(16.30 hodin)

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně. Paní předsedkyně, paní a pánové, volební komise stanovila lhůtu pro podávání návrhů na členy výborů Poslanecké sněmovny do 2. července do 15 hodin. Je to příští pátek. Žádám poslanecké kluby, aby ve stanovené lhůtě předložily své návrhy tajemníkovi volební komise do místnosti 322 ve Smiřického paláci.

Současně svolávám zasedání volební komise jednu hodinu před zahájením druhé schůze Poslanecké sněmovny. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji vám, pane předsedo. Táži se, zda si přeje někdo k tomuto sdělení vystoupit. Není tomu tak. Ukončili jsme tedy projednávání tohoto bodu a já pouze zdůrazňuji, že lhůta pro předložení návrhů poslaneckými kluby volební komisi byla stanovena do 2. července do 15 hodin.

 

A je před námi další bod. Tímto bodem je

 

17.
Návrh termínu 2. schůze Poslanecké sněmovny

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, připravovat schůze Poslanecké sněmovny a navrhovat předsedovi Poslanecké sněmovny její termín a pořad přísluší organizačnímu výboru. Protože tento výbor bude ustaven až na druhé schůzi Poslanecké sněmovny, navrhuji přijmout k tomuto bodu usnesení, jehož návrh máte před sebou na lavicích. Chci upozornit, že pracovní návrh pořadu druhé schůze byl předán na jednotlivé kluby.

Otevírám rozpravu. Zeptám se, zda se chce k tomuto návrhu někdo vyjádřit. Nevidím žádnou přihlášku. Rozpravu končím.

 

Přistoupíme k hlasování o navrženém usnesení. Pouze bych tam ráda doplnila, že Sněmovna se ke své druhé schůzi sejde ve středu 7. července ve 13 hodin. Středa 7. července ve 13 hodin. Takto doplněné usnesení, prosím, podrobíme nyní hlasování.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 17. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem usnesení. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 17: z přítomných 197 pro 186, proti 1. Konstatuji tedy, že návrh usnesení jsme přijali. Pozvánka na tuto schůzi vám bude rozeslána.

 

Vážené dámy a pánové, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dovolte mi, abych konstatovala, že jsme projednali všechny body pořadu ustavující schůze Poslanecké sněmovny. Děkuji vám za dnešní jednání. Přeji vám ještě jednou zdar a úspěch po celé toto volební období a připomínám, že na druhé schůzi Poslanecké sněmovny se sejdeme 7. července ve 13 hodin.

Ustavující schůzi tímto končím.

 

(Schůze skončila v 16.32 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP