(13.10 hodin)
(pokračuje Kasal)

Protože takový souhlas tady není, tak prostě ať se to líbí komu, nebo ne, mně nezbude nic jiného, než přerušit projednávání, přerušit dopolední jednání, přerušit projednávání tohoto bodu s vyhlídkou, že tento bod bude zařazen v pátek na standardní projednávání, kdy se projednávají třetí čtení.

Jakékoliv námitky proti mému postupu jsou samozřejmě v akademické rovině možné, dokonce i od mikrofonu, ale já jako předsedající této schůze o těchto námitkách nemůžu dát z výše uvedených důvodů hlasovat. (Projevy nesouhlasu zejména v řadách ČSSD.) Já nezodpovídám za vládu! Za vládu, za účast vlády zodpovídá předseda vlády a příp. pověřený místopředseda.

Protože jsem byl požádán panem poslancem Exnerem, abych seznámil Sněmovnu s pořadem, co se bude projednávat odpoledne, takže bude to bod 37, 38, 39, 40, 41 atd. Jsou to druhá čtení návrhů, tak jak jsme to dopoledne odsouhlasili. Jsou to návrhy pana poslance Sobotky.

Organizační výbor se sejde ve 13.20.

Nyní ještě má příležitost k vystoupení místopředseda Sněmovny Vojtěch Filip.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, paní a pánové, budu poměrně stručný. Z tohoto místa žádám předsedu Poslanecké sněmovny, aby ve 14.15 hodin, to znamená čtvrt hodiny před zahájením odpoledního jednání, svolal politické grémium a na toto politické grémium pozval předsedu vlády, protože tohle je situace, kterou jsme tady ještě za 20 let nezažili! Děkuji. (Potlesk poslanců KSČM a ČSSD.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já pouze s jednou korekcí, protože se nám čas pro jednání organizačního výboru dramaticky zkracuje, tak jestli byste souhlasili s výzvou o čtvrt hodiny později, protože mám v úmyslu pokračovat v odpoledním jednání až ve 14.45. (Souhlas.)

Pan předseda Poslanecké sněmovny.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Na 14.30 svolávám politické grémium a pozvu i předsedu vlády.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: V rámci možností vám přeji příjemně strávenou polední přestávku. Členové organizačního výboru se sejdou zanedlouho v místnosti 106.

 

(Jednání přerušeno ve 13.12 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP