Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
3. listopadu 2010 v 9.02 hodin
Přítomno: 184 poslanců

 

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, kolegové, dovolte, abych vám popřál dobré ráno a zahájil další jednací den přerušené 7. schůze Poslanecké sněmovny.

Pan poslanec Zemánek má náhradní kartu číslo 6. Žádám vás, abyste mi také nahlásili, kdo potřebujete náhradní kartu.

Přečtu vám omluvy z dnešního jednání Sněmovny. Omlouvají se poslanci Walter Bartoš, Petr Hulinský, Petr Jalowiczor, Rom Kostřica, Václav Kubata, Josef Novotný starší, Jan Smutný a Igor Svoják. Také tady mám omluvu člena vlády Radka Johna.

My bychom měli dnes jednání zahájit pevně zařazeným bodem 83, což jsou zahraniční mise.

Pan poslanec Babor má náhradní kartu číslo 16.

Dávám slovo panu poslanci Gazdíkovi.

 

Poslanec Petr Gazdík: Dobré ráno, pane předsedající, paní předsedkyně, dámy a pánové. Dovoluji si poprosit za první pevně zařazený bod předřadit body 41 a 43 a za ně pevně zařadit body 13, 22, 23 a 24.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Já se vám omlouvám. Tuším, které body to jsou, ale ještě jednou - jak jste to přesně chtěl?

 

Poslanec Petr Gazdík: Za první pevně zařazený bod 83 zařadit body 41 a 43 a za ně zařadit prvé čtení bodů 13, 22, 23 a 24. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, dobře. Pan poslanec Vidím má náhradní kartu číslo 11.

Slovo má pan poslanec Sivera.

 

Poslanec František Sivera: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, žádám o pevné zařazení bodu číslo 18, tisk 145, druhé čtení, dnes pevně na 12.30 hodin. Je to zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů, který byl projednán v hospodářském výboru, a je třeba, aby byl co nejdříve schválen, protože je potřeba, aby vstoupil v platnost k 1. lednu 2011. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže dnes na 12.30 hodin. Dobře. Má ještě někdo nějaký návrh na změnu programu? Prosím, pan poslanec Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Dobrý den. Krásné ráno vám přeji a celý hezký den v této sněmovně. Dovolte, abych navrhl jednu změnu programu, neupřesnit (?) pevné zařazení, a to v případě, že bude přijat návrh pana kolegy Gazdíka, tak za tyto pevně zařazené body zařadit body 14, 25, 26, 34, 35 a 36.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Za body pana poslance Gazdíka.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Za body pana poslance Gazdíka, před body pana kolegy Sivery. V případě, že by nebyly do oběda tyto body projednány, tak tyto body v tomto pořadí jako první odpoledne.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím, pan poslanec Dědič.

 

Poslanec František Dědič: Dobré odpoledne. Vážený pane předsedající, členové vlády, kolegyně a kolegové, i já bych poprosil o změnu pevně zařazených bodů číslo 68, 69, 70 a 71, což jsou informace a zprávy Ministerstva zemědělství a jsou již pevně zařazeny na zítra jako body 8 až 11. Požádal bych o pevné zařazení od 11.30 hodin zítra.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zítra na 11.30 ? Slyším, že tam je údajně zařazen ombudsman v 11 hodin. To znamená, že bychom to zařadili zítra po bodu ombudsmana. Dobře.

To je asi vše. Můžeme se pustit do hlasování.

Pan poslanec Sivera chce ještě opravit svůj návrh. Prosím, aby to řekl na mikrofon.

 

Poslanec František Sivera: Omlouvám se. Opravuji zařazení bodu. Je to tisk 145, druhé čtení. Navrhuji zařadit na 12.30 hodin.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: A co bod 118? Jedná se o dva body?

 

Poslanec František Sivera: Jedná se o tisk 145, druhé čtení, zařadit dnes na 12.30 hodin.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Tedy jenom ten jeden, tisk 145, obnovitelné zdroje. Slovo má ještě pan poslanec Gazdík.

 

Poslanec Petr Gazdík: Já bych chtěl ještě poprosit k mému návrhu, že pokud by se ty body neprojednaly dopoledne, aby se v nich volně pokračovalo odpoledne. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře, zkusíme to hlasovat.

První návrh, který bychom měli hlasovat, je návrh poslance Gazdíka, který navrhuje, abychom na dnešním jednání po tom bodu, který máme jako první, ty zahraniční mise, se začali zabývat body 41 a 43, což jsou evropské smlouvy, a pak zařadit body 13, 22, 23 a 24. Bod 13 je stanovení kapitálových požadavků a postupu dohledu nad bankami. Body 22, 23 a 24 - to je dluhopisový program, spotřební daně a daň z přidané hodnoty. Tyto body pan poslanec Gazdík navrhuje zařadit dnes ráno na pořad schůze jako body druhý, třetí, čtvrtý a pátý. Doufám, že návrh je jasný, a budeme ho hlasovat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP