(10.40 hodin)

 

Poslanec Zdeněk Prosek: Vážená paní přesedající, milé dámy, vážení pánové, omluvte mě, na sjetině mám zdržel se, ale hlasoval jsem pro. Velice se omlouvám, ale musím zpochybnit hlasování. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Ano. O námitce pana poslance Proska rozhodneme ihned v hlasování s pořadovým číslem 402, které tímto zahajuji. Táži, kdo souhlasí s takto přednesenou námitkou. Kdo je proti této námitce? Děkuji vám.

Z přítomných 174 poslanců a poslankyň pro námitku 150, proti nikdo, s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Budeme tedy opakovat hlasování o návrhu pana poslance Vidíme, návrhu na zařazení nového bodu zkrácení lhůty pro projednání tisku 476 ve výborech jako prvního bodu dnešního jednání.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 403. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 173 poslankyň a poslanců pro návrh 87, proti 6, s návrhem byl vysloven souhlas.

 

Přeje si někdo zkontrolovat hlasování? Ano, je tomu tak.

Pan poslanec Karel Šplíchal, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Karel Šplíchal: Dámy a pánové, na mě taky došlo, zpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Dobře. O námitce rozhodneme bezprostředně v hlasování v pořadovým číslem 404, které tímto zahajuji, a táži se, kdo souhlasí s přednesenou námitkou. Kdo je proti této námitce? Děkuji vám.

Z přítomných 174 poslanců a poslankyň pro návrh 134, proti 4, s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Pan poslanec Tluchoř přistupuje k mikrofonu.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Já přicházím opravdu s pokornou prosbou k tomuto návrhu. Jde pouze o zkrácení lhůty na projednání tohoto návrhu zákona ve výborech, tak aby vůbec tento zákon mohl být projednán a podroben závěrečnému hlasování v tomto volebním období. Časově nám tento bod zabere tři minuty, a jedná se pouze o to, abychom mohli rozhodnout, jestli ten bod projednáme, či nikoli. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Pan poslanec Sobotka.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážená paní místopředsedkyně, vážená vládo, vážené kolegyně, kolegové, já jsem přesvědčen, že tento zákon může být projednán v rámci tohoto volebního období, nemyslím si, že ta lhůta, tak jak byla schválena, zamezuje jeho projednání, v každém případě ano, a myslím si, že bude dobře pro projednání tohoto návrhu ve výborech bude dostatek časového prostoru a bude možné také připravit příslušné pozměňovací návrhy. Já si myslím, že naopak dostatečné projednávání tohoto návrhu zákona vytvoří lepší předpoklady pro to, aby nakonec mohl být na půdě Poslanecké sněmovny nějaký takovýto návrh zákona přijat.

A chtěl bych také poukázat na to, že na projednávání na této schůzi Poslanecké sněmovny je ještě bohužel v prvém čtení celá řada protikorupčních návrhů, ať již jde o vládní protikorupční balíček, návrh na omezení anonymních akcií, návrh na omezení lobbingu, tyto návrhy čekají, ještě vůbec neprošly prvním čtením, a podle mého názoru tady existuje celá řada dalších naléhavých návrhů zákonů, u kterých je potřeba alespoň je projednat v prvém čtení, tak aby byla šance, že budou přijaty do konce volebního období. Tento návrh zákona již tuto šanci dostal, byl projednán v prvém čtení, prošel prvním čtením, a podle mého názoru 60 dnů je potřeba na to, aby byl důkladně ve výborech projednán.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Tak. Budeme opakovat hlasování o návrhu pana poslance Vidíma na zařazení nového bodu zkrácení lhůty k projednání tisku 476 ve výborech jako první bod dnes.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 405. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 174 poslanců a poslankyň pro návrh 85, proti nikdo.

 

Provedeme kontrolu hlasování. Pan poslanec Šeich má slovo.

 

Poslanec David Šeich: Vážená paní místopředsedkyně, dámy a pánové, jen pro stenozáznam - chtěl jsem hlasovat pro, ale ve sjetině mám křížek, ale nezpochybňuji hlasování. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já vám děkuji. Přikročíme k návrhu pana poslance Špiky, který navrhuje zařazení bodu 61, sněmovní tisk 1002, za bod 183.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 406, táži, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 174 poslankyň a poslanců pro návrh 96, proti 8, i tento návrh byl schválen.

 

Dámy a pánové, byl to poslední návrh na změnu schváleného pořadu. Já vás nyní - ach pardon, pan poslanec Langer, který dosáhl zařazení nového bodu, a bezpochyby chce určit odpovídající pořadí. Máte slovo, pane poslanče.

 

Poslanec Ivan Langer: Vážená paní předsedající, kolegyně a kolegové, já vám děkuji za podporu zařazení toho bodu, nicméně jsem přesvědčen, že implicitně z toho vyplývá nutnost zařazení, nemůže mít bod, aniž by byl zařazen, a v tomto smyslu se domnívám, že bychom měli hlasovat ještě o jeho zařazení, tedy hned za pevně zařazené body.




Přihlásit/registrovat se do ISP