(Jednání pokračovalo ve 12.35 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Kolegyně, kolegové, budeme pokračovat. Jsme v podrobné rozpravě. Do ní se hlásí pan poslanec a předseda Bárta.

 

Poslanec Vít Bárta: Děkuji, paní předsedající. Dovolte mi požádat jménem poslaneckého klubu Věcí veřejných o změnu zasedacího pořádku, a to následujícím způsobem.

Na místo číslo 88, kde sedí pan Petráň, žádáme přesazení paní poslankyně Kočí. Na místo 93, kde seděl doteď pan Jiří Štětina, žádáme o přesazení pana poslance Škárky. Na místo 98, kde doteď seděla paní poslankyně Kočí, žádáme o přesazení pana poslance Humla. Na místo 103, kde doteď seděl pan poslanec Škárka, žádáme o přesazení pana poslance Petráně. Na místo 108, kde doteď seděl pan poslanec Huml, žádáme o přesazení pana poslance Štětiny. Na místo 100, kde doteď seděla paní poslankyně Drastichová, žádáme o přesazení pana poslance Vacka. Na místo 94, kde doteď seděla paní místopředsedkyně vlády Karolína Peake, žádáme o přesazení paní poslankyně Drastichové. Na místo 92 žádáme o přesazení paní poslankyně Peake a na místo 95 žádáme o přesazení pana poslance Skokana.

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji. Nyní vystoupí pan poslanec Cyril Zapletal.

 

Poslanec Cyril Zapletal: Děkuji za slovo. Já už to nebudu komentovat. Já jenom odkazuji na to, co jsem přečetl za náš klub, a neručím za to, co načetl pan předseda Bárta. Já bych nechal hlasovat.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Musíme ještě nechat proběhnout podrobnou rozpravu. Děkuji, pane poslanče.

Hlásí se s faktickou poznámkou pan poslanec Miroslav Opálka.

 

Poslanec Miroslav Opálka: Děkuji, paní místopředsedkyně. Já bych se vaším prostřednictvím obrátil na předsedu poslaneckého klubu Věcí veřejných, proč to neřešili na organizačním výboru, tak abychom to všichni dostali dopředu. (Potlesk zleva.)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Pan poslanec Bárta.

 

Poslanec Vít Bárta: Odpověď je prostá. Omlouváme se. Vzhledem k tomu, že zkušenosti z posledních hodin nás dovedly do potřeby tohoto akutního řešení, dovolili jsme si tento nestandardní postup.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Slovo má předseda poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc.

 

Poslanec Jeroným Tejc: Dámy a pánové, já myslím, že je na rozhodnutí každého klubu, jak si řeší svůj zasedací pořádek. Trošku je to sporné s tím právem ve chvíli, kdy se to týká bývalých poslanců. To už nechám na vůli Sněmovny.

Já si ale myslím, že je důležité vyřešit jednu věc, abychom skutečně věděli, že všichni poslanci, kteří budou dnes přesazeni, a těch změn bylo načteno hodně, že se tak skutečně stane a vše bude v pořádku a nebudou tady poslanci, kteří nakonec zjistí, že to bylo načteno špatně, a budou bez místa. (Smích v sále.) Myslím si, že při tom zmatku, který tady teď trošku byl nastíněn ze strany předsedy klubu Věcí veřejných, se to klidně může stát. Ale to, co je samozřejmě právem každého klubu, je navrhnout změnu. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP