(15.50 hodin)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Stanovisko pana ministra? (Nesouhlas.)

 

Zahajuji hlasování číslo 212. Táži se, kdo souhlasí s návrhem B 1 až 5. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování číslo 212. Přítomno 180. Pro 75, proti 103. Návrh nebyl přijat. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Boris Šťastný: Hlasujeme o písmenu C 1 a 2 poslance Votavy. Jde o návrh na zavedení povinnosti pro zdravotní pojišťovny, aby rozesílaly bez vyžádání a bezplatně svým pojištěncům informace o zdravotní péči, která jim byla ve sledovaném období poskytnuta. (Stanovisko zpravodaje: Nesouhlas. Stanovisko ministra: Nesouhlas.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 213. Táži se, kdo je pro tento návrh. A kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 213. Přítomno 180. Pro 74, proti 96. Návrh nebyl přijat. Prosím o další návrh.

 

Poslanec Boris Šťastný: Nyní budeme hlasovat o pozměňujících návrzích poslankyně Markové pod písmenem D číslo 1 až 11. Jde o komplex pozměňujících návrhů, mimo jiné o zrušení regulačních poplatků a zrušení maximálního vyměřovacího základu u pojistného na všeobecné zdravotní pojištění. (Stanovisko zpravodaje: Nesouhlas. Stanovisko ministra: Nesouhlas.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 214. Kdo je pro návrh D1 až 11? A kdo je proti?

Hlasování číslo 214. Přítomno 180. Pro 74, proti 102. Návrh nebyl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Boris Šťastný: Hlasujeme o souboru pozměňujících návrhů pod písmenem E1 až 3 poslance Krákory. Zejména jde o návrh na vypuštění, které zvyšuje regulační poplatek z 60 na 100 korun za každý den, a některé další záležitosti, zejména návrh na zařazení pojištěnců, kteří pobírají invalidní důchod pro invaliditu druhého nebo třetího stupně. (Stanovisko zpravodaje: Nesouhlas. Stanovisko ministra: Nesouhlas.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 215. Kdo je pro návrh E1 až 3? Kdo je proti návrhu?

Hlasování číslo 215. Přítomno 180. Pro 75, proti 103. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Boris Šťastný: Nyní hlasujeme o pozměňujícím návrhu E4 poslance Jaroslava Krákory, který přednesl za nepřítomnou poslankyni Emmerovou. Jde o návrh na rozšíření významu pojmu potravina pro zvláštní lékařské účely i na bezlepkové potraviny. (Stanovisko zpravodaje: Nesouhlas. Stanovisko ministra: Nesouhlas.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 216. Kdo je pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování číslo 216. Přítomno 180. Pro 77, proti 92. Návrh přijat nebyl.

 

Poslanec Boris Šťastný: Nyní můžeme hlasovat o pozměňujícím návrhu pod písmenem F poslankyně Lenky Andrýsové. Obsahem pozměňujícího návrhu je návrh na vynětí odměn členů volebních komisí při volbách z odvodu pojistného na zdravotní pojištění, a to z důvodu mimořádné administrativní zátěže. (Stanovisko zpravodaje: Souhlas. Stanovisko ministra: Souhlas.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 217. Táži se, kdo je pro návrh. Kdo je proti návrhu?

Hlasování číslo 217. Přítomno 180. Pro 134, proti 34. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Boris Šťastný: Nyní můžeme hlasovat o souboru pozměňujících návrhů pod písmenem G. Jde o rozsáhlý soubor pozměňujících návrhů poslanců Hegera, Šťastného, Roztočila, Štětiny, Šnajdra, Skalického, Kotalíkové, Gregora, Janka, Úlehly, Babáka, Němečka, Floriána a Bárty. (Stanovisko zpravodaje: Souhlas. Stanovisko ministra: Souhlas.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 218. Kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování číslo 218. Přítomno 180. Pro 104, proti 75. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Boris Šťastný: Konstatuji, že díky schválení pozměňujícího návrhu pod písmenem G je nehlasovatelné usnesení pod písmenem A. Domnívám se, že jsme hlasovali veškeré pozměňující návrhy, a zbývá proto hlasování o zákonu jako celku.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ano. O všech návrzích bylo hlasováno. Ptám se ještě legislativy, zda je vše v pořádku. Ano. Přikročíme tedy k návrhu celého zákona.

 

Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 551/1991 Sb., o Všeobecné zdravotní pojišťovně České republiky, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 280/1992 Sb., o resortních, oborových, podnikových a dalších zdravotních pojišťovnách, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 15/1993 Sb., o Armádě České republiky a o změnách a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 224/1999 Sb., podle sněmovního tisku 325, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Zahajuji hlasování číslo 219. Táži se, kdo je pro tento návrh zákona. Kdo je proti?

Hlasování číslo 219. Přítomno 180. Pro 105, proti 73. (Potlesk poslanců vládní koalice.) Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji též panu zpravodaji a končím projednávání bodu číslo 73, sněmovního tisku 325.

 

Dámy a pánové, sděluji vám omluvu, která mi byla nyní doručena. Pan ministr dopravy Radek Šmerda se omlouvá z dnešního jednání a případně i ze zítřejšího, pokud bude jednání pokračovat, a to z pracovních důvodů.

 

Nyní před námi bude blok zákonů vrácených Senátem. Přistoupíme k projednání. Než k němu přistoupíme, navrhuji na žádost předsedy Senátu umožnit vystoupení těmto senátorům - Jiřímu Dienstbierovi, Miloši Malému, Tomáši Kladívkovi, Janu Žaloudíkovi a Karlu Šebkovi v Poslanecké sněmovně. Informace k pozměňovacím návrhům Senátu vám byly rozdány do vaší pošty. Nejprve tedy umožnění vystoupení jmenovaných senátorů.

 

Zahajuji hlasování číslo 220. Táži se, kdo je pro, aby tito senátoři se mohli zúčastnit našeho dnešního jednání. Kdo je proti?

Je to hlasování číslo 220. Přítomno 175. Pro 98, proti nikdo. S vystoupením senátorů Poslanecká sněmovna vyslovila souhlas.

 

Nyní se hlásí o slovo paní poslankyně Hubáčková. Prosím.

 

Poslankyně Gabriela Hubáčková: Já bych chtěla jenom upozornit, při minulém hlasování jsem hlasovala proti, a ve stenozáznamu (na sjetině) je pro.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Prosím, promiňte.

 

Poslankyně Gabriela Hubáčková: Při hlasování o veřejném zdravotnictví jsem hlasovala proti a ve stenozáznamu (na sjetině) je pro.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Je to pro stenozáznam.

 

Poslankyně Gabriela Hubáčková: Jenom pro stenozáznam. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ano, děkuji vám.

Dámy a pánové, před projednáváním bloku senátních je před námi projednávání bodu

 

128.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech
a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 376/ - druhé čtení

Tento návrh z pověření vlády uvede pan ministr Ivan Fuksa, který zastoupí ministra životního prostředí Tomáše Chalupu. Prosím, pane ministře.***




Přihlásit/registrovat se do ISP