(9.10 hodin)

 

Poslankyně Helena Mallotová: Já jsem chtěla požádat o zařazení bodu číslo 123, to je ta včera rozjednaná smlouva, sněmovní tisk 676. Je to Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Spojených států amerických o posilování spolupráce při prevenci a potírání závažné trestné činnosti. Vzhledem k tomu, že obě strany na ratifikaci smlouvy naléhavě čekají, a vzhledem k tomu, že bychom to už projednat nemohli, a rovněž vzhledem k tomu, že pan ministr tady může být jenom do 10. hodiny, chtěla jsem požádat o zařazení na první místo. A teď nevím, myslím, že prvních zařazených tisků na první místo je tady několik, takže na první možné, a to tak, aby to bylo ještě před 10. hodinou.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Čili páté místo, pokud se nemýlím.

 

Poslankyně Helena Mallotová: Páté místo, ano, dobře. Je to tisk 676 a bod 123.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Pan poslanec Vidím, pak pan poslanec Kratochvíle.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně, pane předsedající, paní a pánové, Poslanecká sněmovna včera ráno rozhodla při tomto bloku zařazování jednotlivých tisků na pořad své schůze o tom, že sněmovní tisk 752, tzn. novela zákona o vojácích z povolání, bude prvním bodem dnešního jednacího dne. Stejně tak včera ovšem Poslanecká sněmovna rozhodla o tom, že před tento bod je předřazeno téma sklárny, které tuším navrhoval pan kolega Svoboda, teď slyším dalších x bodů, které by měly být zařazeny jako prvé v pořadí. A já musím přiznat, že je mi zcela lhostejné co navrhuje pan předsedající, a trvám na tom, aby Poslanecká sněmovna své včerejší rozhodnutí dodržela. To znamená aby sněmovní tisk 752 byl skutečně po tématu skláren prvním jednacím bodem dnešní schůze.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře, děkuji. Pan poslanec Kratochvíle.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Já děkuji za slovo, vážený pane předsedající. Vážené kolegyně, vážení kolegové, já bych navrhoval pevně zařadit po již zařazených bodech bod číslo 161, je to sněmovní tisk 587, je to návrh zákona o zemědělství.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Dámy a pánové, hlásí se ještě někdo? Hlásí se pan poslanec Doktor.

 

Poslanec Michal Doktor: Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové. Při vědomí toho, jak dlouho čeká trh pojišťovnictví na změnu zákonů, které významným způsobem pozmění a modernizují prostor pojišťovnictví, s nelibostí poslouchám návrhy, které mohou ohrozit projednávání těchto věcí v dnešním dnu. Navrhuji tedy ve svém vystoupení hlasování o pevném zařazení bodů označených jako bod 159 a 160, kterými jsou třetí čtení vládního návrhu zákona o pojišťovnictví a vládní návrh zákona o změně zákonů souvisejících s přijetím zákona o pojišťovnictví, jako dnešního třetího a čtvrtého bodu.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Ludvík Hovorka se přihlásil rovněž do tohoto bloku.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, já bych chtěl požádat o doprojednání rozjednaného bodu 226, vysvětlení paní ministryně ke sloučení zdravotních pojišťoven, na dnešek za třetí čtení. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji vám. Ještě než se pustíme do hlasování, tak mám pro vás informaci, že pan poslanec Petr Tluchoř má náhradní kartu číslo 3.

A teď se musíme nějakým způsobem vyrovnat s tím, co tady zaznělo. Připomínám informaci pana poslance Vidíma, že včera Poslanecká sněmovna rozhodla o zařazení bodu číslo 1, situace ve sklárnách ve Světlé. Potom o bodu 231, což je zákon o vojácích z povolání. A pokud se nemýlím, tak další pevné body zařazeny nebyly, třetí čtení, samosebou, čili pokud by...

Já u vědomí názoru pana poslance Vidíma, který jsem připraven v podstatě sdílet, nemám nicméně jinou možnost, než dát o návrzích, které dnes zazněly, hlasovat. Jinak jsem v pokušení, pokud bychom se zde ve Sněmovně shodli, že bychom se nejprve věnovali bodu Světlá, potom zákonu o vojácích z povolání a jako třetí a další body by byly všechny ty, které tady dnes zazněly. Jestli byste s tím takto souhlasili. Ano? Dobře, Takže snad se nám to podaří.

 

Takže jako bod číslo 3 by byl návrh, který jsem podal já, bod číslo 3, tedy Návrh usnesení Poslanecké sněmovny ke státním vyznamenáním na rok 2009. Kdo souhlasí s tím, abychom projednali tento bod, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano v hlasování, které jsem zahájil. Děkuji.

Nejde hlasovací zařízení? Tak to bohužel musíme zkusit ještě jednou. Hlasování skrečuji.

Jste všichni přihlášeni? Podařilo se to? Mně se totiž nedaří totiž ani odhlášení. Nechci do té obrazovky udělat díru. Třeba se to povede teď, tak vás odhlašuji... Takže technika si žádá svoje, sejdeme se v 9.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 9.18 hodin)***




Přihlásit/registrovat se do ISP