(12.10 hodin)
(pokračuje Exner)

Za druhé. V článku 12 není výslovně uvedena možnost rozdělit v konkrétním případě náklady na realizaci konkrétní formy spolupráce, jak je to ale uvedeno v předkládací zprávě. Tudíž text v článku 12 neodpovídá tomu, co je uvedeno v předkládací zprávě. Snad se tak dá vykládat to, že smluvní strany budou dbát na vzájemnou vyváženost a reciprocitu nákladů. To znamená jakoby nepřímo se možná předpokládá, že v některých případech vlastně dojde k jednání o tom, jak budou náklady hrazeny, i když ten konkrétní text článku 12 to vlastně nepředpokládá.

Přesto se domnívám, že je žádoucí tuto smlouvu schválit. Na tyto problémy upozorňuji spíš proto, že podobné dohody jsou zpracovávány podle určitého vzoru a není žádoucí, aby se ty dílčí problémy v takových dohodách opakovaly.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji panu poslanci Exnerovi. Zeptám se, zda se ještě někdo hlásí do rozpravy. Nehlásí se nikdo, rozpravu končím.

Jenom se ujistím - nepřednášel jste, pane kolego Exnere, žádný návrh usnesení? Ne.

Budeme tedy hlasovat o jediném navrženém usnesení, tak jak je přednesl pan kolega Hamáček. Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky dává souhlas s ratifikací Dohody mezi vládou České republiky a radou ministrů Albánské republiky o spolupráci v boji proti trestné činnosti, podepsané dne 27. dubna 2009 v Praze."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 139 a táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem usnesení. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 139. Přítomné 98, pro 71, proti nikdo. Návrh usnesení byl přijat.

 

Tím jsme se vyrovnali s bodem číslo 37, sněmovním tiskem 862.

 

Dámy a pánové, prosím o vteřinku pozornosti, protože je před námi bod 55, který jsme měli nyní projednávat. Není přítomen předkladatel pan ministr životního prostředí Ladislav Miko. Zároveň jsem byla upozorněna, že tato novela má reagovat na senátní návrh, který budeme projednávat zítra. Z těchto důvodů vás chci požádat, pokud proti tomu nebude nějaká námitka, o to, že tímto bodem se nyní zabývat nebudeme z těchto dvou důvodů. Není-li námitka, beru to jako souhlas Poslanecké sněmovny s tímto postupem.

Bod číslo 55 tedy nebude dnes projednáván a o jeho zařazení se rozhodne případně zítra ráno v té první vymezené části našeho jednání. To je toto upozornění.

Další upozornění se týká odpoledního programu. Dostala jsem zde zprávu o tom, že byly podány pouze tři přihlášky k ústním interpelacím na předsedu vlády České republiky pana Jana Fischera, a proto interpelace na ostatní členy vlády budou následovat bezprostředně po vyčerpání těchto tří interpelací. Prosím tedy ty, kteří podali interpelace na členy vlády, aby s tím počítali, že tyto interpelace budou zahájeny velmi brzy. To je další upozornění.

Třetí se týká už jenom toho, že vlastně náš dnešní dopolední program tímto končí. O interpelacích jsem se zmínila a upozornění na zítřek je to, že zítra začínáme v devět hodin a podle zatím schváleného programu bychom měli začít bodem 9, ale uvidíme, jak se do zítřka situace vyvine.

Tolik pro dnešní dopoledne. Děkuji vám všem, kteří jste se dnešního dopoledního jednání Poslanecké sněmovny zúčastnili.

 

(Jednání přerušeno ve 12.13 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP