(11.40 hodin)

 

Poslanec Milan Urban: Děkuji za slovo, paní předsedkyně. Kolegyně a kolegové, já bych se chtěl přihlásit ke třem pozměňovacím návrhům, které vám byly rozdány na stůl, a dovolil bych si zde přečíst ještě jeden, další, svůj čtvrtý pozměňovací návrh.

Pozměňovací návrh k tisku 369/3, k vládnímu návrhu na vydání zákona o podporovaných zdrojích energie a o změně některých zákonů ve formě komplexního pozměňovacího návrhu hospodářského výboru.

1. V části první v § 16 se slova od 1. ledna 2012 nahrazují slovy od 1. ledna 2013.

2. Část pátá zní: Část pátá - Změna zákona č. 402/2010 Sb. § 51. Zákon č. 402/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie a o změně některých zákonů (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, se mění takto:

1. V části I se § 7d zrušuje. 2. Část I se zrušuje.

Další odstavec: 3. V části sedmé v § 54a se za slova 15 až 24 vkládají slova § 51 bod 1.

Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji panu poslanci Urbanovi. Prosím nyní pana poslance Jana Bureše.

 

Poslanec Jan Bureš: Vážená paní předsedkyně, dámy a pánové, já už jsem si myslel, že jsem byl tak pilný, jako pan předseda hospodářského výboru, ale zase mě trumfl. Já se chci přihlásit ke třem pozměňovacím návrhům, které byly rozdány na lavice. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji. Prosím paní poslankyni Kateřinu Konečnou.

 

Poslankyně Kateřina Konečná: Děkuji, paní předsedkyně. I mně dovolte se přihlásit k mému pozměňovacímu návrhu, který je k návrhu výboru pro životní prostředí a byl vám rozdán na lavice. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji vám. Hlásí se, prosím, někdo dále do podrobné rozpravy? Prosím, pan poslanec Severa.

 

Poslanec František Sivera: Děkuji za slovo. Já bych se chtěl rovněž přihlásit k pozměňovacímu návrhu, který vám byl rozdán na lavice, který se týká § 45 odst. 15. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji. Další přihlášku do podrobné rozpravy nemám, končím podrobnou rozpravu. Tím končím také druhé čtení tohoto vládního návrhu zákona, projednávání bodu 13, sněmovního tisku 369 ve druhém čtení.

Další omluva, která mi byla doručena - pan poslanec Tomáš Úlehla se omlouvá dnes od 14 hodin.

Náhradní karty mají: paní poslankyně Kateřina Konečná č. 25, pan poslanec Šlégr č. 21.

 

Budeme pokračovat nyní dalším bodem. Je to

 

87.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 120/2002 Sb.,
o podmínkách uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh
a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 324/ - třetí čtení

Prosím ke stolku zpravodajů pana ministra zdravotnictví pana Leoše Hegera. (Nepřítomen v sále.) Též paní zpravodajku - paní poslankyni Soňu Markovou. Prosím o zprávu, co je s panem ministrem Hegerem. (Vchází do sálu.) Pana ministra zde máme, paní poslankyni Soňu Markovou také. Pozměňovací návrh je uveden ve sněmovním tisku 324/2.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení. Nehlásí se nikdo, rozpravu končím a přistoupíme k hlasování o pozměňovacím návrhu. Prosím paní zpravodajku, aby přednesla pozměňovací návrh a vyjádřila se k němu. O totéž požádám potom pana ministra.

 

Poslankyně Soňa Marková: Přeji hezký den, vážená paní předsedkyně, vládo, kolegyně a kolegové. Dovolte mi, abych uvedla tento návrh zákona, nebo spíše provedla vás hlasováním. Nebude složité, protože nebyl podán žádný návrh na zamítnutí tohoto návrhu zákona. Máme tady jeden pozměňovací návrh, který vyplývá z usnesení výboru pro zdravotnictví a týká se pouze posunutí účinnosti. Potom už by nás čekalo pouze závěrečné hlasování.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ano. Myslím, že o této proceduře nemusíme nechat hlasovat. Pokud není námitka, budeme se jí řídit. Přivolala jsem naše kolegy do jednacího sálu a budeme hlasovat o návrhu. Paní zpravodajka nám ho ještě jednou zopakuje.

 

Poslankyně Soňa Marková: Takže nejprve bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu obsaženém v usnesení výboru pro zdravotnictví ze 6. schůze tohoto výboru, týká se posunutí účinnosti.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Prosím o stanoviska. (Poslankyně Marková: Souhlas. Ministr zdravotnictví Heger: Souhlas za ministerstvo.)

 

Zahajuji hlasování číslo 125. Ptám se, kdo souhlasí s tímto pozměňovacím návrhem. Kdo je proti?

Hlasování číslo 125, přítomno 155, pro 143, proti nikdo. Návrh jsme přijali.

 

Budeme tedy hlasovat tedy o celém návrhu zákona. Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuji souhlas vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 120/2002 Sb., o podmínkách uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 324, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu."

Stanoviska prosím. (Ministr Heger: Souhlas. Poslankyně Marková: Také souhlas.)

 

Zahajuji hlasování číslo 126. Táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování číslo 126, přítomno 155, pro 151, proti jeden. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji paní zpravodajce, děkuji též panu ministrovi. Končím projednávání bodu 87, sněmovního tisku 324.

 

Zahajuji projednávání bodu 88. Je to

 

88.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 95/2004 Sb., o podmínkách
získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti k výkonu
zdravotnického povolání lékaře, zubního lékaře a farmaceuta, ve znění pozdějších
předpisů, a zákon č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti
k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících
s poskytováním zdravotní péče a o změně některých souvisejících zákonů
(zákon o nelékařských zdravotnických povoláních), ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 375/ - třetí čtení

U stolku zpravodajů zůstává pan ministr. Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal též pan zpravodaj. Tím je pan poslanec Marek Šnajdr. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 375/2.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení. Ptám se, zda se někdo do této rozpravy hlásí. (Hlásí se ministr Heger.) Nehlásí se nikdo, rozpravu končím. Přistoupíme k hlasování o pozměňovacích - pan ministr se ještě hlásil do rozpravy ve třetím čtení, promiňte, já jsem neviděla.

 

Ministr zdravotnictví ČR Leoš Heger Omlouvám se. Já jsem chtěl k tomu zákonu dodat, že vše bylo řečeno. A jenom k tomu pozměňovacímu návrhu, který tady leží, od paní poslankyně Emmerové, si dovoluji říci, že všechny body, které ona navrhuje vyškrtnout, se týkají částečného převodu některých aktivit v rámci profesního vzdělávání lékařů na univerzity, potažmo lékařské fakulty, a že tento trend byl navrhován v souladu s vládním prohlášením. Takže ministerstvo s tímto pozměňovacím návrhem nemůže souhlasit a pokládá ten trend přesunu na univerzity za progresivní záležitost v našem vzdělávání, přičemž postgraduální vzdělávání na Institutu vzdělávání lékařů zůstane zachováno zčásti zcela určitě. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP