(12.20 hodin)
(pokračuje Bauer)

Dále, Poslanecká sněmovna schvaluje rámcovou pozici vlády ČR k návrhu směrnice Rady o společném systému daně z finančních transakcí - a samozřejmě viz samotný návrh této směrnice.

A za třetí v rámci tohoto usnesení - Poslanecká sněmovna žádá vládu, aby nás informovala o dalším průběhu projednávání tohoto návrhu v orgánech Rady.

Tolik celkový návrh na usnesení.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji, pane zpravodaji. Asi je zbytečné ptát se vás na doporučení, ale formálně tak učiním.

 

Poslanec Jan Bauer: Já doporučuji Poslanecké sněmovně schválit tento návrh.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro, nechť stiskne tlačítko ano. Kdo je proti?

V hlasování číslo 63 z přihlášených 132 poslanců pro 71, proti 59. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Jan Bauer: Takže logicky z toho vyplývá, že návrh vzešlý z výboru pro evropské záležitosti je tímto nehlasovatelný, a proto můžeme ukončit projednávání tohoto bodu.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji, pane zpravodaji, a končím projednávání tohoto bodu.

Než přistoupíme k bodu následujícímu, tak vás seznámím s ještě došlými omluvami. Jednak chci uvést, že na zahájení dopoledního jednání byla omylem uvedena omluva paní poslankyně Filipi, která je zde přítomna, a její omluva se má vztahovat k zítřejšímu dni. Dále žádá o omluvu pan poslanec Radek John, a to na dnešní den od 12 do 17 hodin z pracovních důvodů. Dále se omlouvá pan poslanec Látka dnes od 12.15 z důvodu své účasti na slavnostním obědě pořádaném při příležitosti státní návštěvy prezidenta Medveděva. Další omluvou je omluva paní místopředsedkyně Karolíny Peake. Ta se omlouvá z dnešní schůze mezi 11.30 a 16. hodinou z pracovních důvodů. A konečně je zde omluva pana poslance Miroslava Petráně, který se omlouvá z dnešního jednání od 19 hodin a celý zítřejší den z důvodu cesty do zahraničí. Tolik k dalším omluvám.

 

Přistoupíme k následujícímu bodu. Tím je

 

117.
Návrh na změny zasedacího pořádku v jednacím sále Poslanecké sněmovny

Byl vám na lavice rozdán písemný podklad a já prosím pověřeného zástupce klubu ČSSD pana poslance Cyrila Zapletala, aby se ujal slova.

 

Poslanec Cyril Zapletal: Paní místopředsedkyně, děkuji za slovo. Chtěl bych ctěnou Sněmovnu požádat o schválení nově navrženého zasedacího pořádku, tak jak vám byl rozdán do lavic. Týká se jen našeho poslaneckého -

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Promiňte, pane poslanče. Já požádám Sněmovnu, aby nehlučela, a vás poprosím, pokud byste mohl mluvit více nahlas, abychom se alespoň trochu slyšeli. Děkuji.

 

Poslanec Cyril Zapletal: Tato záležitost se týká jen našeho poslaneckého klubu a odráží změny, které se v našem klubu staly. Jedná se tedy o sedadlo číslo 63, které měl doposud Stanislav Křeček, 69 - Josef Novotný mladší, sedadlo 78 - Jiří Paroubek a sedadlo 83 - Jiří Šlégr. Děkuji. Žádám o schválení.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji. Zahajuji všeobecnou rozpravu. Ptám se, kdo se do této rozpravy hlásí. Nehlásí se nikdo, končím všeobecnou rozpravu.

Přistoupíme k rozpravě podrobné. Hlásí se do této rozpravy někdo? Hlásí se pan předseda poslaneckého klubu Bárta.

 

Poslanec Vít Bárta: Pardon. Klub Věcí veřejných žádá o pětiminutovou přestávku.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Pětiminutová přestávka. Prosím. Děkuji.

 

(Jednání přerušeno od 12.23 do 12.28 hodin.)

 

Kolegyně a kolegové, vzhledem k tomu, že domluvená krátká přestávka uplynula, prosím naše kolegy z VV, aby se vyjádřili, zda můžeme pokračovat, anebo zda žádají o přestávku, která bude mít poněkud větší časový rozměr. (Klub VV se stále radí, o slovo se hlásí posl. Stanjura.) Moment! Buď zahájíme a pan předseda Stanjura vystoupí, anebo véčkaři řeknou, že chtějí přestávku. Nemůžeme dělat oboje najednou. Prosím.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Já vidím, že se kolegové ještě radí, takže já bych si jménem našeho klubu vzal ještě pět minut přestávku -

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Já vás vůbec neslyším, pane předsedo!

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Chceme si vzít přestávku pro jednání klubu, tak abychom mohli zahájit ve 12.35.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: To si berete vy? (Ano.) Takže další pauzička.

 

(Jednání přerušeno ve 12.29 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP