné zařazení tisku 77, návrh poslanců Petra Gandaloviče - 78, omlouvám se - návrh poslanců Petra Gandaloviče a dalších, neboť skutečně potřebujeme zahájit toto projednávání, abychom mohli uvolnit peníze pro naše zemědělce. Zemědělský výbor je potom připraven ten tisk dále projednat. Signalizuji, že budeme muset stáhnout projednávání podle devadesátky, to znamená, že dnes v těch jedenáct hodin by to bylo skutečně jenom zahájení projednávání a propuštění do druhého čtení. Celé by to mohlo trvat velmi málo minut.

Děkuji vám za vstřícnost.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane ministře, není to tisk 78, ale je to bod 78 a tisk 678. Je to tak, ano? (Souhlas.) Dobře.

Pan ministr Kalousek. Prosím, pane ministře, máte slovo.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Děkuji. Já chci se vší pokorou požádat Sněmovnu o podporu návrhu pana poslance Severy. Příští týden musím řídit Radu ministrů financí Evropské unie v Bruselu. Já respektuji právo opozice rozhodnout se, zda vypárovat, nebo nevypárovat při takové příležitosti, ale velmi prosím, abych nebyl připraven o čest hájit své body před Sněmovnou osobně. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane ministře. Dále do rozpravy k pořadu schůze? Nikdo?

Pan poslanec a předseda klubu ČSSD požádal o desetiminutovou přestávku před hlasováním, takže se sejdeme v 9 hodin 25 minut.

 

(Jednání přerušeno v 9.13 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP