(17.00 hodin)

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: To byla paní ministryně se závěrečným slovem.

Nemohu vám dát, pane kolego Hovorko, nyní už slovo. Pouze pan zpravodaj, pokud chce přednést své závěrečné slovo, pro něj je zde nyní prostor.

 

Poslanec Václav Votava: Děkuji za slovo, vážená paní místopředsedkyně. Kolegyně, kolegové, já jsem v podstatě svůj názor řekl v prvém čtení, kdy jsem zdůraznil v podstatě to, co navrhoval pan Hovorka, že je třeba by akce pojmenovat. A v podstatě to tedy vystihuje ten jeho návrh.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Přivolám naše kolegy do jednacího sálu, protože nás čeká hlasování o pozměňovacích návrzích, které zazněly během druhého čtení. Registruji vaši žádost o odhlášení, proto vás všechny žádám, abyste se znovu přihlásili svými kartami.

Pana zpravodaje požádám, aby ještě jednou oznámil postup během hlasování.

 

Poslanec Václav Votava: Děkuji za slovo. Postup je velice jednoduchý. Návrh na zamítnutí nebyl podán. Budeme tedy hlasovat pouze o pozměňovacích návrzích pana poslance Hovorky, předpokládám, že o každém budeme hlasovat zvlášť. A poté samozřejmě budeme hlasovat o zákonu jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Je námitka proti tomuto návrhu postupu hlasování? Protože se jedná o tak jednoduché hlasování, tak nepovažuji za nutné nechat schvalovat tuto proceduru a budeme moci zahájit hlasování samotné. Prosím pana zpravodaje o přednesení prvního návrhu.

 

Poslanec Václav Votava: Takže můžeme hlasovat o prvním pozměňovacím návrhu pana poslance Ludvíka Hovorky. Moje stanovisko je souhlasné. (Ministryně: Negativní.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 33. Táži se, kdo souhlasí s tímto pozměňovacím návrhem. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 33. Přítomno 155, pro 83, proti 45. Tento návrh byl přijat. Nyní prosím o další návrh.

 

Poslanec Václav Votava: Děkuji. Nyní můžeme hlasovat o druhém pozměňovacím návrhu pana poslance Hovorky, a tedy návrhu posledním. Moje stanovisko je souhlasné. (Ministryně: Negativní.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 34. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 34. Přítomno 155, pro 81, proti 59. Tento návrh byl přijat a je tedy před námi závěrečné hlasování.

 

Poslanec Václav Votava: Ano, poslední hlasování bude o zákonu jako o celku a mé stanovisko je souhlasné.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Paní ministryně? (Souhlas.)

Návrh usnesení zní takto: Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 178/2005 Sb., o zrušení Fondu národního majetku České republiky a o působnosti Ministerstva financí při privatizaci majetku České republiky (zákon o zrušení Fondu národního majetku), ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 656."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 35. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 35. Přítomno 156, pro 156, proti nikdo. Konstatuji tedy, že s návrhem zákona Sněmovna vyslovila souhlas. Tím končí projednávání bodu číslo 6, sněmovního tisku 656.

 

Dámy a pánové, projednali jsme stanovený pořad 50. schůze Poslanecké sněmovny, kterou tímto končím.

Za dvacet minut, kterých je zapotřebí k tomu, aby bylo upraveno hlasovací zařízení, se zde sejdeme a zahájíme 51. schůzi Poslanecké sněmovny. Bude to tedy v 17.25.

 

(Schůze skončila v 17.04 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP