(9.10 hodin)

 

Poslanec Petr Bratský: Dobrý den, vážená paní místopředsedkyně, kolegyně, kolegové. Já bych chtěl poprosit o změnu programu schůze. Chtěl bych navrhnout zařazení nového bodu s názvem Informace předsedy Poslanecké sněmovny o mezinárodní parlamentní delegaci, její cestě do pásma Gazy a jednání některých členů delegace s teroristickou organizací Hamas. Navrhuji, aby to bylo zařazeno pevně na úterý 16. června jako první bod.

Nechci to zdlouhavě vysvětlovat. Potom co se vyrojily různé dohady a podobně, myslím, že bude lepší, když nám pan předseda vysvětlí, jak to všechno bylo, jaký měl cíl a plán a hlavně, protože připravuje ještě druhou cestu, takzvanou podnikatelskou misi, a to do Palestiny, Sýrie, Egypta a Izraele, myslím si, že před druhou cestou by to určitě bylo dobré, aby se věcí zabýval i náš zahraniční výbor, abychom měli informace, o čem se vlastně v tomto pásmu jednat má, protože je to mimořádně důležitá oblast, mimořádně nebezpečná pro různá jednání, a vzhledem k tomu, že jsme stále ještě předsedající zemí Evropské unie a každá cesta předsedy Parlamentu s nějakým podobným cílem je velmi sledovaná, myslím si, že to bude správné a nic to neohrožuje. Naopak, myslím si, že můžeme dosáhnout tím, že získáme přesnější informace, určitého vnitřního klidu. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Pane kolego, ještě vás také zdržím, protože na úterý 16. června máme zařazené čtyři body. Já chci všechny kolegy požádat, aby si ve chvíli, kdy přednášejí své návrhy, předtím ověřili, jak Sněmovna již pevně některé body zařadila, a poté svůj návrh tomu přizpůsobili. Čili vám můžu vyhovět pouze jako pátý bod v úterý.

 

Poslanec Petr Bratský: Já to respektuji. Včera jsme se na toto téma bavili. Omlouvám se, že jsem si to nezjistil přesně. Já jsem to považoval za tak důležité, že jsem myslel, že by to mohl být první bod, ale respektuji, že jsme se dohodli na čtyřech bodech, a navrhuji to jako pátý bod. Děkuji za upozornění.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Já vám též děkuji. Teď byl přihlášen pan poslanec Křeček. Prosím.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Děkuji za slovo, paní předsedající. Kolegové a kolegyně, ministr vnitra má tuším na odpoledne po třetích čteních zařazen bod č. 34. Já bych vás prosil za tento bod zařadit bod Sněmovny 58, sněmovní tisk 804, který je nekonfliktní. Je to technická norma podle devadesátky. Zvyšuje se tím jenom odměna členů volebních komisí. Bylo by dobré tyto věci projednat. Navrhuji, aby za bod 34 byl zařazen bod 58. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: To znamená po bloku třetích čtení za bod 34 zařadit bod 58 s tím, že jde o související, pane kolego. Nejde. V tom případě jsme na tom tak jako v těch předchozích, protože tam máme již pevně zařazeno po bloku třetích čteních dalších pět bodů. Tak vás poprosím o to, abyste korigoval svůj návrh.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Navrhuji zařadit tento bod po pevně zařazených bodech. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Dnes po pevně zařazených bodech, tak jsem tomu rozuměla. Nyní pan kolega Hamáček. (V sále je obrovský hluk a neklid!)

 

Poslanec Jan Hamáček: Děkuji, paní místopředsedkyně. Vážená vládo, dámy a pánové, dovolte mi, abych vás požádal rovněž o pevné zařazení jednoho bodu, a to konkrétně bodu č. 166, což je sněmovní tisk 744 ve třetím čtení. Po dohodě se zpravodajem bych vás požádal, aby byl zařazen na středu 17. 6. do bloku třetího čtení jako třetí bod. Máme zde zařazeny zatím dva body v bloku třetích čtení, 145, 149. Po nich tedy žádám o zařazení bodu 166. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, děkuji vám, pane kolego. Dále je přihlášen pan poslanec Václav Grüner. Ještě pan kolega Křeček.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Paní předsedající, kolegyně a kolegové, velice se vám omlouvám. Já jsem před chvilinkou vystupoval a řekl jsem, že mi jde o bod 58. Je to omyl. Týká se to bodu programu č. 52. Prosím, aby v tomto smyslu byl můj návrh opraven. Je to bod 52, vládní návrh zákona, kterým se mění zákon o volbách. Bod 52. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Je to bod 52. Opravila jsem si to. Než dám slovo panu poslanci Grünerovi, tak prosím, abyste si všichni sedli do lavic a byli pokud možno potichu. Jinak nejsme schopni tuto fázi nějak solidně dokončit. (V sále je stále obrovský hluk!) Prosím všechny, aby zasedli do svých lavic. Když říkám všechny, tak myslím všechny. Když říkám všechny, tak myslím úplně všechny. Prosím, abyste zasedli do svých lavic.

Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Václav Grüner: Děkuji. Vážená paní místopředsedkyně, vážená vládo, dámy a pánové, žádám, aby na dnešní den jednání byl zařazen bod 80, sněmovní tisk 791, takzvaný zahrádkářský zákon v prvém čtení. Žádám, aby byl zařazen za dnes již zařazené pevné body. Důvodem je to, pokud by tento zákon nebyl projednán, tak by těžko do konce tohoto volebního období být projednán mohl. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Bod č. 80 za dnes již zařazené body. Tak zní váš návrh.

 

Poslanec Václav Grüner: Prosím?

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, správně se ptáte. Není tady slyšet. Bod č. 80 za již pevně zařazené body na dnešek. Děkuji vám.

Dále prosím pana kolegu Jiřího Papeže.

 

Poslanec Jiří Papež: Děkuji za slovo. Vážená paní místopředsedkyně, kolegyně, kolegové, dovolte mi, abych vás požádal o zařazení nového bodu do pořadu schůze, a to druhého čtení sněmovního tisku 662, kterým je novela zákona č. 569/1991 Sb., o Pozemkovém fondu České republiky. Tento zákon již byl projednán v příslušném výboru a nic nebrání tomu, abychom se věnovali druhému a třetímu čtení. Já tedy navrhuji zařadit druhé čtení tisku 662 na úterý 16. 6. jako pátý bod, protože čtyři body jsou již pevně na úterý odpoledne zařazeny, takže jako pátý bod úterního jednání a třetí čtení pak do bloku třetích čtení. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Je to bod který prosím? Tisk 662 jsem zaznamenala. Nový bod.

Nyní pan poslanec Karel Sehoř.

 

Poslanec Karel Sehoř: Děkuji. Paní místopředsedkyně, dámy a pánové, já bych si dovolil nechat zařadit na příští týden bod č. 50, tisk 679, o provozu na pozemních komunikacích. Je mi úplně jedno, kdy to bude, je to první čtení. Chtěl bych, aby příští týden byl prostě projednán.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Pane poslanče, promiňte, že vás přeruším. Takhle to neumím zařadit - je mi jedno, kdy to bude.

 

Poslanec Karel Sehoř: Tak v úterý po pevně zařazených bodech, případně ve středu po pevně zařazených bodech, protože to, co tady dneska předvádí Sněmovna, je prostě neuvěřitelné. To je soutěž o to, který bod bude projednán. Já nechápu, na co máme organizační výbor.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Pane kolego, já vám chci vyhovět a chci, aby vám Sněmovna též mohla vyhovět, ale prosím, uveďte jedno konkrétní datum a o tom budeme moci hlasovat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP