(15.00 hodin)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Teď se přiznám, že další přihlášky tady nemám. Pokud se už nikdo nehlásí, vypadá to tak, že rozpravu lze ukončit.

Zeptám se, jestli ještě chce přednést něco některý ze zpravodajů nebo navrhovatel. Pokud ne, můžeme přikročit k hlasování o pozměňovacích návrzích. Poprosím paní zpravodajku, aby nám oznámila postup při hlasování.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Ano. Kolegyně a kolegové, doporučuji, abychom hlasovali pozměňovací návrhy v pořadí, tak jak jsou označeny v tisku 1015/2, tedy nejprve bod A, komplexní pozměňovací návrh pana poslance Dolejše, a pokud proti tomu nebudou námitky, tak bych doporučila, abychom jej hlasovali včetně jím dnes přednesených legislativních úprav. Následoval by bod B, návrh pana poslance Tejce, který je předložen variantně, zde se asi nevyhneme před vlastním hlasováním hlasování orientačnímu. Dále pod bodem C jsou pozměňovací návrhy pana poslance Bendy. Doporučovala bych hlasovat odděleně C1 a C2. Návrhy pod písmenem D jsou návrhy legislativně technického charakteru a opět, pokud nebude vznesena výhrada, mohou být hlasovány najednou. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Jsou nějaké námitky proti tomu, co tu bylo předneseno? Nevidím, že by někdo něco namítal, ale asi bychom měli odhlasovat postup, který tady navrhla zpravodajka. Ale předtím mi dovolte, já vás ještě odhlásím. Takže vás odhlašuji a prosím, abyste se znovu přihlásili. Všichni se přihlaste znovu. Všichni jsou přihlášeni.

 

Teď budeme hlasovat o tom návrhu postupu procedury, kterou přednesla paní poslankyně Bebarová-Rujbrová.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tuto proceduru, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Je někdo proti?

Hlasování má pořadové číslo 27. Přihlášeno je v této chvíli 149, pro proceduru hlasovalo 94, proti nikdo. Takže procedura byla přijata a my se jí tedy budeme řídit.

 

Teď poprosím, paní poslankyně, abyste přednášela jednotlivé pozměňovací návrhy. Před hlasováním vás požádám, abyste se k nim vyjádřila, stejně jako ministr Pecina. Prosím o klid. Můžeme začít.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Prvním návrhem, o kterém budeme hlasovat, je návrh pod písmenem A. Jak už jsem uvedla, budeme jej hlasovat včetně přednesených legislativně technických změn. Doporučuji přijetí.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pane ministře? Neslyším vás. Něco tam stlačte. (Ministr Pecina: Neutrální stanovisko.) Neutrální.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 28. Přihlášeno je 149, pro hlasovalo 36, proti 2. Takže to bylo zamítnuto.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Dále se budeme muset vypořádat s dvěma variantami pozměňovacího návrhu pod písmenem B pana poslance Tejce. Doporučuji variantu jedna, ale jak jsem uvedla, napřed budou muset asi proběhnout orientační hlasování.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže bude probíhat orientační hlasování. Řekněte třeba variantu.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Ano, hlasujme tedy variantu jedna. Orientačně.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování o variantě jedna. Kdo je pro variantu jedna?

Hlasování proběhlo, pro první variantu 34. Takže další hlasování.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Orientačně budeme hlasovat o variantě dva.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Zahajuji hlasování. Kdo je pro variantu dvě?

Hlasování proběhlo. Tady hlasovalo pro 66 poslanců.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: V tom případě bychom měli jako o prvé hlasovat o variantě dva.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Takže teď proběhne hlasování skutečné. Bude to hlasování nejdříve o variantě druhé. (Ministr Pecina: Stanovisko souhlas.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro to, přijmout druhou variantu? Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 31. Přihlášených bylo 156, pro hlasovalo 92, takže tato varianta byla přijata my můžeme pokračovat dále.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Ano. Čeká nás hlasování o návrzích pana poslance Bendy. Tak jak jsme si schválili v proceduře, budeme hlasovat oba návrhy odděleně, nejprve návrh C1. Mé stanovisko je pozitivní.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pane ministře? (Ministr Pecina: Který je C1? - Po vysvětlení: Nesouhlas.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 32. Přihlášeno 157, pro hlasovalo 33, proti 49. Takto to bylo zamítnuto. Prosím dál.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Čeká nás hlasování o bodě C3 (???) pana poslance Bendy. Mé stanovisko je negativní.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pane ministře? (Negativní.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 33. Přihlášeno k hlasování je celkem 157 poslanců. Pro hlasovalo 11, proti 79, takže to bylo zamítnuto.

 

Poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová: Čeká nás poslední hlasování, a to o legislativně technických změnách pod písmenem D. Stanovisko pozitivní.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pan ministr? (Pozitivní.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 34. Přihlášeno 157. Pro hlasovalo 95, proti žádný, takže to bylo přijato.

 

To byly tedy všechny pozměňovací návrhy, které jsme měli hlasovat. Nyní bychom měli hlasovat celkový návrh usnesení, takže vám přečtu, jak ten návrh vypadá.

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním (trestní řád), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění zákona č. 306/2009 Sb., a zákon č. 280/2009 Sb., daňový řád, (zákon o protikorupčních opatřeních), podle sněmovního tisku 1015, ve znění schválených pozměňovacích návrhů." ***




Přihlásit/registrovat se do ISP