(11.00 hodin)
(pokračuje Kasal)

II. na propůjčení Řádu Tomáše Garrigua Masaryka uvedené pod čísly 1 až 9;

III. na udělení medaile Za hrdinství uvedené pod čísly 1 až 3;

IV. na udělení medaile Za zásluhy uvedené pod čísly 1 až 18.

Vážený pane místopředsedo, tolik návrh na usnesení. Žádám, abyste otevřel k tomuto bodu rozpravu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, pane místopředsedo. Otevírám rozpravu k navrženému usnesení. Nemám žádnou písemnou přihlášku, ptám se, kdo se hlásí do rozpravy z místa. Nikoho nevidím, rozpravu končím. Myslím, že není potřeba znovu číst usnesení, všichni ho slyšeli. O návrhu usnesení, který předložil pan místopředseda Jan Kasal, můžeme hlasovat.

 

Budeme hlasovat v hlasování pořadové číslo 454, které jsem právě zahájil. Ptám se, kdo je pro návrh usnesení. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 454 z přítomných 115 pro 101, proti jeden. Návrh byl přijat. Poslanecká sněmovna postoupila prezidentu republiky návrhy na propůjčení nebo udělení státních vyznamenání.

 

Děkuji panu místopředsedovi Kasalovi a končím tento bod.

 

Budeme pokračovat podle schváleného pořadu schůze, a to tak, že proti původně stanovenému programu dnešním rozhodnutím jsme rozhodli, že budeme pokračovat nejdříve bodem 233, což je přerušený bod

233.
Návrh poslanců Ladislava Skopala, Bohuslava Sobotky, Ivana Ohlídala
a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 111/1998 Sb.,
o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů
(zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 763/ - druhé čtení

Jsme ve druhém čtení a prosím, aby u stolku zpravodajů zaujal své místo pan kolega Skopal místo pana Sobotky, a požádám pana kolegu Petra Plevu - kterého nevidím, ale hlásí se jako zpravodaj pan předseda výboru pro školství Walter Bartoš. Bod byl přerušen a konstatuji opětovně, že tento návrh jsme v prvém čtení přikázali k projednání výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu a usnesení výboru vám bylo rozdáno jako sněmovní tisk 763/2.

Prosím tedy náhradního zpravodaje poslance Waltra Bartoše, aby se ujal slova se svou zpravodajskou zprávou.

 

Poslanec Walter Bartoš: Vážený pane předsedající, vážená vládo, dámy a pánové, výbor na svém zasedání na 33. schůzi dne 16. června projednal návrh poslanců Ladislava Skopala, Bohuslava Sobotky, Ivana Ohlídala a dalších a za prvé doporučuje schválit návrh této poslanecké předlohy a za druhé pověřuje poslance Petra Plevu, který zde není, takže jsem já substituční zpravodaj, abych toto usnesení přednesl na zasedání Poslanecké sněmovny.

Jinými slovy, výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu tento návrh zákona podpořil. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, pane zpravodaji. Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, jestli se za navrhovatele kolega Skopal hlásí. Nehlásí. Někdo jiný do rozpravy? Nikoho nevidím. Rozpravu končím.

Není tedy žádný návrh, který bychom mohli hlasovat. Ještě otevřu podrobnou rozpravu, do které ale taky nemám žádnou písemnou přihlášku ani nikoho z místa nevidím. I podrobnou rozpravu končím a končím taky druhé čtení tohoto návrhu.

 

Budeme pokračovat podle pořadu a teď se budeme zabývat bodem

159.
Vládní návrh zákona o pojišťovnictví
/sněmovní tisk 571/ - třetí čtení

Prosím, aby u stolku zpravodajů zaujal své místo pan ministr financí Eduard Janota a zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Pavel Suchánek. Místo kolegy Suchánka se hlásí pan poslanec Šustr. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 571/2.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení, do které nemám žádnou písemnou přihlášku, a ptám se, kdo se hlásí z místa do rozpravy ve třetím čtení. Nikoho nevidím. Proto rozpravu končím.

Ptám se, jestli je zájem o závěrečné slovo. Pane ministře? Není. Pan náhradní zpravodaj? Také není. V tom případě přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím kolegu Šustra, aby oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil. O vyjádření samozřejmě žádám také pana ministra.

Pane zpravodaji, prosím, máte slovo.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Děkuji za slovo, pane předsedající. Navrhuji tuto proceduru: Prvně bychom hlasovali o bodu číslo 6 pozměňovacího návrhu rozpočtového výboru, neboť je tam rozdílné stanovisko. Potom bychom hlasovali o kompletním áčku, což je rozpočtový výbor, potom o celém béčku poslance Suchánka a potom zákon jako celek.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, je to jednoduché, přesto to dám odhlasovat už kvůli tomu, abychom přilákali na hlasování o věcných pozměňovacích návrzích všechny.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 455 a ptám se, kdo je pro přijetí takto navržené procedury. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 455, z přítomných 115 pro 101, proti nikdo. Procedura byla schválena. Prosím první návrh.

 

Poslanec Ladislav Šustr: První hlasování by bylo o bodu číslo 6 z komplexního pozměňovacího návrhu rozpočtového výboru, je to pod písmenem A. Stanovisko neutrální. (Ministr nedoporučuje.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 456 a ptám se, kdo je pro. Bod číslo 6 pod písmenem A, rozpočtový výbor. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 456, z přítomných 115 pro 31, proti 31, návrh nebyl přijat. Druhý návrh?

 

Poslanec Ladislav Šustr: Druhý návrh je pozměňující návrh rozpočtového výboru pod písmenem A jako celek. Stanovisko ano. (Ministr: Ano.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 457 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 457, z přítomných 115 pro 97, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Návrh pana kolegy Suchánka, prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Nyní pod písmenem B jako celek. Stanovisko neutrální až pozitivní. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Nesouhlas, dobře. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 458 a ptám se, kdo je pro. Prosím, přihlaste se svými hlasovacími kartami, protože došlo k odhlášení, ale já jsem to neučinil. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 458, z přítomných 103 pro 61. Návrh byl přijat.

 

Vyčerpali jsme všechny pozměňovací návrhy? Ano, děkuji. Přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o pojišťovnictví podle sněmovního tisku 571, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 459 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 459, z přítomných 109 pro 109, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji zpravodaji a končím bod 159.***




Přihlásit/registrovat se do ISP