(11.00 hodin)
(pokračuje Rath)

Vy si protiřečíte jeden proti druhému. Pan Stanjura mně tady říká, abych se ptal šéfa Úřadu vlády, ne premiéra, což je zjevný nesmysl, ale budiž. A pan Bendl už mně dopředu říká, že mně šéf Úřadu vlády stejně neodpoví, protože je to v rozporu se zákonem. (Směje se.) To jste tady předvedli v přímém přenosu -

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Pane poslanče, vypršel čas určený pro odpovědi na písemné interpelace.

 

Poslanec David Rath: Takže paní předsedající, děkuji a doufám, protože tím se přerušuje, že příště v tom budeme pokračovat a že už možná budu mít po půl roce větší štěstí a že třeba tady bude premiér, pohne se v něm svědomí a sdělí nám, kolik dává platu a odměn -

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Prosím, čas.

 

Poslanec David Rath: Platu a odměn paní Nagyové. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Také děkuji. Omlouvám se všem ostatním, už jsme vyčerpali čas určený na písemné interpelace. Tuto interpelaci přerušuji. K této výživné a pro Českou republiku jistě nesmírně důležité diskusi se vrátíme tedy příště a můžeme přistoupit k pevně zařazeným bodům.

Ještě než tak učiníme, přečtu vám některé písemné omluvy, které se zde nashromáždily. Mám zde omluvu od pana ministra Tomáše Chalupy, který původně dal omluvu mezi 11. a 14. hodinou, ale omlouvá se nyní i od 14.30 hodin z důvodu účasti na odpoledním jednání 13. schůze Senátu Parlamentu České republiky. Dále zde mám omluvu pana ministra Jiřího Bessera od 11 hodin z naléhavých pracovních důvodů. Dále je zde omluva pana poslance Václava Horáčka mezi 11. a 13. hodinou z důvodu stomatologického zákroku. A dále je zde omluvenka na dnešní celý jednací den od poslankyně Kristýny Kočí ze zdravotních důvodů.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Dobrý den. Oznamuji, že pan ministr Kalousek má náhradní kartu číslo 27, a po pozdravu bych ráda pokračovala v jednání naší schůze.

 

Zahajuji projednávání bodu číslo

 

39.
Návrh nařízení Rady, kterým se stanoví víceletý finanční rámec na období 2014-2020
/kód dokumentu 12474/11, KOM(2011) 398 v konečném znění/
/sněmovní tisk 500-E/

Návrh předložila vláda prostřednictvím výboru pro evropské záležitosti spolu se svým předběžným stanoviskem. Prosím pana ministra financí Miroslava Kalouska o jeho slovo.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Paní předsedkyně, dámy a pánové, mně to je neobyčejně trapné, ale já jsem si teď připravoval ve své kanceláři jednotlivé body a přesně tento bod jsem zanechal na stole. Prosím o pochopení. Jsem během čtyř minut zpátky. Je mi to nesmírně líto, nehněvejte se. Já mám zpracované úvodní slovo, kde vám chci říct velmi stručnou anotaci...

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Takže potřebujete kolik minut, pane ministře?

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Čtyři, maximálně pět minut a prosím, abyste se na mě nehněvali.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Dobře, sejdeme se v 11.10 hodin. Přerušuji na těch pár minut schůzi.

Pan kolega Tejc potřebuje prodloužit přestávku. Prosím, oznamte nám ji.

 

Poslanec Jeroným Tejc: Jestli bych mohl poprosit, pokud už došlo k přerušení, kdybychom přestávku mohli konat v délce 15 minut na poradu klubu sociální demokracie.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová V 11.20 hodin se sejdeme.

 

(Jednání přerušeno v 11.04 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP