(12.50 hodin)
(pokračuje Parkanová)

Dále rozhodneme hlasováním o tom, zda se předloženým návrhem bude zabývat výbor hospodářský.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 60 z přihlášených 146 pro 53, proti 37. Tento návrh byl zamítnut.

 

Nyní budeme hlasovat o tom, že lhůta na projednávání ve výboru je zkrácena na čtyři dny.

Já o tom zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 61 z přihlášených 147 poslanců pro 123, proti 1. Tento návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru pro životní prostředí a lhůta k projednání ve výboru byla zkrácena na čtyři dny.

Kolegyně a kolegové, blíží se 13. hodina. Já bych chtěla využít tuto chvíli ještě pro to, abych vám sdělila několik informací. Jak již zde bylo opakovaně sděleno, premiér je omluven z dnešního jednání. Je tudíž vysoká pravděpodobnost téměř hraničící s jistotou, že interpelace na premiéra budou skončeny mnohem dříve, než je čas, který obvykle tyto interpelace vyplní. Chtěla bych vás seznámit s tím, že ihned poté, co skončí tento časový prostor, budou zahájeny interpelace na členy vlády. Je tedy možné, že oproti zvyklosti tyto interpelace budou zahájeny kupříkladu již 30 minut po 14. hodině, a chtěla bych všechny interpelující poslance na tuto eventualitu upozornit.

Dále lze předpokládat, že i interpelace na členy vlády skončí dříve, než je obvyklé, tedy dříve než v 18 hodin. Ihned poté, co budou vyčerpány všechny interpelace, zahájíme stanovený program, to jest budeme se zabývat projednáváním mezinárodních smluv. Prosím všechny poslance a představitele poslaneckých klubů, aby se na tuto eventualitu připravili a abychom se zde sešli v takovém počtu, abychom mohli program, který jsme si pro dnešní jednání určili, dneska i vyčerpat.

Protože je 12.53 hodin, pokud nebude vidět, že máte vůli ještě začít projednávání dalšího bodu, tak vyhlásím polední přestávku. Vidím, že nikdo výrazně proti tomuto záměru neprotestuje. Vyhlašuji polední přestávku a sejdeme se ve 14.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 12.53 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP