(17.50 hodin)

 

Poslanec Petr Krill: Vážená paní předsedající, kolegyně, kolegové, já bych ve smyslu našeho jednacího řádu si dovolil osvojit legislativně technické změny, které máte ve svém tisku 830/1. Jedná se o překlep v datu a nějaké opravdu drobné legislativně technické změny. Prosím o jejich přijetí. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji také panu poslanci. Zeptám se na další přihlášku do podrobné rozpravy. Není žádná taková, končím podrobnou rozpravu a budeme hlasovat o celém návrhu zákona.

Návrh usnesení zní takto: Poslanecká sněmovna vyslovuje s návrhem poslanců Petra Krilla, Zuzany Domesové a Ondřeje Lišky... Ještě předtím ale budeme muset odhlasovat ty legislativně technické úpravy, abychom se vyhnuli případnému problému. Vidím, že mi tady bliká faktická poznámka - Vojtěch Adam. Není to tak, takže se pouze spletl.

 

Budeme hlasovat nejprve o tom, zda Poslanecká sněmovna bude souhlasit s těmi legislativně technickými úpravami, které přednesl pan poslanec Krill. Ale mám žádost o odhlášení, takže ještě jednou se přihlaste a zkontrolujte si, zda je vše v pořádku, a budeme moci hlasovat nejprve o těch legislativně technických úpravách.

Zahajuji hlasování číslo 292. Kdo je pro, aby byly přijaty? Kdo je proti?

V hlasování číslo 292 přítomno 116, pro 106, proti nikdo. Tyto návrhy jsme přijali.

 

Nyní tedy hlasování o celém návrhu zákona. A teď nevím, jestli to někdo zkouší, ale opět se někdo hlásí s faktickou poznámkou, tentokrát Ladislav Šincl... Nehlásí se.

Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Petra Krilla, Zuzany Domesové a Ondřeje Lišky na vydání zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím statutu poslanců Evropského parlamentu, podle sněmovního tisku 830."

 

Zahajuji hlasování číslo 293. Kdo souhlasí s tímto návrhem usnesení? Kdo je proti?

V hlasování číslo 293 přítomno 122, pro 97, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji tedy, že s návrhem zákona Sněmovna vyslovila souhlas. Děkuji panu poslanci Krillovi, děkuji též paní poslankyni Kateřině Jacques a končím projednávání bodu 54, sněmovního tisku 830.

Paní poslankyně Michaela Šojdrová se hlásí o slovo.

 

Poslankyně Michaela Šojdrová: Vážená paní místopředsedkyně, kolegyně a kolegové, dovolte, abych požádala o přestávku na jednání poslaneckého klubu, a to v délce 67 minut. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Samozřejmě, že této žádosti vyhovím. Nezbývá mi, než konstatovat, že tím končí dnešní jednací den. Děkuji všem, kteří se jej zúčastnili, a dovolte, abych vám oznámila, že zítra, ve středu 17. června, zahajujeme své jednání blokem třetích čtení, tak jak jsme si schválili. První bod bude bod č. 145.

 

(Jednání skončilo v 17.54 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP