(12.10 hodin)
(pokračuje Babor)

Nové pozměňovací návrhy, které předložila paní kolegyně Horníková, vlastně rozšiřují její původní komplexní pozměňovací návrh, který byl projednán výborem a upraven v podobě, kterou jste dostali do lavic. Já se musím jenom dotknout toho, o čem tady říkala paní kolegyně, o kontroverzním pozměňovacím návrhu D6. Dle nejen mého názoru otevírá vlastně trvalou transformaci stávajících bytových družstev a podle některých samozřejmě je to jistý způsob trvalého vyvlastnění. Ale to nechám na vašem názoru, který vyjádříte určitě hlasováním.

Co se týká esvéjéček, která předložila paní kolegyně pozměňovacím návrhem D1, já jenom k tomu chci říct, že jistě svým způsobem pravda to je, o čem tady hovořila, ale musím říct a je třeba, abyste to věděli, že to neprošlo výborem a diskusí s odbornou veřejností.

Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane zpravodaji. Další přihlášky do rozpravy nemám, tedy rozpravu končím.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Poprosím pana zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jan Babor: Děkuji, pane předsedo. Já bych asi navrhl tento postup hlasování: Za prvé hlasovat o návrhu legislativně technické úpravy přednesené poslankyní Zdeňkou Horníkovou, pak hlasovat o pozměňovacím návrhu D po jednotlivých bodech D1, D2, následně potom o těch dvou variantách, o každé zvlášť samozřejmě, a potom postupovat podle toho, která bude, či nebude schválena. Pak hlasovat o pozměňovacím návrh D4, následně hlasovat o pozměňovacím návrhu B, potom o pozměňovacím návrhu D5, dále o D6, následně hlasovat o komplexním pozměňovacím návrhu, který byl doporučen výborem, a nakonec hlasovat o celém zákonu jako o celku.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, děkuji, pane zpravodaji. Má někdo námitek proti tomuto postupu? (Nemá.) Přesto nechám tento postup schválit.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto postupem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 349 z přítomných 152 poslankyň a poslanců pro návrh 116, proti 1. Postup byl schválen.

 

Nyní poprosím pana zpravodaje, aby tedy přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil. Taktéž bych poprosil, aby se vyjádřila i paní předkladatelka nebo zástupce předkladatelů. Prosím, pane zpravodaji, můžeme hlasovat.

 

Poslanec Jan Babor: Ano, děkuji. Nyní bychom hlasovali o legislativně technické úpravě přednesené kolegyní Horníkovou.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vaše stanovisko? (Předkladatelka souhlasí, zpravodaj souhlasí.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 350 z přítomných 153 poslankyň a poslanců pro návrh 136, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jan Babor: Nyní bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu D1.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Stanovisko? (Předkladatelka: Souhlas.) Vaše, pane zpravodaji? (Spíše ne.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 351 z přítomných 154 poslankyň a poslanců pro návrh 71, proti 29. Tento návrh nebyl schválen. Prosím, další návrh, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jan Babor: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod číslem D2.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Stanovisko? (Předkladatelka: Souhlas.) Vaše, pane zpravodaji? (Zpravodaj: Neutrální, spíše ano.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 352 z přítomných 154 poslankyň a poslanců pro návrh 76, proti 2. Tento návrh nebyl schválen.

 

Prosím, pane zpravodaji, pokračujte dále. (Někteří poslanci si přejí kontrolu hlasování.) Moment, počkejte, pane zpravodaji. Proběhne kontrola hlasovacích listin. O slovo se přihlásil pan poslanec Libý. Je to tak? (Ano.) Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Ladislav Libý: Já se všem omlouvám. Chtěl jsem hlasovat a hlasoval jsem pro, a mám na sjetině křížek. Zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, slyšeli jsme námitku proti hlasování. Zahajuji hlasování. Kdo s touto námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 353 z přítomných 155 poslankyň a poslanců pro návrh 125, proti 1. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Než zahájím další hlasování, všechny vás odhlásím. Poprosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami, a budeme opakovat hlasování o návrhu D2.

 

Prosím, pane zpravodaji, předneste návrh. Budeme opakovat hlasování D2. Je tomu tak? (Ano.) Stanoviska? (Předkladatelka: Souhlas.) Souhlas paní navrhovatelky. Vaše stanovisko? (Ano.)

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 354 z přítomných 142 poslankyň a poslanců pro návrh 87, proti 3. Návrh byl schválen. Prosím, pane zpravodaji, pokračujte.

 

Poslanec Jan Babor: Nyní bychom hlasovali o variantách. Nejdříve bych dal hlasovat o variantě číslo jedna. (Předkladatelka: Souhlas.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vaše stanovisko, pane zpravodaji? (Zpravodaj: K variantě č. 1 neutrální, spíše ne.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s variantou jedna, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti variantě číslo jedna?

V hlasování pořadové číslo 355 z přítomných 142 poslankyň a poslanců pro návrh 43, proti 41. Návrh nebyl schválen.

 

Varianta dvě, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jan Babor: Ano, hlasujeme o variantě dvě.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Stanoviska? (Předkladatelka: Souhlasím.) Vaše stanovisko? (Zpravodaj: Ano.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 356 z přítomných 143 poslankyň a poslanců pro návrh 131, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas. Prosím, pane zpravodaji, pokračujte.

 

Poslanec Jan Babor: Nyní bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pod písmenem D4.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Stanoviska k D4. (Předkladatelka: Souhlas.) Pan zpravodaj? (Souhlas.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 357 z přítomných 143 poslankyň a poslanců pro návrh 132, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas. Prosím, pokračujte, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jan Babor: Nyní bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu B.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Stanoviska? (Předkladatelka: Souhlas.) Vaše, pane zpravodaji? (Neutrální.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 358 z přítomných 143 poslankyň a poslanců pro návrh 58, proti 3. Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas. Prosím, pane zpravodaji, pokračujte. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP