(17.50 hodin)
(pokračuje Horníková)

Dále bych chtěla říci poměrně podstatnou věc. Kraj má tento majetek v užívání v takzvané výpůjčce, což je trochu opět výjimka. Kraj užívá totiž tento majetek bezúplatně a ta výpůjčka platí do roku 2012. Ta výpůjčka pro většinu krajů a pro většinu organizací už dávno skončila a buď se přistoupilo ke klasickému pronájmu, nebo k prodeji.

Já bych tedy uzavřela svoji zpravodajskou zprávu s tím, že jak zde říkal pan hejtman na závěr správně - je tu stát, je tu kraj a je tu město Pardubice. V tuto chvíli - podle mého názoru - tento návrh zákona jasně neříká, že došlo k dohodě mezi státem, krajem a městem. A já bych tudíž v rozpravě, do které se tímto hlásím, navrhla zamítnutí tohoto zákona v této podobě, protože si myslím, že řada věcí v tuto chvíli není vyjasněna.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji paní poslankyni Zdeňce Horníkové a otevírám obecnou rozpravu, do které se přihlásila jako první a prozatím jediná právě ona.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Děkuji. Já netušila, že to půjde tak rychle. Dámy a pánové, dávám návrh na zamítnutí tohoto zákona v prvém čtení. Zdůvodnění bylo, myslím, jasné z mé zpravodajské zprávy. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Kdo dále se hlásí? Pokud nikdo, pak rozpravu končím.

 

hlasování pořadové číslo 117 rozhodneme o návrhu na zamítnutí předloženého návrhu.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 117. Kdo souhlasí s návrhem na zamítnutí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 138 poslanců, pro 43, proti 63, takže tento návrh nebyl přijat.

 

Budeme se zabývat návrhem na přikázání. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj. Má někdo nějaký další návrh? Pokud ne, kdo souhlasí s názorem organizačního výboru, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 118 skončilo. Hlasovalo 137 poslanců, pro 114, nikdo proti, takže návrh byl přikázán tomuto výboru.

 

Děkuji panu hejtmanovi Martínkovi i paní zpravodajce Horníkové. Končím projednávání tohoto bodu v prvním čtení.

 

Mám pro vás tuto zprávu: Na základě dohody předsedů poslaneckých klubů dnešní odpolední jednání končím, neb budou zasedat další parlamentní orgány, které jsou svolány na 18. hodinu.

Přeji vám hezký večer. Zítra v 9 hodin na shledanou.

 

(Jednání skončilo v 17.54 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP