(18.50 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji, pane zpravodaji. Prosím, abyste mě vnímal, pane zpravodaji... Pane zpravodaji, já bych vás ráda upozornila, že protože bylo vzneseno veto dvou klubů, tak vás chci požádat, abyste tento návrh na zkrácení lhůty přednesl potom v obecné rozpravě, protože podrobná rozprava v takovém případě se nekoná.

Pan poslanec Kováčik. Prosím.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Já paní předsedající děkuji za slovo. Samozřejmě vnímám tu trošičku ironie ve slovech pana zpravodaje, ale já zcela neironicky chci poznamenat, že vláda funguje již několik měsíců a podobné návrhy nám skutečně mohly být předloženy dříve, už jenom proto, abychom třeba i ve zkrácené lhůtě se jimi mohli zabývat ve výborech. Já jsem nikdy neřekl, že bych chtěl bojovat proti zkrácení lhůty nebo že bych chtěl brzdit přijetí té transpozice. Takže, prosím pěkně, pro příště - závažná témata předkládejme dříve, nevynechávejme Poslaneckou sněmovnu, poslance a poslankyně z toho procesu jenom tím, že prostě a jednoduše to odpinkneme podle § 90 odstavec 2. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Ano, děkuji. To byla replika, faktická poznámka pana poslance Kováčika a já nyní v tuto chvíli po vystoupení pana zpravodaje otevírám obecnou rozpravu a ptám se, kdo se do to rozpravy hlásí. Hlásí se pan zpravodaj a poté s faktickou poznámkou pan poslanec Grospič.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Tak já zopakuji, co jsem řekl ve své úvodní zprávě zpravodaje - navrhuji zkrátit lhůtu pro projednání ve výborech na pět dnů.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji pěkně. Faktická - pan poslanec Grospič. Ne.

Kolegyně, kolegové, kdo se dál hlásí do obecné rozpravy. Pokud nikdo, tak tuto rozpravu uzavírám. Ptám se, zda si pan předkladatel a pan zpravodaj přejí vystoupit se závěrečnými slovy. Není tomu tak a my se nyní můžeme zabývat předloženými návrhy.

 

Budeme se zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Organizační výbor navrhl přikázat tento návrh k projednání výboru hospodářskému. Ptám se, zda někdo navrhuje ještě nějaký další výbor. Nevidím žádný takový návrh, a proto přistoupíme k hlasování o návrhu organizačního výboru.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro tento návrh, nechť stiskne tlačítko ano. Kdo je proti?

Hlasování číslo 31. Z počtu přihlášených 144 poslanců pro 133, proti žádný. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana zpravodaje na zkrácení lhůty k projednání na pět dní.

Zahajuji o tomto hlasování a ptám se vás, kdo je pro, nechť stiskne tlačítko ano. Kdo je proti?

Hlasování číslo 32. Z počtu přihlášených 144 poslanců pro 95, proti 12. I tento návrh byl přijat.

 

Mohu konstatovat, že návrh zákona byl přikázán k projednání výboru hospodářskému, lhůta pro jeho projednání byla zkrácena na pět dní.

Kolegyně a kolegové, blíží se 19. hodina a já v tuto chvíli přeruším projednávání naší schůze do zítřejší 9. hodiny ranní. Já jsem přerušila a musím se zeptat, zda pan poslanec Němeček trvá na svém přihlášení do faktického... Netrvá. Tak to nás ta tlačítka dneska nějak zrazují.

Dámy a pánové, já vám přeji hezký večer, sejdeme se zítra v 9 hodin a zahájíme schůzi pevně zařazeným bodem. Na shledanou, děkuji.

 

(Jednání skončilo v 18.54 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP