(11.20 hodin)
(pokračuje Opálka)

Musím konstatovat, že se mi pořád vkrádá do hlavy ze Švejka, že všichni jsme simulanti, a tak tomu určitě není. A kdybychom srovnávali v různých pásmech, kdo je kdy a jak nemocný, tak bychom se mohli podívat i na Poslaneckou sněmovnu, kde je nemocnost nejnižší. Ono se totiž jinak viróza léči v kanceláři, v teple, kde je gauč, a jinak na lešení, na stavbě, venku. Takže i tyto poměry příjmové nám ukazují sice statisticky přesná data, ale ty výklady mohou k tomu být různé.

Víc bohužel nestihnu, takže to je zatím vše.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám, pane zpravodaji. Pan poslanec Rabas má slovo.

 

Poslanec Přemysl Rabas: Dobrý den. Vážená paní předsedající, kolegyně, kolegové, od pana poslance Nečase tady zaznělo velké množství nesmírně zajímavých informací a vzhledem k tomu, že část našeho klubu už tyto informace zpracovává, my bychom při tom zpracovávání neradi přišli o další příspěvky a jediné řešení je, abychom jako klub požádali o hodinovou přestávku a mohli se těmi informacemi důkladně zabývat. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já vám děkuji, pane předsedo. Vaší žádosti samozřejmě vyhovím, ale jestli nebudete proti tomu nic namítat, ještě než tak učiním, dám slovo předsedovi poslaneckého klubu Občanské demokratické strany panu poslanci Tluchořovi.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji pěkně, paní místopředsedkyně. Dámy a pánové, jsem poněkud překvapen tímto požadavkem, protože jsem plánoval, že vás požádám o umožnění jednání poslaneckého klubu od 12 hodin v délce dvou hodin. Pokud by proti tomu Sněmovna neprotestovala, tak bych vás požádal, abyste tyto dvě přestávky spojila v jeden blok do 14 hodin. Děkuji pěkně.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Já vám také děkuji, pane předsedo. Neboť pořadem 74. schůze jsou pouze třetí čtení a nikdo nepožádal o možnost jednat o těchto třetích čteních i po 14. hodině, nezbývá mi nic jiného, než vyhovět dvěma poslaneckým klubům, ukončit dnešní jednací den a přerušit 74. schůzi do doby, kdy bude ukončena 73. schůze, tedy předchozí mimořádná schůze.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, děkuji vám a končím dnešní jednací den Poslanecké sněmovny.

 

(Schůze přerušena v 11.23 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP