(10.40 hodin)
(pokračuje Prosek)

Rovněž mi, dámy a pánové, dovolte, abych dále navrhl vyřadit z pořadu 67. schůze Poslanecké sněmovny také bod 86. Jedná se o návrh poslance Miroslava Opálky na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů, tak jak je uvedeno ve sněmovním tisku č. 788. Jednalo by se o třetí čtení tohoto návrhu. Návrh na přechod proplácení náhrady mzdy za pracovní dny a placené svátky na dny kalendářní a návrh na zrušení karenční třídenní lhůty v případě dočasné pracovní neschopnosti získal, a nemohl jinak, odmítavé, zamítavé stanovisko vlády České republiky.

Dovolte mi dále, dámy a pánové, abych navrhl vyřadit z pořadu 67. schůze bod č. 87. Jedná se o návrh poslanců Soni Markové, Milana Bičíka, Vojtěcha Filipa, Pavla Kováčika, Milady Halíkové a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění, ve znění pozdějších předpisů, tak jak je uvedeno ve sněmovním tisku 793. Návrh bychom měli projednávat ve třetím čtení. Jak je vám známo, jedná se o návrh na zrušení stropu při platbě zdravotního pojištění pro osoby s vyššími příjmy. Rovněž u tohoto návrhu, sněmovní tisk 793, nemohla vláda konat jinak, než aby k němu vyjádřila nesouhlas.

Rovněž navrhuji, abychom z pořadu 67. schůze vyřadili bod č. 88. Jedná se o návrh poslance Miroslava Opálky na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 589/1992 Sb., o pojistném na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů. Jde o sněmovní tisk č. 798 ve třetím čtení. Jde o zrušení stropu při platbě pojistného na sociální zabezpečení. Také k tomuto návrhu z pochopitelných obav o zvýšení schodku státního rozpočtu a deficitu veřejných financí vyjádřila vláda vedená premiérem Janem Fischerem nesouhlas.

Milé dámy, vážení pánové, dovolte mi také, abych navrhl vyřadit z pořadu 67. schůze bod 89. Je to návrh poslanců Jeronýma Tejce, Bohuslava Sobotky, Zdeňka Jičínského a Petra Rafaje na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 321/2001 Sb., o některých podmínkách sjednávání spotřebitelského úvěru a o změně zákona č. 64/1986 Sb., a zákon č. 216/1994 Sb., o rozhodčím řízení a o výkonu rozhodčích nálezů, ve znění pozdějších předpisů, jak je uvedeno ve sněmovním tisku č. 808. Měli bychom ho projednávat ve třetím čtení. Jedná se o návrh na stanovení horní hranice výše úroků u spotřebitelských úvěrů. Také k tomuto návrhu vyjádřila vláda České republiky nesouhlas.

Navrhuji dále, abychom z pořadu 67. schůze vypustili bod č. 90. Jedná se o vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 120/2002 Sb., o podmínkách uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, sněmovní tisk č. 892. Jednalo by se o třetí čtení tohoto návrhu.

Dále navrhuji, abychom vyřadili z pořadu 67. schůze také bod 92, jímž je návrh poslanců Lenky Mazuchové, Zdeňka Škromacha, Ivany Levé, Miroslava Opálky, Jaroslava Krákory, Bohuslava Sobotky - opravuji, návrh poslankyně Lenky Mazuchové, poslance Zdeňka Škromacha, poslankyně Ivany Levé, poslance Miroslava Opálky, poslance Jaroslava Krákory, poslance Bohuslava Sobotky a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů. Jedná se o třetí čtení sněmovního tisku č. 670. Jde o návrh o přiznání nároků na státní příspěvek zřizovatelům zařízení pro výkon pěstounské péče.

Rovněž navrhuji, abychom z pořadu 67. schůze vyřadili bod označený jako bod 93. Tentokrát jde o vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 261/2007 Sb., o stabilizaci veřejných rozpočtů, ve znění zákona č. 2/2009 Sb., sněmovní tisk 785.

A také navrhuji, abychom vyřadili z projednávání bodu č. 94, vládní návrh zákona o České národní bance, sněmovní tisk 800, který bychom měli projednávat ve třetím čtení.

Rovněž navrhuji, abychom vyřadili z pořadu jednání 67. schůze Poslanecké sněmovny bod č. 96. Jde o vládní návrh zákona o označování a sledovatelnosti výbušnin pro civilní použití, jak je uvedeno ve sněmovním tisku 857, který bychom měli projednávat ve třetím čtení.

Dámy a pánové, dovolím si ještě navrhnout, abychom vyřadili z pořadu 67. schůze bod č. 98. Jde o vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších předpisů sněmovní tisk 959. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP