(13.10 hodin)
(pokračuje Petr)

Proč toto řešení? Jde o to, abychom to neprojednávali u soudu, kde lhůty jsou nekonečné, ale abychom využili možnosti, kterou nám dává správní řád.

Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. Další přihláška do rozpravy - pan zpravodaj Dlouhý. Prosím, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Vladimír Dlouhý: Děkuji, pane předsedající. Vážená Sněmovno, já již nebudu dlouho zdržovat, pouze se přihlásím ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu a snad jenom zopakuji, že dvě zásadní věci obsahuje tento komplexní pozměňovací návrh. Jednak odnětí odkladného účinku - je právě sledován ten účel neprotahovat řízení. Dále je to zpřesnění podmínek pro eventuální podání žaloby. Ve zpřesnění definice dojde k tomu, že bude možno žalobu podat i po navazujícím rozhodnutí, které v sobě absorbuje výsledek posuzování vlivu, tedy stanovisko, a nikoli např. další podkladová rozhodnutí pro územní rozhodnutí, včetně stavebního povolení.

Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Dále do podrobné rozpravy - ano, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jan Klas: Děkuji. Vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, podle § 93 odst. 2 jednacího řádu Poslanecké sněmovny navrhuji vrátit návrh zákona výborům k novému projednání. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. Dále do podrobné rozpravy se již nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Táži se na závěrečná slova pana ministra, pánů zpravodajů. - Nechtějí. Ale přesto poprosím pana zpravodaje Dlouhého, aby zrekapituloval, o čem budeme hlasovat. Budeme hlasovat o návrhu, který právě zazněl. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Vladimír Dlouhý: Musíme hlasovat o návrhu na vrácení k projednání.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, děkuji. Takže zazvoním, abych umožnil všem poslancům hlasovat. Chvíli vyčkám, a hlasovali bychom o návrhu na vrácení návrhu zákona výboru k novému projednání.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. (Z pléna se ozval požadavek na odhlášení.)

Ano, prohlašuji toto hlasování za zmatečné. Odhlásím vás, prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami, a poté budeme hlasovat o vrácení zákona výboru k novému projednání.

 

Zahajuji hlasování, kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 164 z přítomných 139 poslankyň a poslanců pro návrh 69, proti 43, návrh nebyl schválen.

 

Slyšel jsem tady nějaké… Paní poslankyně Bohdalová.

 

Poslankyně Vlasta Bohdalová: Já se omlouvám, chtěla jsem hlasovat pro, ať jsem mačkala, jak jsem mačkala, nerozsvítilo se mi tlačítko. Ano, zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zpochybňujete hlasování, dám tedy hlasovat o vašem návrhu. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 165 z přítomných 146 poslankyň a poslanců pro návrh 122, proti 7, námitce bylo vyhověno.

 

Poprosím, abyste věnovali skutečně hlasování a přihlašování větší pozornost, protože není to v kartě, je to pouze ve vašich rukou. Tak.

 

A nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance - vrátit návrh zákona výboru k novému projednání.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 166 z přítomných 149 poslankyň a poslanců pro návrh 72, proti 59, tento návrh byl zamítnut.

 

Další návrhy k hlasování nejsou, děkuji pánům zpravodajům, děkuji panu ministrovi a končím druhé čtení tohoto návrhu.

 

O slovo se přihlásil pan premiér Topolánek. Prosím, pane premiére, máte slovo.

 

Předseda vlády ČR Mirek Topolánek: Já se omlouvám, mně se to nestává často, to dobře víte, ale u hlasování číslo 160 jsem hlasoval pro, na sjetině mám křížek, a pro záznam - nezpochybňuji hlasování, ale pro stenozáznam toto chci ohlásit. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane premiére.

 

Nyní se budeme dále zabývat bodem číslo

 

14.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 235/2004 Sb., o dani
z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 353/2003 Sb.,
o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 605/ - druhé čtení

 

Z pověření vlády předložený návrh zákona uvede ministr financí Miroslav Kalousek. Prosím, pane ministře, máte slovo.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Děkuji za slovo, pane předsedo, a děkuji rozpočtovému výboru za projednání novely, která transformuje do našeho právního řádu směrnici 74 z roku 2007 Evropského společenství. K pozměňujícím návrhům se vyjádřím před třetím čtením.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane ministře. Návrh jsme v prvém čtení přikázali k projednání rozpočtovému výboru. Usnesení výboru bylo rozdáno jako sněmovní tisk 605/1. Prosím, aby se slova ujal zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Michal Doktor. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Michal Doktor: Dobrý den. Ve svém zpravodajském slově vás ujistím pouze o tom, že rozpočtový výbor přijal usnesení, jímž opravuje účinnost z titulu, který byl vyznačen ve formě, která je vyznačena v písemném vyhotovení usnesení, které je vám rozdáno na lavici.

Z jednání Poslanecké sněmovny ovšem je zřejmé, že v podrobné rozpravě vystoupí řada kolegů a přihlásí se - předjímám - k rozdaným pozměňujícím návrhům, které nejenže rozšíří ten původní záběr, a tím je novela zákona o dani spotřební a zákona o dani z přidané hodnoty, na novelu zákonů dalších, ale to až po proběhlé rozpravě. Do té podrobné rozpravy se zároveň hlásím.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane zpravodaji. Otevírám obecnou rozpravu, do které mám jednu přihlášku, a to písemnou, pana poslance Ladislava Šustra. Pane poslanče, máte slovo. - Pan poslanec se nevyjádřil, takže dále se hlásil pan poslanec Rádl. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP