Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
17. června 2009 v 9.07 hodin
Přítomno: 166 poslanců
 

 

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, přeji vám dobré ráno. Prosím, abyste se posadili a my mohli začít. Vážení kolegové, zahajuji další jednací den 59. schůze Poslanecké sněmovny a prosím, abyste se přihlásili identifikačními kartami. Pan poslanec Vanoušek má náhradní kartu číslo 32, pan poslanec Skopal 34, Pospíšil karta 13 a pan poslanec Topolánek karta číslo 6. Prosím, abyste se přihlásili a já vám sdělím omluvy.

Omlouvá se paní poslankyně Jiřina Fialová, Dana Filipi, Jan Kasal je na zahraniční cestě, Karel Kratochvíle je také na zahraniční cestě, Tomáš Kvapil ze zdravotních důvodů, Ivan Langer se omlouvá, Vlasta Parkanová, Vladimír Šoltys. Mirek Topolánek se omlouvá od 15. hodiny.

Pan poslanec Novosad má kartu číslo 24. Pan poslanec Petr Rafaj má náhradní kartu číslo 8.

Teď omluvy členů vlády. Pan ministr zemědělství mi říká, že tady bude. Omlouvají se tito členové vlády: premiér Jan Fischer je v zahraničí od 13. hodiny, pan místopředseda vlády Martin Barták bude omluven dopoledne, v zahraničí je také Štefan Füle, z pracovních důvodů se do 17. hodiny omlouvá Dana Jurásková, na zahraniční cestě je Jan Kohout a také Miroslava Kopicová a Daniela Kolářová. Ještě tady mám omluvu Martina Peciny, který se omlouvá z celého středečního jednání Sněmovny. To jsou všechny omluvy ministrů vlády, které tady v této chvíli máme.

Vidím pana poslance Sobotku, který se hlásí jako první. My máme dnes pevně zařazené dva body, 145 a 149 jako třetí čtení. Lze též projednat také další body, pokud by si to někdo přál, které mají splněné lhůty, 158 a 168, ale do této chvíle o to ještě nikdo nepožádal. Pak budeme zřejmě pokračovat druhými čteními.

Pan poslanec Sobotka se hlásil jako první do rozpravy, zřejmě k pořadu schůze, a potom vidím také pana poslance Tluchoře. Mám tady písemné přihlášky. Prosím pana poslance Sobotku, aby se ujal slova jako první.

Prosím o klid, abych rozuměl tomu, co pan poslanec říká.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně, kolegové, vážená vládo, já jsem minulý týden navrhl a Poslanecká sněmovna schválila přerušení sněmovního tisku 253/6, to je zákon o ochraně před diskriminací, tak aby byl projednáván dnes, to je ve středu 17. 6. jako druhý bod odpoledne. V mezičase došlo zřejmě ke schválení dalších bodů, v důsledku čehož byl tento bod odložen a odsunut v rámci programu schůze. Já bych chtěl navrhnout znovu v duchu původního usnesení Poslanecké sněmovny, abychom tento bod doprojednali, a to dnes jako druhý bod odpoledne. Jde tedy o tisk 253/6. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, tak to je antidiskriminační zákon, pevně zařadit dnes jako druhý bod odpoledne. Tak jsem to pochopil.

Prosím pana poslance Tluchoře, aby přednesl svůj návrh.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Krásné dobré ráno, pane místopředsedo, i vám, dámy a pánové.

Včera ve večerních hodinách zasedl volební výbor a provedl výběr kandidátky pro volbu na člena Rady České televize. Dovolím si vám navrhnout zařazení nového bodu Návrh na volbu člena Rady České televize. Navrhuji ho zařadit za volební bod 182, Návrh na volbu předsedy dočasné komise Poslanecké sněmovny pro otázky posouzení nezávislosti výkonu a budoucího uspořádání české justice, který byl již pevně zařazen na dnes jako poslední bod před ukončením jednání, což si dovedu představit zhruba v 18.30 hodin, že bychom provedli tyto dva volební body.

Dále vás chci informovat, že bod 181, Návrh Poslanecké sněmovny na jmenování člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, lze projednat vzhledem k zákonné lhůtě nejdříve v úterý 23. června, kdy zřejmě Sněmovna již zasedat nebude, a do pátku to možné projednat není.

Navrhuji ten nový bod, který jsem říkal, a pak si vás dovoluji, pane místopředsedo, požádat, abyste si poznamenal, že dnes budu hlasovat s náhradní kartou číslo 3.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pardon, takže náhradní karta číslo 3 poslanec Tluchoř. A vy jste žádal volební bod...?

 

Poslanec Petr Tluchoř: Návrh na volbu člena Rady České televize, nový bod, a zařadit ho pevně za pevně zařazený bod 182 dnes večer v 18.30 hodin.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: To bychom měli, volba člena Rady ČT dnes v 18.30 hodin. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP